One Tree Hill - Tuti Gimi 1. évad
2011. március 11. írta: redbandita

One Tree Hill - Tuti Gimi 1. évad

Totálisan el voltam maradva ezzel a sorozattal, hiszen nem vagyok már tini és nem is mostanában kezdték el sugározni. Enbee javaslatára kezdtem el nézni, és nagyon hálás vagyok neki, hogy rábeszélt, mert nagyon megkedveltem a sorozatot. Kicsit függő is lettem, mert ezt az első évadot kb. három nap alatt végignéztem. Nyilván sokan láttátok már ezt a sorozatot, de aki még nem annak remélem meghozom a kedvét. Ha már láttad, akkor nosztalgiázz velem egy kicsit.

Elöljáróban néhány tanulság, amit levontam az évad megnézése után:

  • Tree Hillben, mindig zárd be a szobád ajtaját, mert kopogás és csengetés nélkül is könnyen be tud jutni bárki
  • a lányok elolvadnak, ha valaki (lehetőleg egy helyes srác) kimondja a bűvös szót: "szeretlek"
  • ne tetováltass magadra részegen, és semmiképpen se a barátod mezszámát
  • a pompom lányok is szerethetőek
  • ne tagadd le, hogy jól tudsz rajzolni, hisz még az is lehet, hogy egy újságnál munkát kapsz
  • néha jobban jársz, ha egyik szülődet sem választod, inkább önálló életbe kezdesz
  • mindig jó, ha az embernek van egy testvére
  • ne ess kétségbe rögtön, ha a terhességi teszt pozitív lesz
  • a házinyúlra nem lövünk szabály alól kivétel a helyes fiú- "tanítónéni" viszony
  • néha lehet, hogy jobb ha nem ismered az apád
  • sose igyál meg olyan piát egy házibuliban, amit nem te öntöttél magadnak


A történet maga nem túl bonyolult, de a szereplők szerethetőek, a zenék is jók, nem mellesleg pedig kosárlabdáznak benne! Méghozzá jó sokat! Ami nekem egyszerre jelentett nosztalgiát és egy kis szomorúságot is, mert eszembe juttatta, hogy milyen régen nem dobáltam már. Na de inkább térjünk vissza a Tuti Gimihez.

A sorozat Tree Hillben játszódik, annak is a közép iskolájában főleg, bár vannak felnőtt szereplők is, róluk is beszámolok majd. De nézzük előbb, hogy ki kicsoda a gimiben, és kiről mit kell tudni.

  • Lucas Scott (Chad Michael Murray): anyukája egyedül neveli, mivel az apa már a nő teherbe esésekor lelépett. Ez már önmagában is elég gázos helyzet, de ennél nagyobb baj, hogy Scott apuka is Three Hillben lakik, ráadásul új családja van. Lucas, becenevén Luke maga a két lábon járó depresszió. Annak ellenére, hogy két pompomlány is verseng érte. Ebben az első évadban Lucas Brookekal jár, majd szakítanak, mivel Luke szerelmes lesz a szintén depressziós Peyton-be. De ki hibáztatná a lányokat ezért, hiszen nézzétek meg milyen pasi is ez a Luke:

 

  • Nathan Scott (James Laffarty): nem tudom és nem is szeretném titkolni, hogy személyes kedvencem a gonosz és rossz Nate, akiről később kiderül, hogy neki is van szíve. Amikor megismerjük még Peytonnel jár, de mondjuk ki őszintén, hogy kapcsolatuk nem igazán a szerelmen alapszik, sokkal inkább a szexen. Amivel nincsen baj, mindaddig míg mindkettőjük életébe be nem állít a nagy Ő. Nathan apja (aki Lucas apja is) elég sajátos módon mutatja ki szeretetét, csak és kizárólag fia kosárlabda teljesítménye érdekli. Nathan először Lucas bosszantása érdekében kéri fel a suli okostojását, Haley-t, hogy korrepetálja, ekkor még nem sejti, hogy milyen meglepetést tartogat számára a sors.

  • Peyton Sawyer (Hilarie Burton): számomra a legellenszenvesebb karakter. Annyira depressziós, hogy ha akkoriban olyan népszerű lett volna az emó a tinik körében, tuti ő lett volna a példakép. Értem én, hogy rossz neki, hogy meghalt az anyukája, és az apja is sokszor egyedül hagyja. De könyörgöm, ott van két pasi, akik nagyon dögösek, és mindketten szívesen megvigasztalják. Akkor meg? Az meg vicc, hogy szörnyen depresszív személyisége mellett is pompom lány. Ez a kettő valahogy szöges ellentétben áll egymással, vagy mégsem?!

  •  Brooke Davis (Sophia Bush): fiúk és lányok közül is a legeslegegyénibb karakter. Nekem a legnagyobb kedvencem az egész évadban. Maga a megtestesült vidámság, fiatalság, bulizás, szórakozás, jókedv. IMÁDNIVALÓ. De tényleg. Brooke egyetlen hibája, hogy beleszeret a szomorú kiskutya tekintetű Lucas-ba, aki el is kezd vele járni, de aztán Peytont választja. Nagyon remélem, hogy Brooke a második évadra összeszedi magát, és újra a démoni csábítóvá válik majd. 

  • Haley James Scott (Bethany Joy Galeotti): a sorozat egyik legunalmasabb karaktere. Lucas legjobb barátjaként ismerjük meg, aztán egy kis idő múlva már Nathan Scott tanítónénijeként tekintünk rá. Innentől kezd a karaktere izgalmasabbá válni, minden igyekezete ellenére beleszeret a tanítványába. Ez még nem is olyan meglepő, de Nathan viszonozza a kis okostojás érzelmeit. Meglepő fordulat ez. Haley szíve már Nathan-é, de a szüzességét nem akarja neki adni csak a házasságuk után. Erre még később visszatérek. Haley jelentős fejlődésen megy keresztül az évadban és remélem, hogy ez még tovább fokozódik majd.

  • Jake Jagielski (Brian Greenberg): ő is tagja a kosárlabda csapatnak, és ő az aki elsőként veszi emberszámba Lucast, amikor a fiú bekerül a csapatba. Jakenek van egy titka, nem is kicsi. Van neki egy kislánya, akit tébolyultan őrült Nicki nevű anyja hagy a fiúnál. A nő (ha lehet rá ezt a kifejezést használni) visszaakarja kapni a kislányt, így Jakenek menekülnie kell, amiben Peyton segít neki.

Vannak még mások is a gimnáziumban, de ők nem olyan jelentősek. Inkább vizsgáljuk meg a főbb felnőtt szereplőket:

  • Karen Roe (Moira Kelly): ő Lucas anyukája és Tree Hill egyik kávézójának tulajdonosa.
  • Dan Scott (Paul Johansson): Nathan és Lucas apja. Egyetlen dolog van, amit szeret és az a kosárlabda. De azt megrögzötten. A legnegatívabb szereplő az egész első évadban.
  • Keith Scott (Craig Scheffer): Dan bátya, Lucas és Nathan nagybátyja. Hol titokban, hol kimondva szerelmes Karenbe, még a kezét is megkéri, de a nő nemet mond. Az évad elején még van egy szerelő műhelye, de innen Dan elpaterolja.
  • Deb Scott (Barbara Allyn Woods): Nathan anyukája, és Dan felesége. Bár még ebben az évadban benyújtják a válópert és marakodni kezdenek a fiún. Nathan inkább egyiküket sem választja, hanem önálló életbe kezd. Debről megtudjuk, hogy egyszer már elhagyta a családját, Dan viselkedése miatt. Deb és Karen barátnők lesznek, még társulnak is.
  • Whitey Durham (Barry Corbin): a felnőtt karakterek közül egyértelműen Whitey a legszimpatikusabb. Ő a kosárlabda csapat edzője, és emellett mindenkinek egy kicsit az "apukája vagy a nagypapája". Mindenki tudja, hogy bármikor és bármilyen problémával fordulhat a kis öreghez.

Az évadban történik:

Nathan Scott életcélja, hogy megkeserítse bátyja életét a gimnáziumban. Miután Lucas helyet kap a kosárlabdacsapatban és szemet vet Nathan barátnőjére a helyzet még jobban eldurvul. Több alkalommal is verekedésig fajul. De aztán Nathan és Haley egymásba szeretnek, így a fiúk is kezdenek közelebb kerülni egymáshoz:

Lucas és Peyton egymásra találnak, mindketten szomorkássak, depressziósok, művészlelkek. Peyton rajzol, Luke pedig imád olvasni. és a zenei ízlésük is nagyon hasonló. Nathan és Peyton szakítása után, már azt gondoljuk végre egymásra talál e két magányos lélek. De Peyton megijed Luke érzéseitől, amit a fiú teljesen félreértelmez és Brooke karjaiba menekül. Brooke és Lucas teljes mértékben ellentétei egymásnak: az egyik maga a vidámság a másik maga a szomorúság.

Peyton és Luke együtt utaznak el, mert úgy tűnik a lány apjának hajója elsüllyedt a tengeren. Az apukának nincs baja, de Luke és Peyton egymásnak esnek. Itt azt hiszem még azok is utálni kezdik Peytont, akiknek valamiért szimpatikus volt. A szőke lány az egyik legszentebb lányok közti kimondatlan szerződést szegi meg ezzel: a barátnő pasija szent és sérthetetlen! Mindketten tudják, hogy nem tehetik ezt Brooke-al, így még időben (néhány csók után) szétválnak. El akarják mondani a lánynak, de nem tudják. Megegyeznek, hogy muszáj elmondani, ám ekkor Lukenak autóbalesete lesz. Életveszélyben van, Dan Scott menti meg. Luke anyja pont ekkor érkezik meg egy hathetes főzőtanfolyamról. Lucas meggyógyul, és szakít Brooke-kal, aki egy webkamera által értesül legjobb barátnője és Lucas érzéseiről.  Bosszút esküszik, és mindkettőjükkel megszakít minden kapcsolatot. De nagyon úgy fest, hogy Lucassal való kapcsolata mélyebb nyomot hagy benne, mint gondolta volna...

Nathan ás Haley kapcsolata egyre jobb, a fiút mintha kicserélték volna. Lassan ő tűnik a jó fiúnak, Luke pedig rossznak. Az évad záró epizódjában óriási meglepetést okoznak a szerelmesek...

Lucas úgy dönt elhagyja Tree Hillt, nagybátyjával. Luke új életet, és változást akar, míg Keith felejteni. Karen nagy nehezen elengedi a fiút, és az évad utolsó epizódjában látjuk, amint elindulnak az új élet felé. Csakhogy mi nézők azt is látjuk, hogy eközben Dan Scott (valószínűleg) infarktust kap.

Nagy izgalommal várom a második évadot, igyekszem arról is mielőbb beszámolni. Addig nézzétek meg Gavin DeGraw, hogyan énekli el a leginkább a Tuti gimi főcímdalaként emlegetett: I don't wanna be-t:

Aki egészen idáig jutott a cikk olvasásában, annak összefoglalásul szeretnék néhány érdekességgel szolgálni:

  • az egyik epizódban Dan Scott emlegeti azt a bizonyost hegymászót, akinek élettörténetét nemrégiben Danny Boyle dolgozta fel a 127 órában.
  • Gawin DeGraw személyesen is játszik az évadban, méghozzá saját magát alakítja és elénekli Karen Kávézójában (Peyton kérésére) ezt a bizonyos főcímdalt
  • Sheryl Crow is feltűnik az egyik epizódban, szintén magát alakítja, és szintén dalra fakad.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr682730812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása