Priscilla Presleynek énekel Vastag Csaba
2018. április 19. írta: redbandita

Priscilla Presleynek énekel Vastag Csaba

Elvis Presley és az 1956-os forradalom előtt tiszteleg új dalával Vastag Csaba. A magyar sztár felénekelte Elvis egyik elfeledett dalát, a végeredményt hamarosan Priscilla Presley is hallhatja.

vastag_csab_elvis_1.jpg@Mackzó Viktor

A világsztár soha nem járt Magyarországon, neve mégis összeforr az '56-os forradalommal. 1957-ben az akkor még fiatal tehetség Amerika egyik legnézettebb tévéműsorában kérte a nézőket, hogy adományaikkal segítsék a magyarokat, majd elénekelte a Peace in the Valley (Béke a völgyben) című dalt.

Elvis hatására megnyíltak az amerikaiak pénztárcái és rengeteg adomány érkezett hazánkba. A Király nem felejtett el bennünket, mi sem feledjük őt - mondta Vastag Csaba. Az 1956-os események idején jómagam még nem éltem, de Édesapám elmesélései alapján, nekem is van fogalmam a helyzet kiélezettségéről. Elvis életművével 17 évesen, egy szerelmi csalódást követően találkoztam először. Egy barátomtól kaptam kölcsön ezt a lemez-gyűjteményt, amely nagyon sokat segített ebben a nehéz időszakban - mondta Csaba.

Az énekes Elvis Peace in the Valley című kultikus dalát énekelte fel, azt, amelyikkel oly‘ sokat tett a magyarok ügyéért. - A zenetörténelem egy jelentős pontja ez a dal, amely sok szempontból fontos számomra. Bízom benne, hogy Priscilla is értékeli majd. Bevallom nekem is nagyon bejött gyerekkoromban, amikor láttam a Dallasban - mondta mosolyogva Vastag Csaba.- Remélem örömet szerzünk neki ezzel a kis meglepetéssel, és alig várom, hogy egy igazi Elvis koncertet láthassak - tette hozzá az énekes.

Priscilla Presley júniusban érkezik Budapestre, hogy részt vegyen az Elvis, The wonder of You című koncertshown. A Király hatalmas kivetítőkön énekli majd a slágereit egy teljes szimfonikus zenekar kísérete mellett. A szervezők eljuttatják a dal felvételét Elvis egyetlen feleségének, hogy ő is láthassa, a magyarok nem feledik a Királyt.        

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr7413851434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása