A férjem védelmében - The Good Wife - harmadik évad
2016. február 27. írta: redbandita

A férjem védelmében - The Good Wife - harmadik évad

A harmadik évad, legalább annyi bonyodalmat, izgalmat, konfliktust hozott, mint az első kettő. Csak jóval több a szerelem és a szenvedély, mivel Alicia és Will kapcsolata egyre szorosabb, ez persze újabb problémákat jelent, a cégnél is, és Peternek sem tetszik, bosszúhadjáratot indít Will ellene. Feltűnnek új szereplők, és igazi sztárok is vendég szerepelnek az évadban.

the-good-wife-special-alicia-season-3-the-good-wife-25049423-1372-859.png

Miután az előző évadban Eli Gold (Alan Cumming) betársult a Lochart & Gardner-be, most egyre több feladattal látja el Alicia-t (Julianna Margulies)  és Kalindát (Archie Panjabi) is. Akik beszélő viszonyban sincsenek egymással, mióta Alicia megtudta a kalandjukat Peter-rel. A cégnél mindenki azt kéri, mielőbb normalizálják kapcsolatukat.

the-good-wife-colin-sweeney-agonistes-season-3-episode-5-6.jpg

Diane (Christine Baranski) és Will (Josh Charles) továbbra is igyekszik megmenteni a céget, különböző módokon. Mindketten más dolgokat javasolnak, de általában sikerül kiegyezniük. Azt is megbeszélik, hogy a cég nem tud vállalni több pro bono ügyet, Alicia-é az utolsó. Miután nagy nehezen Will és Alicia románca beindul, alig bírnak meglenni egymás nélkül, de igyekeznek titkolni a dolgot.

giphy.gif

Cary (Matt Czurchry) ügyészként továbbra sok borsot tör a Lochart & Gardner ügyvédeinek orra alá.  Peter nem rúgja ki Cary-t, miután ő lesz az államügyész, sőt, egy idő után kinevezi helyettesének. Cary azonban nagy hibát vét, összeszűri a levet egy kolléganőjével, Dana Lodge-al (Monica Raymund). Miután erre fény derül, le kell mondania, egyre kisebb irodákat kap, amiből elege lesz. Állást akar a Lochart & Gardner-nél. 

the-good-wife-affairs-of-state-season-3-episode-6-6.jpg

Will nagy bajba kerül, nyomozás indul ellene, bírók megvesztegetésével vádolják. A vizsgálatot az államügyészi Hivatal indítja, de Peter azt a látszatot akarja kelteni, mintha nem lenne köze hozzá, így felkéri egykori ellenfelét, Wendy Scott-Carrt (Anika Noni Rose) a vizsgálatra. A csapat tagja még Cary és Dana is, valamint egy magánnyomozó, Andrew Wiley (Tim Guinee). Mindenki tudja, hogy az egész ügy valódi oka, Will és Alicia románca, így Diane azt kéri szakítsanak. Will ügyvédet fogad, személyes kedvencemet, a teljesen szétszórt,kicsit őrült Elsbeth Tascioni-t (Carrie Preston), A nyomozás egyre mélyebbre ás, még Alicia-nak is vallomást kell tennie. Végül Will-t hat hónapra felfüggesztik, ha ez nem lenne elég büntetés, két húga is meglátogatja.

010912elsbeth.jpg

Ha nem lenne elég a Will elleni vizsgálat, akkor ott van még az is, hogy egy házaspár 44 millió dollárra perlik a céget, azt állítják a Lochart&Gardner miatt váltak el, és emiatt gazdasági nehézségeik adódtak. Ahogyan szokott lenni, a partnerek egymásra mutogatnak. A cégnél nagyon nagy zűrzavart okoz Will felfüggesztése, többen is át akarják venni ideiglenesen a helyét. 

Kalinda kevesebb szerepet kap ebben az évadban, de az tetszett, hogy végig kiállt Will mellett és mindenben segítette. Az évad vége felé már picivel jobb a kapcsolata Alicia-val is. Bajba kerül, mivel a cég drogdíler ügyfelének, Lemond Bishopnak (Mike Colter) nem tetszik, hogy Kalinda túl szoros viszonyban van egy FBI ügynökkel, Lana-val (Jill Flynnt). Az évad végén Kalinda elárulja, hogy férje elől menekül, akivel Alicia véletlenül kapcsolatba is lép.

the-good-wife-season-3-episode-2-33-9b0f.jpg

Eli megszerzi Peter számára a demokraták támogatását. Keményen dolgozik az államügyésznek, és már a kormányzó választásra készül. Közben lobbi cégét is életben tartja a Lochart & Gardner-nél. Magánéletében már nincs ilyen szerencséje, volt felesége, Vanessa Gold (Parker Posey) a segítségét kéri. A nő utáni nyomozás azonban elég durva dolgokat vet fel. Kis kalandba keveredik egy másik lobbistával, Stacie Hall-al (Amy Sedaris). Eli-nak fejtörést okoz a kormányzói kampány előkészítésében, egy másik jelölt, Mike Kresteva (Matthew Perry).

1280x720-qw1.jpg

Zach-nek új barátnője van, Nisa (Rachel Hilson), ami nagyon nem tetszik a nagyanyjának (Mary Beth Peil), mivel a lány afroamerikai. Alicia elgondolkodik azon, hogy megvenné régi házukat. Az azonban elhalássza előle Jackie.

Ebben az évadban is feltűnnek hírességek, pl. a Doktor House-ból ismert, Lisa Edelstein, aki Will exét, és egy eltökélt, karrierista ügyvédnőt alakít, akinek semmi sem szent.

the_good_wife_season_3_episode_3_get_a_room_5-3931-800-600-80_595.jpg

Visszatér Alicia feleség gyilkos ügyfele, Colin Sweeney is, akit Dylan Baker alakít most is. Igazából több epizódban is szerepel, a börtönből is kiengedik, és új feleséget is talál. Fel-fel tűnik az epizódokban Eli lánya, Marissa (Sarah Steele), aki elképesztően szabad szájú, mindent azonnal kimond, ami eszébe jut, apja idegeire megy néhányszor. Alicia egyik ügyfele, egy tanárnő, akit a Dexter sztárja, Jennifer Carpenter alakít. Megint komoly feltörést okoz Alicia-nak, sőt az egész cégnek Louis Canning (Michael J. Fox).

the-good-wife-parenting-made-easy-season-3-episode-10-2.jpg

Jason Bigg, az Amerikai pitével ismertté vált színész is szerepet kap, egy ügyvédet alakít, aki feltalált egy internetes pénznemet, a dolog persze nem ilyen egyszerű... A számítógépes cégek gurui Neil Gross (John Benjamin Hickey) és Patrick Edelstein (Jack Carpenter) is megint előkerülnek.

the-good-wife-bitcoin-for-dummies-season-3-episode-13-2.jpg

 Akinek tetszettek az előző évadok, annak biztos, hogy ez is fog! 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr338421438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása