Trónok harca 6X02 "Home"
2016. május 11. írta: redbandita

Trónok harca 6X02 "Home"

Szánom, bánom, de az epizód kitárgyalásával megint elmaradtam picit. Szerencsére a második rész már sokkal jobban sikerült, mint az első. Nem voltak benne akkora bakik sem, mint az évad nyitó epizódjában. Mostanra pedig már biztosan nem számít spoilernek, hogy Havas Jon végre magához tért! Az események megint több szálon futottak, bár voltak akik kimaradtak, mint pl. Dany vagy a 3 grácia és kedves édesanyjuk sztorija. Ramsey megint egy rohadék volt, alig várom már a halálát...

got_vi_cover_freepreview_v2.jpg

Haladjunk megint szépen sorba, úgy talán nem marad ki semmi fontos. Újra találkoztunk Bran Stark-kal (Isaac Hempstead Wright), aki látomásokba merül el, így láthatjuk a gyerekkori Ned Stark-ot és testvérét  Lyanna-t, no meg Hodor-t, aki akkor még tudott beszélni, sőt a neve sem Hodor volt. Egyesek szerint Lyanna ilyetén behozatala a sorozatba, csakis azt a tézist igazolja, hogy Havas Jon NEM Ned Stark fattya, hanem Lyanna gyermeke. Na de erre még várnunk kell... Remélem, hogy Bran flashback-jei nem maradnak el a következő részekben sem.

13174231_1100577976650767_1641110145623490471_n.jpg

Sir Davos (Liam Cunningham) és maréknyi támogatói felakarják venni a harcot Havas Jon gyilkosaival, ám mikor az összecsapás megkezdődne megérkeznek a vadak, és egy kicsit besegítenek. Az árulókat börtönbe zárják, a Hagymalovag pedig megkéri az újra jó bőrben levő, ám egy cseppet elkeseredett Melisandre-t (Carice von Hauten) támassza fel Jon-t. A nő nem zárkózik el, bár azt mondja csak nagyon kevesen képesek ilyesmire, és az istenek sem rajonganak a dologért. Mindenesetre az epizód végén megpróbálkozik a dologgal, kicsit kántál, levág néhány hajtincset, hajat mos, ezeket tűzbe dobja, de Jon nem akar magához térni. Csalódottan hagyja el mindenki a szobát, ám ekkor....

jon-snow-finally-woke-up-in-game-of-thrones-season-6-episode-2.jpg

Cersei (Lena Headey) elakar menni a lánya temetésére, de Tommen (Dean-Charles Chapman) erre nem ad engedélyt, azt parancsolja anyja maradjon a szobájában, saját érdekében. Először nem értettem a dolgot, aztán rájöttem lehet benne valami. Tommen ugyanis még véletlenül sem akarja, hogy anyja újra a Főveréb foglya legyen. Elég neki azzal megbirkózni, hogy korábban nem tudta megvédeni, sőt felesége még mindig ott raboskodik. Cersei nagyon eltaktikázta mikor kicsinyes bosszúvágyból fegyvert és hatalmat adott nekik. Bár Jaime (Nikolaj Coster-Waldau) megpróbálkozik ráijeszteni a Főverébre, arra már nem hatnak a fenyegető szavak. Hiszen mostanra jó nagy sereget toborzott össze, akiknek ráadásul nincs semmi vesztenivalójuk.
A Hegy megint alkot, konkrétan szétloccsantja egy ember fejét, amiért az csúfos megjegyzéseket tesz Cersei-re. Tommen úgy dönt anyja szolgálatába áll, hát csak remélni merem, hogy nem lesz belőle egy új Joffrey.

Meeren-ben tanácskozás indul a helyzet javítása érdekében. Tyrion (Peter Dinklage) úgy érzi ideje lenne a sárkányokat maguk mellé állítani. Ennek érdekében pedig egy tőle szokatlanul vakmerő, már már ésszerűtlen döntést hoz. Ő maga megy le hozzájuk, hogy elengedje őket. Meglepően könnyen szót ért velük, ami a rajongók régebbi tézisét erősíti, nevezetesen, hogy Tyrion valójában Targaryen. Ezért utálta őt mindig is az apja, és édesanyja ugyanúgy a szülésbe halt bele, mint Danerys anyja.

7-things-you-might-have-missed-in-game-of-thrones-season-6-episode-2-959344.jpg

Arya (Maisie Williams) képzése folytatódik. Waif (Faye Marsay) továbbra sem kíméli, én már őt is nagyon utálom. Végül azonban feltűnik a főnök, Jaqen (Tom Wlaschiha) és feltesz néhány kérdést "egy lánynak", aki szerencsére jó válaszokat ad, így a fiú azt ígéri visszakapja a látását.

2016-04-25-11_00_39-game-of-thrones-season-6_-episode-2-prev.png

Általam legjobban gyűlölt Ramsey (Iwan Rheon) megin gyilkolászik, ezúttal saját apját nyírja ki, amikor megtudja, hogy annak fia született. Nem sajnáltam Roose Bolton-t (Michael McElhatton) akit a Vörös nász óta utálok, de ő volt az egyetlen, aki valamelyest féken tudta tartani elmebeteg fiát. Aki ezután még gyorsan kivégzi újszülött kis testvérét, és annak anyját is. Ramsey ezt eltaktikázta szerintem, így sokkal kevesebb család fogja támogatni. Alig várom már, hogy valaki jól megkínozza és kinyírja végre.

got_602_ramsay_hbo_0_0.jpeg

Brienne (Gwendoline Christie) mesél Sansa-nak (Sophie Turner) arról, hogy találkozott korábban Arya-val is. Remélem ez csak méginkább megerősíti a lányt! Theon (Alfie Allen) úgy dönt nem megy tovább a Fekete vár felé, hanem hazatér a Vas-szigetekre. Ahol szintén nagy gubancok vannak...

game-of-thrones-season-6-episode-2.jpg

Az öreg Balon Greyjoy (Patrick Malahide) fafejűen ragaszkodik a háborúhoz, a lánya, Yara (Gemma Whelan) hiába mondja, hogy szárazföldi csatákat nem tudnak megnyerni. A papit azonban gyorsan(?) utoléri a végzet, nevezetesen az öccse, Euron (Pilou Asbæk) aki legalább olyan őrültnek tűnik. Kb. azt hiszi, hogy ő maga a Vízbefúlt Isten... Na a lényeg, hogy kinyírja a királyt. A temetésen Yara bosszúról beszél, bár nem tudja, hogy a nagybátyja a gyilkos. Felmerül benne, hogy így ő lesz a Vas-szigetek ura, ám kiderül, hogy ez nem ilyen egyszerű...

Azóta már lement a harmadik rész, és az első már szinkronosan is elérhető.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr188702368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása