Vámpírakadémia I.
2010. augusztus 03. írta: Szilvásgombóc

Vámpírakadémia I.

Ismét egy vámpíros sorozat, bár az akadémia szót látva azt hittem olyasmi lesz, mint a Harry Potter… de nem hála az égnek. A Vámpírakadémia sokkal jobb!
Richelle Mead világsikerű sorozatának első részében beléphetünk a Vámpírakadémiára. A történet kezdetén két lányt ismerünk meg, rejtőzködnek. De lebuktak, valaki állt az ablak előtt. A lányok keresik a kiutat. Menekülnek.

Lissa Dragomirt és barátnőjét Rose Hathawayt visszaviszik a Szent Vlagyimir Akadémiára, ahol a mora uralkodói családok sarjait és dampyr testőreiket oktatják. Ez az iskola sem különbözik a többi bentlakásos iskolától sem, hacsak abban nem, hogy itt éjszaka folyik az oktatás, és nappal alszanak a tanulók. Rose, a dampyr testőrtanonc és Lissa, a legnagyobb mora uralkodói család utolsó sarja legjobb barátok. Bepillantást nyerhetünk egy mély és önzetlen barátságba, Lissa és Rose egyaránt mindent megtennének egymásért. Rose egész életét tette fel barátnője védelmezésére. Rose úgy érzi Lissát leginkább önmagától és különleges képességétől kell óvnia.

Aztán kiderül, hogy nem is ilyen egyszerű a helyzet. De akkor kitől vagy mitől kell megvédenie a legnagyobb mora uralkodó család utolsó leszármazottját? Rose nem marad egyedül barátnője őrzésében, itt van Dmitri, a dampyr testőrök legjobbja, aki szolgálatteljesítése mellett kiképzőként is dolgozik az akadémián. Illetve szülei múltjának árnyékában élő Christian, aki szintén segítségére lesz a lányoknak.

Idővel felcserélődnek a szerepek, vajon így is minden rendben lesz a lányok között? Míg Rose Lissát védelmezi, nem áll meg az élet az akadémia magas, zord falai között. Elképesztő hatalmi harc folyik az uralkodó csalások között, furkálások, hazugságok.

A történetben minden megvan, ami egy jó könyvhöz kell, barátság, viták, ármány, ami a háttérből mozgatja a szálakat. És az elmaradhatatlan szerelmi szál! Nem is egy! A sorozatok elmaradhatatlan tulajdonságát is magán viseli, egyes szálakat elvarr az író, másokat nyitva hagy. Így pedig nem marad más választásunk, mint menni a könyvesboltba, mert kell a folytatás!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr412196008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása