A férjem védelmében - The Good Wife második évad
2016. február 03. írta: redbandita

A férjem védelmében - The Good Wife második évad

A második évad legalább olyan izgalmas volt, mint az első. Sőt! Tetszik, hogy a karakterek szépen lassan épülnek fel, mindegyiket egyre jobban megismerjük (kivéve Kalinda), nálam kezd átalakulni, hogy ki a kedvencem. Persze még mindig Alicia Florrick (Julianna Margulies) a főszereplő, de ő is egyre magabiztosabb, ami jól áll neki. 

the-good-wife-season-2.jpg

Peter (Chris Noth) és a stábja már nagyban készül a kampányra, melynek része az is, hogy Alica minden eseményem támogató feleségként áll a férje mellett. Csakhogy mi ugye tudjuk, hogy Alicia szíve inkább főnöke, Will (Josh Charles) felé húz(na). De a politika világában a szerelem nem létezik. Így amikor Peter jobbkeze, Eli Gold (Alan Cumming) tudomást szerez egy szerelmes üzenetről, melyben Will azt kéri Alica-tól próbálják meg együtt, akkor gondolkodás nélkül törli. Alica nem tud Will érzéseiről, így Peter mellett marad. WIll pedig úgy hiszi, ezt Alicia akarja így.

the-good-wife-the-last-call-chris-noth-julianna-margulies.jpg

A Lochart Gardner anyagi gondokkal küzd, új névadó partner érkezik a céghez, Derrick Bond.(Michael Ealy)  Úgy tűnik megbízható, de Diane (Christine Baranski) gyanakszik. Úgy gondolja a fiúk kiakarják őt túrni, ezért úgy dönt elhagyja a céget és önállót hoz létre. Will persze irdatlan haragra gerjed, hátbaszúrásnak érzi. Ez jogos egyébként, mivel nem tervezték Diane kitúrását. 

michael-ealy-on-the-good-wife.jpg

Bond új embereket is hoz magával, pl egy magánnyomozót, Blake Calamart (Scott Porter), aki enyhén szólva viharos kapcsolatot ápol a másik magánnyomozóval, Kalindával (Archie Panjabi). Az öntörvényű magányos farkanak nem tetszik se a társ, se a felettes gondolata, így beszél Will-el és Diane-el. De a dolgok egyre rosszabbul állnak, többször kárt tesznek egymásban, és egymás dolgaiban, egyre nagyobb zűrökbe keverik egymást. Blake nyomoz Kalinda után, azt állítja a nőnek van egy hatalmas titok a múltjában. Erre amúgy magunktól is rájöttünk. Azt is megtudjuk, hogy Kalinda-t korábban Lila-nak hívták.

the-good-wife-ham-sandwich_featured_photo_gallery.jpg

Cary (Matt Czuchry), mint államügyész számtalanszor kerül összetűzésbe a Lockhart és Gardner ügyvédeivel, Alica-val többször is egymásnak feszülnek és ebből felváltva jönnek ki győztesen. Carey ebben az évadban elég unszimpi, lehet, hogy csak azért, mert a másikon oldalon áll... 

the-good-wife-season-2-episode-11-6-f742.jpg

Will, Diane és Bond összevissza kavarnak, de végül a régi társak összefognak és csőbe húzzák Bondot, aki szárnyaszegetten távozik az irodából. Will eközben összejön egykori barátnője testvérével, egy sportriporterrel, aki a Vámpírnaplókban játszotta Isobel-t, Elena anyját.

Florrick és Glenn Childs (Titus Welliver) mocskos csatát vívnak a kampány során, egyik sem szégyell bevetni semmi olyat, ami a másikra terhelő lehet. Mindegy, hogy annak ki issza meg a levét. Ám a versenybe beszáll egy harmadik fél is, Wendy Scott-Carr (Anika Noni Rose) is. A színesbőrű anyuka bizony nagyon komoly ellenfélnek bizonyul. A részek folyamán egyre több csontvázra bukik ki a szekrényből és végül csak ketten maradnak versenyben. A felek végig fej-fej mellett haladnak, az eredmény is elég szoros.

anika-noni-rose-good-wife-2.jpg

Kalinda egyre nagyobb bajba kerül Blake kavarásai miatt, már az ügyészség is vizsgálatot folytat ellene. Úgy néz ki, hogy a dolgot végül megússza, csakhogy az ügyészség nyomozója, Andrew Wiley (Tim Guinee). Az évad vége felé eldől a verseny, meglesz az új államügyész. Alicia pedig újabb pofont kap az élettől, megtudja, hogy férjének nem csak a prostival volt viszonya. A nő gyorsan dönt, kirakja férje összes holmiját. A baj csak az, hogy arra is rájön, hogy Kalinda lefeküdt Peterrel, mikor még az ügyészségen dolgozott. Először csak kerüli őt, majd a nyakába önt mindent. Kalinda felakar mondani, nagyon fáj neki, hogy elveszítette Alicia bizalmát. Talán ez az első igazi érzelem, amit látunk rajta.

the-good-wife-season-2-episode-20-18-a382.jpg

Jackie Florrick (Mary Beth Peil) is jó sok borsot tör menye orra alá, ahogy azt tőle megszoktuk. Nagyon nem tetszik neki, hogy Alicia kiteszi Peter szűrét és ennek hangot is ad, sőt a gyerekeket is belekeveri. Persze Zach (Graham Phillips) és Grace (Makenzie Vega) már elég nagyok ahhoz, hogy önállóan mérlegeljék a helyzetet, és bár nem értik anyjuk döntését, elfogadják azt.

Eli új ajánlattal keresi meg Diane-t, tanácsadó cégét társítani akarja az ügyvédi irodával. Nagyjából egy feltétele van, hogy Alicia vele (is) dolgozzon. Ahogy Eli-t ismerjük ebben megint benne van, hogy csak Alicia manipulálása a cél. Manipuláció ide vagy oda Alicia és Will végre egymásra találnak!

ob-ny200_goodwi_g_20110517170056.jpg

Új szereplőkkel ismerkedünk az évad folyamán. Ott van pl. Owen (Dallas Roberts), aki Alicia bátyja, egyetemi tanár, homoszexuális, és sokszor kerül bajba. Jó testvére Alica-nak, de az utóbbi években elhanyagolta, most azért jön, hogy ez változzon. Peter vallásossá kezd válni, sokat konzultál egy lelkésszel, Jeremiah-val (Frankie Faison). De mit szól ehhez a mami? A Florick kampány szerves részévé válik, Jim Moody (Skipp Sudduth), aki ismerős lehet pl. a Harmadik Műszakból. Feltűnik egy fegyverszakértő is, Kurt McVeigh (Gary Cole), aki csakhamar Diane-el szűri össze a levet.

600192.jpg

Az évadban feltűnnek új ügyvédek és persze vannak visszatérők is. Az egyik újonc, egy fiatal szőke lány, aki mindig a szende kislányt adja a bírók előtt és ez sokszor be is válik. Ő Nancy Crozier (Mamie Gummer). A hölgyemény jó sokszor borsot tör Alicia orra alá.

mamie-gummer.jpg

Ennél is több fejfájást okoz az egész cégnek, a Mihael J. Fox által játszott mozgássérült ügyvéd, Louis Canning. Aki arcátlanul visszaél betegségével, szánalom játszik a bíróknál, ezt többször el is mondja az ügyvédeknek. Diane egykori barátnője, Viola Wlash (Rita Wilson), aki szívességet kér Diane-től, majd ügyféllopás miatt bosszút esküszik. A város legnagyobb drogdílerét, Lemon Bishopot (Mike Colter) még Derek hozta be a Lochart Gardner-hez, akik kicsit vacillálnak az ügyfél befogadásán, de végül úgy döntenek, hogy a "törvényes üzleteit" képviselik.

2014-11-14-thegoodwife_612x380.jpg

A bírók között is vannak ismerős arcok, pl. az évad nyolcadik részétől, és innentől még jó sokszor feltűnik bírónőként a Kertvárosba száműzve egyik szereplője. Felismertétek?

Az ügyfelek között is feltűnnek ismert figurák, pl. az iCarly sztárja, Miranda Cosgrove, aki egy tinilányt játszik, akit gyilkossággal vádolnak, és Alicia védi. Innentől visszatérő ügyfél Patrick Edelstein (Jack Carpenter), aki egy nagyon fiatal, dúsgazdag számítógépes vállalkozó. Eli először (véletlenül) keresztbe tesz, majd beajánl egy ügyfelet, Natalie Flores-t (America Ferrera). Hamar kiderül, hogy érzelmek kötik a nőhöz, ami még nagyszájú lányának (Sarah Steele) is feltűnik. 

good-wife-s2e8-bad-girls-08.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr468354290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása