Juno [2007]
2013. szeptember 10. írta: lámadémon

Juno [2007]

plakát.jpgValahogy sikerült az iskolaváró hetünkön a kevésbé vidám, és leginkább életszagú történetekbe beleválasztanom. Mondjuk előző esetben (Egy különc srác feljegyzései) véletlen félrenyúlás volt, Juno-ban nem csalódtam sőt sokkal jobb, mint gondoltam.

Nem most láttam először a filmet örömmel konstatáltam, hogy többedjére is nagyon jó. Ahhoz képest, hogy a alapsztori nem vidám, nagyon  is szórakoztató.  Amerikában sajnos egyre gyakoribbak a tini várandósságok, ezt dolgozta föl Diablo Cody. Így Juno-val és a családjával élhetjük át egy tinédzser kismamaságot. Juno (Ellen Page) 16 évesen véletlenül teherbe esik. A teljesen laza, szórakozott és minden tekintetben átlagos tinédzser az örökbe adás mellett dönt, és 9 hónap alatt egy cseppet sem válik felnőttebbé, látszólag. Mert mivel az örökbe adás mellett dönt ezzel meghozván az első felelősségteljes döntést életében és megismerkedik az örökbe adó szülőkkel, ahol megtanulja, hogy a felelősség és a felnőttévásás nem kor, nem, pénz, függő hanem csakis rajtunk múlik.

Fuck U.jpeg

A legjobb talán, hogy ebben a sokkoló helyzetben amit, ha csak távolról nézünk akkor nehéz megtalálni benne a boldogságot és az egyensúlyt. Mégis úgy érezheti a néző, hogy ha másképp alakul csal rosszabb lehet a történet befejezése.

Juno-juno-2098180-1200-1787.jpg
Az alktást 3 helyen is díjazták és több jelölést is kapott. 
BAFTA-díj (2008) - Legjobb eredeti forgatókönyv: Diablo Cody

Oscar-díj (2008) - Legjobb eredeti forgatókönyv: Diablo Cody
Torontói Nemzetközi Filmfesztivál (2007) - Legjobb női alakítás: Ellen Page

juno-001-500.jpg

Főszereplő: Ellen Page
110% -osan átalakult béna tinédzserré.Mondjuk ez díjazták is, a Torontói filmfesztiválon a mindössze 20 éves színésznő nyerte el a legjobb női alakítás díját. Azóta én kevésbé láttam megjegyezhető szerepekben, de remélem még kap lehetőséget.
2939016.jpg
A film legjobb része a ki kellene emelnem az a különös hangulata. Megfoghatatlanul könnyed és humoros, leginkább szatírikus, különösen azokban a pillanatokban, amikor az ember legszívesebben elsírná magát, vagy kifutna a világból. És nekem nagyon tetszett a zenéje olyan infantilis mint az egész film.
ZENE: All I want is You

Ajánlom mindenkinek, aki szereti a szatírikus humort, és azoknak akiknek tetszett a trailer, ők szerintem nem fognak csalódni, mert most kivételesen sokat visszaad a filmből.
12.pngtizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
Trailer:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr25503292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása