Without You [2011]
2012. január 07. írta: enbee

Without You [2011]

A szeretett társat váratlanul, egyik pillanatról a másikra elveszíteni borzalmas lehet. Azonban van ennél szörnyűbb is: ha a párunk halálának körülményei olyan dolgokra utalnak, ami miatt az amúgy szép emlékeink hitelességét kétségbe kell vonnunk.

Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.

 

 

Ellie (Anna Friel) és Greg (Marc Warren) egy tökéletesen átlagos angol házaspár. A nő kisiskolásokat tanít, a férfi könyvelő. Életükből már csak egy valami hiányzik: a gyerek. Dolgoznak is ezen aprócska hiba kiküszöbölésén: amit a naptár mond, az szent és sérthetetlen! Amikor azonban Greg hazatelefonál, hogy nem ér haza időben az időzített szexre, Ellie ultimátumot ad neki: vagy hazaér 9-ig, vagy egyáltalán ne is menjen haza. A határidő lejárta után csöngetnek az ajtón. Ellie repül a férje elé, de helyette két rendőr áll a küszöbön. Greg autóbalesetben meghalt.

Férje elvesztése természetesen nagyon megviseli Ellie-t, de ami igazán padlóra küldi, azok a baleset körülményei. Késő éjszaka, egy olyan elhagyatott városrészben történt a dolog, ahová csak olyanok járnak, akik el akarnak tűnni a kíváncsi szemek elöl (bűnözők, prostik, titkos szeretők), ráadásul Greg nem is volt egyedül. Egy ismeretlen nő ült mellette az ülésen.

Ellie úgy gondolja, biztosan van logikus magyarázat arra, hogy mit keresett az ismeretlen nő Greg autójában. Nem hajlandó azt az opciót elfogadni, hogy a férje szeretőt tartott volna, ezért úgy dönt, hogy nyomozni kezd. Kezdetnek megpróbálja összeállítani a férje utolsó hónapjának minden egyes pillanatát a határidőnaplója, céges feljegyzések, és számlák alapján. Habár van egyetlen nap, amivel nem tud elszámolni, de így is úgy gondolja Ellie, hogy a férje nem léphetett félre, hiszen nem volt rá ideje! Amikor a barátnője, Gwen (Olivia Poulet) felhívja rá a figyelmét, hogy ez a naptár csak akkor hasznos, ha az ismeretlen nő hollétét is ismerik, az nem lelombozza Ellie-t, hanem éppen ellenkezőleg. Elkezd a szerető-jelölt után is nyomozni.

A nőt Milenának (Heidi Monsen) hívták, és a férje, Hugo (Tim Woodward) szerint amit a felesége akart, azt a felesége mindig meg is kapta. Nagy kanállal habzsolta az életet, imádta a férfiakat, rendszeresen váltogatta szeretőit. Ez ugye Gregre nézve nem túl jó hír, de nyugalom, Ellie még mindig nem hisz férje bűnösségében. Gemmának kiadva magát felbukkan Milena munkahelyén, és a nő kollégájának/barátnőjének, Francesnek (Pippa Haywood) már úgy mutatkozik be, mint Milena régi barátnője.

Frances és "Gwen" jót beszélgetnek, ami azzal zárul, hogy "Gwen" átveszi Milena helyét a rendezvényszervező cégnél. Ennek persze mindkét fél részéről csak előnyös következménye lehet: a cég jól jár, meg az ál-Gwen rendet tesz a Milena halála után keletkezett káoszban, Ellie pedig hozzáfér olyan adatokhoz, amikkel a halott nő utolsó hónapjának napirendjét is összeállíthatja. Amikor Ellie elkészül a művel, mit gondoltok, mi derül ki a táblázatokból? Milena és Greg nem találkoztak soha. Azonban van egy nap, ami mindkettőjüknél teljesen üres...

A történethez hozzá tartozik még az is, hogy Greg halála után sem hagyta el Ellie-t. Szellemként folyton megjelent a feleségének, bár az is lehet, hogy csak a saját képzelete játszott a nővel. Akárhogyan is, de szellem-Greg soha nem reagált, ha a beszélgetés Milena irányába terelődött. Ebből mindenki azt olvas ki, amit akar. És van még valami, amit fontos megemlíteni. Greg halála után sokan ott voltak Ellie-nek, akire a nő támaszkodhatott volna, de még ők, a barátok is elveszítették a hitüket Gregben. Ez nyilván rosszul esett Ellie-nek, viszont akkor is értékelnie kellett volna, hogy Gwen, Fergus (Simon Trinder) és Joe (Barnaby Kay) őmellette kitartottak. E helyett Ellie egyre inkább eltávolodott tőlük, már semmi más nem érdekelte, csak a nyomozás. Egészen addig, amíg ki nem borult a bili.

A következő videón a teljes második rész látható, ami az első epizód összefoglalójával kezdődik. Trailer helyett remélem ez is megteszi. 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr193522219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása