A Dunkirk félmilliárdja
2017. szeptember 24. írta: redbandita

A Dunkirk félmilliárdja

Christopher Nolan nagy varázsló: mindig tudja, mi tesz különlegessé egy filmet, miből válhat igazi siker, és ha szándékosan szembe megy az árral, akkor is nagyot alkot. A sötét lovag-trilógia, az Eredet és a Csillagok között rendezőjének legutóbbi filmje a második világháború legnagyobb, legdrámaibb epizódját, a dunkirki mentőakciót választotta témájául. És a Dunkirk (már a mozikban) újra hatalmas siker.

dunkirk_jelenetfoto_2.jpg

A film múlt hét végén a nemzetközi piacon átlépte az 500 millió dolláros bevételi határt – miközben a kritikusok is rajongtak érte. Az IMAX-kamerákkal és 65 mm-es filmre forgatott különleges mozis élmény színészei közül jó néhányan ismeretlen fiatalok voltak, bár Tom Hardy, Mark Rylance, Kenneth Branagh és a One Direction-ből ismert Harry Styles is játszott benne.

A félmilliárdos bevételhez a magyar siker is hozzátette a magáét: a Dunkirk-et több mint 180 ezren nézték meg az itthoni mozikban.

IC Press

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr412890474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása