Gyilkos elmék 1X11-1X16
2011. augusztus 06. írta: redbandita

Gyilkos elmék 1X11-1X16

Nagyon régen volt már, hogy írtam az egyik kedvenc sorozatomról, a Gyilkos elmékről. Az előző cikkemben a második öt rész elemeztem, most pedig hatot fogok. Ezek is legalább olyan izgalmasok, mint a sorozat kezdete óta bármelyik. Na nézzük akkor...

1X11 Kannibalizmus (Blood Hungry)

A hallucinációk nagyon veszélyesek főleg, ha az illetőt (aki hallucinál) nem kezelik orvosok, ez akár tragédiához is vezethet. A csapat egy új ügyet kap, ezúttal a gyilkosságok szervezetlenek és kiszámíthatatlanok, ami megnehezíti a munkájukat az apró részletek összeillesztésében. Bár bevallom jobb is néha, amíg bizonyos dolgokról nem tudunk. De persze a profilozás lényege a minél pontosabb megismerése a gyilkosnak, így most is ez a feladat. A jelek arra utalnak, hogy ez a gyilkos vért iszik, embereket eszik. Vajon egy ilyen beteg elmét is meg lehet érteni?

Gideon (aki egy síbaleset miatt nem mehet terepre, így Garciával (Kirsten Vangsness) marad az irodában) leleplez több egyező bizonyítékot a különböző helyszínekről, rátalál a kulcsra, amelynek segítségével megfejthetik a gyilkos lelkét. De vajon meg is értik?

1X12 Védtelen áldozat (What Fresh Hell)

A profilozók egy gyerek elrablásának ügyében nyomoznak, akit egy látszólag biztonságos játszótéren ejtettek foglyul. Fényes nappal rabolják el a játszótérről, az FBI emberei kezdetben azt gyanítják, hogy az apa a felelős a cselekményért. Ő azonban szomorú, de hiteles alibit igazol magának. Ezután a csapat figyelme a szomszédságra terelődik. Vajon időben megtalálják a gyereket?

1X13 Gyilkos méreg (Poison)

Az FBI nyomozói egy tömeges mérgezés ügyében folytatnak nyomozást Beachwoodban. Miután kiderül, hogy a gyanúsított (egy fiatal srác) LSD-t használt, hogy megmérgezze a lakókat, a csapatnak ki kell derítenie, milyen típusú merénylővel van dolguk. Azaz fel kell állítani a profilt. Amikor összerakják a képet, megbizonyosodnak róla, hogy a gyilkos újra le fog csapni, és meg kell állítaniuk, mielőtt újabb áldozatokat szedne. De vajon sikerül, vagy elkésnek?

1X14 Csalóka látszat (Riding The Lighting)

1985-ben 13 gyilkosságot követett el valaki Floridában, az akkori nyomozás szerint egy házaspár, akiknek most érkezik el a kivégzésük. Gideonék elbeszélgetnek a párossal tanulmányozási célból, a kihallgatás előrehaladtával Gideon (Mandy Patinkin) megsejti, hogy a feleség valószínűleg ártatlan. A csoport elhatározza, bebizonyítja, hogy az asszony is a férj egyik áldozata, és nem a tettestársa. Addig addig kutatnak míg kiderül, hogy jónéhány titok a házaspár életéről, még olyanok is, amelyekre senki sem számít.

1X15 Fenyegetés a múltból (Unfinished Business)

Gideon, Hotchner (Thomas Gibson) és csapatuk megpróbál elkapni egy sorozatgyilkost, aki közel 20 évnyi hallgatás után ismét felbukkant. Az akkoriban Keyston-gyilkos néven "munkálkodó" férfi kizárólag nőket ölt meg, méghozzá brutálisan végzett velük. A kérdés az, hogy miért és milyen ok miatt tér vissza ennyi év után? Mert a férfi most kapcsolatba lép a viselkedéskutató részleggel, és bejelenti, hogy meg fog ölni valakit öt napon belül. Amikor a csapat akcióba lendül, Gideon segítségül hív egy korábbi munkatársat, aki régen dolgozott a férfi ügyén.

1X16 Szellemek Földje (The Tribe)

Ebben a részben megismerjük Hotchner ügynök testvérét, Seant (Eric Johnson). Eközben a csapat egy tömeggyilkosság ügyében nyomoz, melyben öt egyetemistát öltek meg egy üres házban. A csapat úgy sejti, hogy a bűncselekményért egy indián szekta a felelős. Kihallgatják a közelben található indián rezervátum lakóit csakúgy, mint a környékbeli közösség polgárait, hogy leleplezzék a tetteseket. De az is lehet, hogy valaki rájuk akarja kenni a gyanút?

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr193131652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása