X-Faktor 11. 03 - A mentorok az őrület határán - A negyedik élő show
2012. november 04. írta: redbandita

X-Faktor 11. 03 - A mentorok az őrület határán - A negyedik élő show

Szinte napra pontosan egy éve volt az amikor Keresztes Ildikónak két mentoráltja között kellett választani, tegnap este ugyanez történt. De talán nem ettől volt hangos a műsor, és sajnos nem is a fergeteges előadásoktól, hanem a mentorok dühös, zaklatott, sokszor teljesen értelmetlen civakodásától. Mondhatnám, hogy ez nem újdonság, hiszen eddig is vérre menő csatákat vívtak, de most valami más történt... Egyesek teljesen elgurult a gyógyszere az est végére, és meggondolatlan dolgokat kezdtek egymás és a versenyzők fejéhez vágni. Én nem tudom mi lesz ebből az egészből, mert sajnos az első adás óta a színvonal egyre zuhan és mostanra ez nagyon meglátszik még a legjobbak teljesítményén is. Újra fel kell tennem a hetek óta ismételgetett kérdésemet: "mi lesz veled X-Faktor????".

21723_361432143948766_425098388_n.jpg

@RTL Klub

A színvonal hétről hétre egyre csökken és mostmár egyáltalán nem tudom, hol van a határ... A tavalyi cikkeimben arról tudtam beszámolni, hogy a határ a csillagos ég, most azt kell mondjam, hogy a béka feneke lehet a végső állomás és ez nagy baj, mert azt gondolom, hogy az X-Faktor az egyik legsikeresebb műsor volt hazánkban. Valakinek végre illene odafigyelne az intő jelekre és odacsapni az asztalra és gatyába rázni a dolgokat!

Az este a boldog életről szólt, amire mondjuk nehéz volt asszociálni a furcsa dalok, és azok gyengécske előadása mellett. Még a legjobbak is kezdenek lejjebb csúszni, ami végülis nem is csoda, tekintve, hogy nincs ami felhúzná őket. Ördög Nóra ruhája alapján gondolom továbbra sem fog csökkenni a bulvársajtó visszhangja, mely szerint gyermeket vár, és mintha Feró is tett volna erre egy kis megjegyzést. Valahogy úgy fogalmazott, hogy ki más tudhatná, hogy milyen szép az élet, mint maga Nóra.

Elsőként a rendkívül furcsa szerkóban lévő, Stone lépett színpadra és őszintén szólva mindössze egy hajszálnyival nyújtott csak jobb teljesítményt, mint eddig. Nagyon furcsának találom, hogy még mindig a mezőnyben van. Egyébként a mentoroknak most úgy ahogy, de tetszett az előadása, ami egyébként a Magna Cum Laude – Mid nem voltam még neked? című slágere volt. Az eddig kritizáló Miki, Feró és Geszti is dicsérte a férfit, hogy most végre mást csinált, mint az eddig műsorokban és kilépett a komfortzónájából.. Azért Geszti hozzátette, hogy jó volna mostmár rátalálni arra a stílusra, ami igazán jól állna Stone-nak. Szerintem meg ideje lenne hazamenni!

Másodikként a mostanra egyedüli csapatként játékban levő, Like következett. A három lányon elég nagy lehetett a teher, hiszen Feró az elmúlt két hétben két bandát elveszített. A lányok most Rihanna – California King Bed-jével jöttek, és szerintem sem voltak olyan jók, mint az elmúlt hetekben, de azt hiszem ezzel a teljesítménnyel is még az első 3-4-ben vannak. A kisfilmjükből megtudhattuk, hogy mindhárman szinglik és most nem akarnak pasizni, hanem a műsorra koncentrálnak, ám azt is, hogy egy elég pikáns fotósorozatot hoztak össze a Bad Boys-os fiúkkal :) A mentoroknak sem tetszett annyira, Geszti szerint most nem volt meg az a varázslat, ami máskor igen, de azt értékelte, hogy egymásból tudnak építkezni, erőt meríteni. Malek Miki és Ildikó nem voltak ilyen szigorúak: Miki szerint ez úgy volt jó, ahogy volt, míg Ildi nem tudta megfogalmazni mit hiányolt belőle.

"Magyarországon ilyen jó női csapat még nem volt az X-Faktorban (Nagy Feró)

A lányokat Szabó Dávid követte a színpadon, aki az estére Puskás Péter – Csillagok című dalával készült, ami szerintem nagyon jól állt neki, és mostanra teljesen levetkőzte színészi énjét és egy igazi énekes vált belőle, hétről hétre ügyesebb, figyeljünk rá... Dávid egyébként lehetőséget kapott, hogy meglátogassa Pécsett balettáncosként dolgozó öccsét, aki az egyik legnagyobb kritikusa. Ildikónak szokás szerint nagyon tetszett Dávid produkciója, nagyon őszintének gondolja és "mindent elhisz neki". Feró kicsit szigorúbb volt, szerinte a srác korrektül énekelt, de a dalválasztás nem volt jó. Talán mostanra már megszokottá vált, hogy Geszti belevág mentortársai szavába, és elmondta, hogy szerinte Dávid most volt a legjobb.

"Jó választás volt, Péter. Gratulálok. (Malek Miki)

A megszokott reklámszünet után Lass Bea következett, aki múlthéten talán a legrosszabb kritikát kapta, és nem meglepő módon el is sírta magát. Most egy lírai dallal jött (East – A szerelem sivataga), de nem igazán állt jól neki, olyan idegen volt tőle, amit egyébként a mentorok is szóvá tettek. Feró megint  élesen fogalmazott, először kicsit dicsért, majd közölte, hogy hiányzik az öröm Bea produkcióiból és énekelhetne egy "buta Neoton nótát". Geszti szerint nincs igaza Ferónak, mert Beának ez a drámaiság áll jól, de azt is mondta, hogy nem énekelt most jól, viszont legalább most szép. Mikin igazából nem lehetett eligazodni, egyre jobban énekelsz, kicsit hamiskás, de jó hangulat - ezt mondta. Meglepő módon Ildikó is megdorgálta egy kicsit, szerinte sem sikerült jól, mert Bea túlságosan hallgatott a múltheti kritikákra és emiatt elvesztette önmagát.

Ha már az elveszett személyiségeknél tartunk, akkor felmerülhet a párbajhős Fehér Zoltán is, aki hol kissé nőies énjét, hol a macsót(?) hozza elő magából. Most éppen valamiféle kettő közti állapotot sikerült összehoznia, ami nekem nagyon nem tetszett, pedig a dalt szeretem (Bruno Mars – Marry You), ha már itt tartunk akkor Zoli a produkciója után meg is kérte nejét, hogy újítsák meg hitvesi esküjüket, amire ő nyilván igent mondott. Mikinek nagyon nem tetszett, azt mondta, hogy olyan volt, mint egy próba. Ildinek sem tetszett, de szerinte ez geszti hibája volt, nem Zolié, mert úgy tűnt a fiú nem érzi jól magát a dalban. Feró is egyet értett, sőt azt mondta fél, hogy Zoli megint párbajozik majd az est végén.

Az én egyik nagy kedvencem Antal Timi, aki a kisfilmjében elmondta, hogy mostanra eléggé honvágya van, ilyen sokat még nem volt távol az otthonától és a néptánc is nagyon hiányzik már neki. Most is nagyon jól énekelt a pici lány, de abban egyet kell értenem a mentorokkal, hogy a dalszöveg nem állt jól neki. Nem hittem el neki, és ahogy az ki is derült Timi még nem élt át olyasmit, amiről Balogh Brigi Szerelem fáj című nótája szól, így talán Mikinek nem ezt a dalt kellett volna választania. Ettől függetlenül Timi nagyon jó, én a fináléba várom :)

Ezen az estén az én kedvenceim követték egymást és Timit, Oláh Gergő követte a színpadon, aki végre tarthatott egy apás napot és egyedül vigyázhatott gyerkőceire, sőt egy játszóházba is elvihette őket. Gergő The Script - Hall of Fame ft. Will.i.am dalával érkezett, ám valahogy ő sem hozta a tőle megszokott tökéletességet. Talán az őt körülugráló táncosok is egy picit soknak bizonyultak és néhol egy picit elvették tőle a reflektorfényt. A harmadik szériában először Gergő kapott egy icipici kritikát is Mikitől és Ilditől, bár igazából nem tudták megfogalmazni mi a problémájuk. Feró csak annyit mondott, hogy a tökéletesség egy idő után unalmas lesz. Geszti itt is eléggé nekiugrott mentortársainak, szerinte dögös volt, mai volt, amivel a többi mentor ritkán találkozik.

Azt hiszem, hogy lassan egyértelmű, hogy a legmegosztóbb versenyző, Zámbó Krisztián, aki kezd fejlődést mutatni, de még mindig nem tud lelazulni a színpadon. Ráadásul Geszti eheti kukacoskodása szerintem végleg tönkrevágta Krisztián X-Faktoros szerepléseit. Ildikó ezen a héten mentoráltjára bízta a dalválasztást, aki egyik kedvencét, Luther Vandross – Dance With My Father énekelte, méghozzá nem is rosszul. Miki és Feró mondtak néhány jó szót, persze dorgálták is. Ezzel még nem lett volna baj, de Geszti belekötött a dalválasztásba, hogy ezzel Krisztián megint azt a látszatot kelti, hogy Jimmy fia, senki más... Baromság. Talán igaza lett volna akkor, ha Krisztián édesapja egy slágerét énekli, de azért mert a dal egy apa-fiú-anya kapcsolatot mutatta be, ebből szerintem senki nem asszociált semmi rosszra. Teljesen értelmetlen volt geszti érvelése, egyáltalán nem volt igaza... Valami nagyon rossz és furcsa dolog kezd eluralkodni a mentorokon (leginkább Gesztin és Ildikón), ami csak és kizárólag ahhoz vezethet, hogy nem tudnak kellő támaszt nyújtani versenyzőiknek... Szedjétek össze magatokat, kedves mentorok!

Végül Csobot Adél lépett színpadra, Nena örökzöldjével, a 99 Luftballon-nal és nem igazán nyerte el a mentorok tetszését, ahogy az enyémet se, de ez már nem meglepő. Mindannyian a hamis hangokat emelték ki, Ildikó szerint ez inkább csak cukifaktor volt. Geszti show-ból 5-öst, míg énekből 3-ast adott. Miki csak annyit fűzött hozzá, hogy nem lehet mást nézni, ha Adél a színpadon van. 

Az extra produkció Majka és Curtis voltak és a Belehalok című dalok egy újrahangszerelt verzióját adták elő. Azt gondoltam, hogy teljesen színvonaltalan lesz, és hogy ez talán übereli még Stohl produkcióját is, de egy kicsit tévedtem. Ugyanis egy elég jól összerakott produkció volt, bár szerintem az eredeti sokkal jobb. Az új hangszerelés is nagyon jó, csak nem ehhez a szöveghez. Bocs Majka, mert amúgy bírlak, egy igazi életművész vagy.

Mivel közös produkció továbbra sincs, így az eredményhirdetés következett és meglepő módon Ildinek három versenyzője maradt a sor végén, de végül Krisztián továbbment. A párbajt Stone kezdte, és egy Edda dallal érkezett.

Majd Bea következett...

A mentorok vagy Malek Miki nem tudott dönteni, így idén először borítéknyitásra került sor és végül Lass Beának kellett hazamenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr354888371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása