X-Faktor 2013. 10. 12 - A show elindult - Az első élő show
2013. október 13. írta: redbandita

X-Faktor 2013. 10. 12 - A show elindult - Az első élő show

Ahogyan tegnap beharangoztam elindult a tehetségkutató műsor új, negyedik évada: vadonatúj mentorokkal, műsorvezetőkkel, no meg persze versenyzőkkel. Kedvencem egyelőre nincs, olyan 3-4 formáció van, akik tetszenek. Idén hatalmas változás (és szerintem nagyon rossz is), hogy szombatonként láthatjuk az előadásokat, de a párbajra és a kiesésre vasárnap estig kell várni. A Tovább gomb mögött megnézheted minden egyes fellépő produkcióját, ha esetleg lemaradtál volna.

1395443_10151933518532147_662422439_n.jpgFacebook

Nemcsak az új mentorok (Tóth Gabi, Alföldi Róbert és Szikora Robi) debütáltak tegnap, hanem a műsorvezetők is, azaz Lilu (akit azért már számos ilyen műsorban láthattunk) és Istenes Bence, aki ekkora műsort most kapott először. Hála az égnek azért jócskán visszavett abból a hatalmas arcból, mait az évek folyamán gyúrt össze magának.

Névtelen.jpgFacebook

Elsőként a 12 versenyző együtt lépett színpadra, és előadták a We Own The Night című slágert. Ilyenkor még olyan jó sokan vannak, nem?

Aztán persze elindult a verseny, amit Szikora egyik csapata kezdett, az MDC, akik a Beatles Help című örökzöldjével álltak a mentorok elé, akik egyébként nem is nagyon tudtak belekötni a dologba.

Másodikként a nagyon fiatal Péterffy Lili énekelte Miley (Hannah Montana) Cyrus botrányos, meztelenkedő (talán egyik legújabb) dalát, ami szerintem elég bátor döntés volt, hiszen mind a dal, mind Miley eléggé megosztja az embereket. A mentorok is kicsit megszólták a produkciót, több erőt, energiát várnak Lilitől, Gabi még hamis hangokat is vélt felfedezni.

A kislányt ByeAlex unokaöccse, Tóth Marcell követte, aki Gabi versenyzője, 17 éves, de nagyon nehezn készült fel a műsorra. Még a dalszöveg megtanulásával is voltak gondjai, és szerintem a produkció (Swedish House Mafia – Don’t You Worry Child)  is bőven hagyott maga után kifogásolni valót.

Geszti Péter ezúttal olyan csoportot kapott, akikkel még nem volt dolga, a 25 év felettiekkel. Idén elsőként a Barátok Közt-ös Bozsek Márkkal került versenybe, aki szerintem az elődöntőkön nagyon jó volt, mikor pl. saját dalát énekelte, de szerintem Macklemore & Ryan Lewis Feat. Ray Dalton slágere, a Can1t Hold Us valahogy nem állt jól neki, ezt kifogásolták a mentorok is.

Idén két Lili nevű versenyző is van, mindketten Alföldi versenyzői, gondolom milyen kavarodás volt/van az SMS szavazatok körül... Na mindegy reméljük ez nem befolyásolja majd az eredményt, mert Batánovics Lili már most hatalmas változáson ment keresztül. Izgulós kislányból, igazi nővé érett. Kíváncsi vagyok hová fejlődik a következő hetekben, szerintem sokáig versenyben lesz. Most Dusty Springfield -től énekelte a Son of a Preacher Man-t.

Szabó Ádámot tangóharmónikásként ismertük meg évekkel ezelőtt a Csillag születikben, de úgy néz ki éneklésben is kiváló. Gabi a mentora, és el kell ismerni, hogy nagyon jó munkát végzett a fiúval, mert ahogy Alföldi is mondta már eszünkbe se jut, hogy ő egy harmónikás. Egyébként Ádám John Newman – Love Me Again-jét hozta el nekünk.

Eckert Anikó úgy lett bemutatva, hogy kicsit furcsa, kicsit underground, és nagyon megosztó személyiség. szerintem nem az. Tény, hogy szegény nagyon furán mozgott a nagy batár cipőjében, de nekem nagyon tetszett a produkciója. Szikora reakciójára pedig azt mondanám, hogy no komment... Anikó The Asteroid Galaxy Tour-tól The Golden Age-t adta elő.

Gabi harmadik versenyzője az idei év "nagy mackója", Csordás Ákos,aki testőrnek tanul, de egyébként marha jó énekes is. A sapkája mondjuk szerintem is gázos volt, tudjátok, "mint a szex nejlonzokniban" :) De legyen ez egy versenyző legnagyobb hibája, én azt mondom. Ákos egy Stevie Wonder slágerrel érkezett a mentorok elé a Superstition-el.

Na a Fat Phoenix-et már sokkal inkább mondanám undergroundnak, mint Nórát, de nekem pont ezért tetszenek. Ám a mentorokat nagyon megosztották, vagy talán nem is ők, hanem Szikora Robi "munkássága", azt sérelmezték, hogy ilyen jó zenészeknek, énekeseknek nincs szükségük annyi mázra, amennyi most volt. A kevesebb néha több...

Krasznai Tünde Gnarles Barkley – Crazyjével készült a műsorra, és a mentorok teljesen elájultak tőle. Megmondom őszintén nekem Nikolasztól sokkal jobban tetszik ez a dal. Nektek?

A By The Way idén már harmadszorra jelentkezett, bár néhány tagcsere bekövetkezett az elmúlt években, szerintem mostanra nagyon jók lettek, ja és külön köszönet, hogy egy nagy kedvencemet énekelték :)

Danics Dóra is többször jelentkezett már, de most végre bejutott, de valahogy ő is megosztotta a mentorokat. Nála is az volt a baj, hogy túl sokat mutatott, csak ő nem a körítésből, hanem ének tudásából.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr305566859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dark future · http://www.andocsek.hu 2013.10.14. 03:04:23

ez a Crazy jobb volt mint az eredeti :) a felső tartomány kivételével tiszta Tina Turner a csaj

dark future · http://www.andocsek.hu 2013.10.14. 03:10:55

a House of the rising sun esetében Alföldinek teljesen igaza van: a csaj mindent bele akart tenni (mint amikor a keyboardos megmutatja az új szintije hangszíneit a haverjainak...), szerintem feleslegesen. az Animals sokkal visszafogottabb és egyenletesebb dinamikával hozott anno egy ennél erőteljesebb előadást.

jet set 2013.10.14. 08:41:19

Szar a többség szokás szerint. A pornós csajnak semmi hangja, a BK-s csávó meg Zámbó Krisztiánt idézte.

Bogyó 2 2013.10.14. 09:17:54

@dark future: Gesztiék innen vették ezt a fajta feldolgozást:

www.youtube.com/watch?v=ts9oMPpvJew

nnnnnnnn 2013.10.14. 10:04:32

húsos lili a legjobb, többi kábé jellegtelen fos. nyálgép kis csírák kiestek elsőre, ez jó jel. van még izlése az embereknek.

tingli-tangli 2013.10.14. 11:27:41

Mi ez?? Kettő produkciónként reklám?? Tavaly még nézhető volt, de ez már nem. Legalábbis én nem bírom idegekkel. Tényleg olyan, mintha a reklámokat szakítanák meg a műsorral. Vasárnap dettó. Ennél még a Holtpont ezredszer is jobb. Szikora hibázott a kiválasztásnál, de Gabi is a Marcival. A többiek versenyképesek, bár Márk és Ádám sem izgalmasak.

dark future · http://www.andocsek.hu 2013.10.14. 12:43:39

@Bogyó 2:

Köszi az infót! Ez frankón fel is van építve. :)

dark future · http://www.andocsek.hu 2013.10.14. 12:44:40

@tingli-tangli:

nézd meg másnap a neten.
bár az RTL videólejátszója elég szar, nem nagyon lehet benne pörgetni

redbandita 2013.10.14. 14:45:26

@tingli-tangli: tényleg nagyon zavaró a sok reklám, én arra gondoltam, hogy ezentúl csak konkrétan a videókat nézem meg.
süti beállítások módosítása