Deadpool 2 [2018] újratöltve
2018. május 17. írta: OrienTT

Deadpool 2 [2018] újratöltve

Spoilermentes kritika Deadpool 2

A második rész mindig az igazi kérdés, ott dől el, hogy lesz-e franchise belőle, avagy nem. Ne aggódjatok, lesz belőle, ez garantált, és lesz belőle még újrázás is!

pa0364_comp_v3014_1021.jpg@fórumhungary

Deadpoolt azért szeretjük, mert nem polkorrekt ebben a kötelezően polkorrekt világban, és mindezek mellé még humorosan is teszi. Annak idején az első résznél minden képregényfan rémálma volt, hogy esetleg Hollywood egy szelídített változatot hoz a kedvenc ragyásarcú rosszfiúnkból, de szerencsére túlélte az adaptációt a karakter.

Na de csapjunk a lecsóba...

deadpool2_16v_trio_b1_nagy.jpgSzó szerint, mert itt aztán patakokban folyik a művér, trancsírozódik föl minden, ég össze és robban föl, nem hiába sorolták be a 16+ kategóriába. :)

Nemcsak műfaji paródia, akciófilm, és gegparádé a film, hanem van mondanivalója, érzelemgazdag - volt egy rész, ahol majdnem pityeregtem - valamint jól megalapozza az újabb Marvel-filmeket is. Elképesztő mennyiségű gegforrás a filmben a zsánerkarakterek kicikizése, legyen az ismert, vagy ismeretlen szereplő.
Kapja az ívet Rozsomák (Farkas), a másik szuperhős-univerzum (DC), illetve a nagybetűs csapat összes létező karaktereivel se bánik éppen kedvesen a forgatókönyvíró.

A nagybetűs csapat színesebb, mint az RGB skála - van benne dögös fekete nő, jövőből ideszakadt kommandós, és latino kisfiú is, valamint az előző részből megismert Kolosszus - aki ugye orosz migráns, plusz a fiatalkorú Tigris, akinek a legmenőbb neve van az univerzumban. Nem beszélve az ügyetlen csatlós taxivezető indiai srácról.
Az ebből adódó helyzet- és jellemkomikum száma végtelen, Deadpool vicces beszólásai pedig nagyon ülnek.

A szerelmi szálon kívül van benne azért jócskán más érzelem is, fejlődéstörténet, meg kis kikancsintás egy autós franchise felé is jó adag "család-pillanattal" nyakonöntve.

nr0200_comp_v2010_1403.jpg@fórumhungary

Szóval feltétlenül nézzétek meg, ha felhőtlen szórakozásra vágytok, és ne menjetek ki a stáblista alatt, a Marvel-filmeknél szokásos plusz jeleneteken kívül ugyanis fantasztikus animációval búcsúzik tőletek a film.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr2813964268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fotelbetyár 2018.05.17. 20:18:49

A vége számomra elcseszte az egész filmet. Hihetetlenül csalódottan jöttem ki a vetítésről. Nyújtották, mint a rétestésztát és röhögni sem tudtam már rajta... a túlzott érzelmesség és a tanulság erőltetése nem illik egy Deadpool filmbe.

Látszik a rendezőváltás, remélem több DP film nem lesz.. az X-force sem vonz ezek után.
süti beállítások módosítása