Zombieland [2009]
2013. augusztus 02. írta: redbandita

Zombieland [2009]

Megint egy mozi, amire nem tudok nagyon mit mondani. Ez is, mint pl. A házinyuszi, vagy a Superbad, vagy a Meztelen dobos, azért került a megnézendő filmjeim listájára, mert szerettem volna végigmenni Emma Stone karrierjének jelentősebb alkotásain, de úgy látszik, hogy elég rögös út vezetett ahhoz a sikerhez, ami mondjuk a Könnyű nőcske óta övezi a vörös/szőke hajú színésznőt. Persze hozzá kell tennem, hogy a Zombieland azért már sokkal jobb, mint az első sorokban felsorolt filmek, de biztosan nem az a film (számomra), amit mondjuk újra és újra szívesen megnézek. Egyébként hozzátenném, hogy nem a zombikkal van bajom, mert pl. nagyon Resident Evil rajongó vagyok, és Loretta cikke miatt megnézem a Z világháborút is és tervezem az Eleven testeket is, de ez a film már olyan szintű paródia, hogy szinte élvezhetetlenné tette számomra. Hát bocs azoktól, akik mondjuk rajongók.

Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott

zombieland-222854l.jpg

Valószínűleg az szegénységem, de nem szeretem amikor a horrorisztikus filmeket vígjátéki elemekkel vegyítik, nekem attól valahogy mindkét műfajnak az általam kedvelt tulajdonságai, összetevői valahogy elvesznek. Nem tud félelmetessé válni, ami mondjuk egy zombis filmnél elég nagy hátrány. Viszont a gyilkolászás, testrész hullatós, véres jelenetek miatt pedig a humorfaktorom nem tud igazán önfeledten bekapcsolni.

A Zombiland előnyére szóljon, hogy a főbb karakterek viszont jól eltaláltak, és a megformálásukra kiválasztott színészek is abszolút alkalmasak a hiteles játékra. Talán menjünk is sorba rajtuk, hiszen a film történetét igazából kár nagy szavakba foglalni. Kb. annyi, hogy a zombik minden emberi lényt elpusztítottak már és a néhány túlélő, jelen esetben négy összetalálkozik és együtt próbálnak zombimentes helyre eljutni.

De kik is ők?

A főszereplőnk, akinek a szabályai alapján próbálják a többiek is túlélni a zombi sereg támadásait, Coulmbus (Jesse Eisenberg). Jesse első jelentősebb szerepe volt ez, majd a következő nagy ugrást jelentette a Social Network - A közösségi háló. Idén pedig a Szemfényvesztőkben kapott szerepet. A Zombielandben egy tini srácot játszik, aki a túlélés érdekében számos szabályt bevezetett már és abszolút ezek mellett próbál életben maradni. De olyannyira, hogy szinte semmi pénzért sem hajlandó egyet is megszegni, mert akárhányszor ez megtörtént mindig bajba került. Most aktuális útitársaira is ráakarja erőszakolni ezeket. Elsőként Tallahassee-val fut össze.

600px-Zombieland_01.JPG

Tallahassee felnőtt férfi, akinek mindene, hogy találjon egy bizonyos harapnivalót és ezért úgy nagyjából bármire hajlandó, akár kinyír egy két zombit is vagy az életét is kockáztatja. Nekem kezdetben abszolút unszimpi volt, de aztán kezdtem megbarátkozni a furcsa stílusával. A férfit egyébként Woody Harrelson játssza, akit számos kisebb és nagyobb szerepekből ismerhetünk pl. Kőkemény Minnesota, Nem vénnek való vidék, Fél-profi, 2012, vagy legutóbb az Éhezők viadala, esetleg a Cheers című sorozatból.

immagine_benvenuti-a-zombieland_12289.jpg

A két fickó bár teljesen más karakter mégis együtt indulnak útnak, de útközben találkoznak egy testvérpárral, Wichitával (Emma Stone) és húgával, Little Rock-al (Abigail Breslin). Már az első találkozás is igen csak mély nyomot hagy a srácokban, a szónak nem feltétlenül jó értelmében. A két lány ugyanis háááát finoman szólva is megtévesztő jelenség, kezdetben ártalmatlannak tűnnek, de aztán rá kell döbbenni, hogy a túlélés érdekében kb bármire hajlandóak, elég nagy szélhámosok.

still-of-abigail-breslin-and-emma-stone-in-zombieland-large-picture.jpg

Itt álljunk is meg, mert Emma Stone játéka nekem ebben a filmben is nagyon tetszett, lassan elkönyvelhetem az egyik kedvenc szereplőmnek. De mivel annyi cikkben dicsőítettem már, most inkább Abigail.al foglalkoznék, aki szerintem egy nagyon ígéretesnek tűnő fiatal tehetség. Habár eddig főleg gyerek karakterek bőrébe bújt. A Kisanyám-ban még a cuki kis Saraht játszotta, majd jött a Család kicsi kincse, az Ízlések és pofonokban szintén egy elárvult kislányt alakított. Mostanra felnőtt és biztos, hogy fogunk még találkozni vele, hiszen még ebben az évben is számos filmben láthatjuk majd.

Talán még azt hagy jegyezzem meg, hogy a film rendezője Ruben Fleischer, aki idén szintén Emmát kérte fel főszerepre, a Gengszterosztagba és pontosan ez lesz a következő film, amivel foglalkozni fogok itt a Popkulton.

Zombieland+photocall+rPkyc4jDeeul.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr945407391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása