Ajándékozzunk könyvet a kicsiknek is!
2015. december 10. írta: redbandita

Ajándékozzunk könyvet a kicsiknek is!

A gyerkőcöknek is remek ajándék lehet egy jó könyv karácsonyra. Összeválogattunk néhány újdonságot a Manó Könyvek műveiből.

12241334_10153396217454608_297305012165389910_n.jpg

Albert Barillé - Egyszer volt... Az emberi test képes enciklopédiája

Mester és barátai, azaz Albert Barillé rajzfilmsorozatának ma is népszerű rajzfilmhősei ezúttal az emberi testben kalandoznak és közben bemutatják, hogyan épül fel, miként működik a szervezet. Látás, hallás, légzés, vérkeringés, az immunrendszer - testünk megannyi csodája, melyek felfedezését és megértését egyszerű ábrák, színes fotók és világos leírások segítik. Akárcsak korábbi, az emberiség történetét bemutató enciklopédiánk, ez a kötet is szórakoztatva, játékosan tanít fontos ismereteket az ifjú olvasóknak.

139443673.jpg

Alex T. Smith - Claude a filmforgatáson

Claude és Bolyhos Zokni uraság épp kellemesen pihengetnek Csóválós sugárúti otthonukban. Claude remekül elvan vadiúj ugróasztalával, ám kíváncsisága hamarosan egy filmforgatás kellős közepébe repíti. Bár egy rakoncátlan ruhaszárító-kötél okoz némi bosszúságot, mindketten nagyon élvezik az új kalandot. De vajon ki lesz az izgalmas gorillás film sztárja? Nem tudod? Nem is sejted?

12341386_10153403711819608_8858205391960198818_n.jpg

Balázsy Panna - Szandra és a 3. b - Csupaszív 

Szentesi Szandra vagyok, még mindig a 3. b -be járok, jó fejek az osztálytársaim, sőt még a szüleim és a tesóm is. Hát, még Brúnó...és a gyönyörű göndör fürtjei...de erről pszt! Itt mindenki a farsangra készülődik, meg persze izgul a Valentin-nap miatt. Óriási kukacnak öltözünk, ez azért elég menő, nem? De még ez is titok ám! Ha szeretted a Csuromvizet, a mostani kalandjainkat egyenesen imádni fogod!

unnamed_4.jpg

Christian Tielmann - Berci és az eltűnt osztálypénz 

Nagy a kavarodás az iskolában: eltűnt az osztálykirándulásra félretett pénz! Berci és Rozi nyomozásba kezd. Lehet, hogy az elejétől fogva gyanúsan viselkedő Lukács volt a tettes? És mindeközben Berci arra is rájön, hogy az ember bátyja nem mindig azt teszi, ami helyes, ám mégis nagy segítség lehet a bajban. A Barátom, Berci - sorozat kisiskolásoknak szóló kötetében ezúttal egy izgalmas nyomozásra kísérhetjük el Berciéket.

12238485_10153371022994608_5175198217790964913_o.jpg

Erwin Moser - Világjáró jóéjtmesék

77 világjáró jóéjtmese Erwin Moser varázslatos birodalmából
Legendás macskák, merész medvék, vicces kis egerek és még annyi más állati hős köszön ránk Erwin Moser legújabb mesekönyvének lapjairól. Hol tengeri kalandokat élnek át, hol értékes kincsekre lelnek. Veszélyes utakon járnak, barátokra lelnek - és mindig van bennük annyi ravaszság, hogy túljárjanak a náluk erősebbek eszén. És azok a járművek! Sün Eduárd feltalálja az egérűrhajót, Miákovics Ottó háti helikopterrel közlekedik... Egy jóságos denevér pedig megmenti két ártatlan kisegér életét.Erwin Moser finom humorral és szeretettel beszéli el történeteit, varázslatos képein pedig mindig akad újabb és újabb felfedeznivaló. A csodálatos meséket olvasni, felolvasni és hallgatni egyaránt remek mulatság.

Fodor Gábor - Csipike

Ki ne ismerné Csipikét? A kedves, ám olykor zsémbes, öntelt - vagyis mélységesen emberi tulajdonságokkal bíró - törpét, aki azt gondolja, hogy tőle függ az erdő sorsa? Pedig, mint tudjuk, az égvilágon semmi nem múlik rajta. Vagy mégis. A kis törpe közkedvelt kalandjai elevenednek meg e kötetben, melyben végre együtt megtalálható az összes történet Csipikéről: Csipike, a gonosz törpe, Csipike és Kukucsi, Csipike a boldog óriás, Csipike és Tipetupa, Csipike és a Gonosz Ostoba.
Régi kedvencek címmel indítottuk útjára új sorozatunkat, azzal a céllal, hogy gyerekkorunk remek könyvei kicsit új köntösben, de legalább akkora élményt jelenthessenek ma is. Fodor Sándor klasszikus meséje ma is érvényes, a gyerekeknek és szüleiknek is mély tartalommal bíró, remek olvasmány.

12316123_10153411399164608_7097007235819585463_n.jpg

Holly Smale - Geek Girl 3. A lány, aki távolról tökéletes

A bestsellerlisták csúcstartója, a díjnyertes GEEK GIRL-sorozat harmadik kötete végre megérkezett! Kattanj rá a lehengerlő humorú stréber-sorozatra!" Harriet Manners több tényt ismer, mint az átlag. Tudja, hogy New York a legnépesebb város az Egyesült Államokban. Azt is, hogy a hivatalos mottója a ,,Még feljebb". Tudja, hogy az amerikaiak 27%-a szerint sosem landolt ember a Holdon. De arról fogalma sincs, milyen a modellek élete a Nagy Almában, és hogy a családja hogyan birkózik meg az új, amerikai élettel. Ahogy azt sem tudja, hogyan ,,válhat branddé" a New York-i modellekhez hasonlóan. De ami a legfontosabb, azt sem, mi a teendő, ha a nagy romantikus gesztusokat nem a pasijától kapja... Vajon a stréber lány ezúttal túl messzire megy? A szupervicces Geek Girls-sorozat új része garantáltan ugyanúgy megnevettet, mint az előző két könyv!

unnamed_7.jpg

Ian Whybrow - Állati kalandok - Szeleburdi szurikáták 3 - Szárnyaló potyautasok

A Szeleburdi Szurikáták vidám csapata négy imádnivaló csöppséggel gyarapodott, akik három unokatestvérüktől, Mimitől, Ficúrtól és Ábrándkától tanulgatják a sivatagi túlélés minden csínját-bínját. Ám amikor egyikük felsettenkedik egy hőlégballonra, pillanatokon belül óriási zűrzavar támad... Csatlakozz a mindig kíváncsi szurikátákhoz legújabb, meglepetésekkel teli, magasröptű kalandjukon! Mindenki kapaszkodjon, megkezdjük a felszállást.

unnamed_2.jpg

Irene Adler - Sherlock, Lupin és én 6. A Szajna árnyai

Nemrég ért véget a Poroszország elleni háború. Adlerék úgy döntöttek, egy teljes hetet töltenek el párizsi lakásukban, hogy ismét belekóstoljanak régi életükbe. Irene legnagyobb örömére megjelenik Sherlock és Lupin is. A három barát hamarosan újabb nyomozásba kezd, eltűnt ugyanis Arsene előkelő származású, álmodozó unokatestvére. Ahhoz, hogy a nyomára bukkanjanak, sötét alvilági körökbe kell leereszkedniük, és bűnbandák közti, veszedelmes harcba keverednek. És ezúttal éppen Irene-nak jut a feladat, hogy megakadályozza egy újabb háború kitörését...Három rendkívüli gyerek, akik elválaszthatatlan barátok. A krimi történetének három világhírű szereplője. Lélegzetelállítóan izgalmas kalandok egész sora.

unnamed_8.jpg

Jacqueline Harvey - Alice-Miranda színre lép

Illemtudó Ifjú Hölgyek Lankáserdő-Hímesréti Akadémiáját évek óta szigorúan kormányozza Miss Morc, az igazgatónő. Véget ért a nyári vakáció, és a diákok lassan visszatérnek az ódon falak közé. Sőt, újak érkeznek, mint például Alice-Miranda. Ő igazán nem mindennapi jelenség. Mert hát kinek jut eszébe a nyári kellős közepén felhívni leendő iskoláját? Természetesen neki, Alice-Mirandának Az év számtalan különös eseménnyel indul, Alice-Miranda pedig kíváncsian ered a furcsaságok nyomába: miért sírdogál egymagában a szakács néni, és ki az iskola kertjében kószáló rejtélyes idegen?Hogy bizonyítsa rátermettségét, Alice-Mirandának egy sor igen különleges próbát is ki kell állnia. De hát nincs olyan dolog, amit Alice Miranda ne tudna megoldani.

12278652_998489403526111_8794701973709119574_n.jpg

Joss Stirling - Misty A kendőzetlen igazság

Misty egy egyszemélyes katasztrófa sújtotta övezet. Savant képességének ,,hála" egyszerűen képtelen hazudni, kényszeres igazmondása miatt viszont folyton zűrös helyzetekbe keveredik, bármerre is jár. Így amikor a jóképű, magabiztos, és hihetetlenül vonzó Alexszel hozza össze a sors, Misty rögtön megfogadja, hogy inkább a közelébe sem megy. Hiszen hogy is lehetne az övé valaki, aki ilyen tökéletes? Ám a savant közösség mindennapjaira sötét árnyék vetül - egy sorozatgyilkos leselkedik a különleges képességű fiatalokra. Közülük egy pedig hamarosan élet-halál peremére kerül majd... vagy azon is túlra. A nagysikerű Lélektársak-sorozatból megismert savantok az eddigieknél is izgalmasabb kalandokba keverednek Joss Stirling izgalmas, humorral átszőtt regényében.

unnamed_6.jpg

Julia Boehme - Bori és a detektívek

Rejtélyes dolgok történnek Bori iskolájában. Először eltűnik Anna új tornacipője, aztán több gyerektől is pénzt lop egy Titokzatos Tolvaj! Bori és barátai akcióba lendülnek! De hogyan fogják el a tettest? Az ifjú detektívek csapdát állítanak neki...A Barátnőm, Bori- sorozat kisiskolásoknak szóló kötetében egy fordulatos, sejtelmes nyomozásra kísérhetjük el a Borit és kis csapatát.

unnamed_3.jpg

Julia Boehme - Bori és barátai

Bori végre gimnazista lett! Nagyon várta már, de a dolgok mégsem mennek olyan egyszerűen az új osztályban, mint gondolta. Vigyázat! Az osztályfőnöknek hüllőszemei vannak! Lehet, hogy egy igazi szörny? Ráadásul a többiek az osztályban már ezer éve ismerik egymást. Ám a legrosszabb mégis Zsanett, a fő hisztikirálynő és udvarhölgyei. Szerencsére Anna is ugyanebbe az osztályba került. Az ő segítségével talán sikerül Borinak átvészelnie az osztálykirándulást. De Bori még nem sejti, hogy hamarosan Annával is komolyan össze fog veszni, ugyanis barátnője hirtelen Zsanett nagy rajongója lesz...

139444348.jpg

Noel Streetfield - Balettcipők

Pauline híres színésznő szeretne lenni, Petrovát a repülők és az autók érdeklik, a kis Posy pedig éjjel-nappal csak balettozna. A Fossil lányok nem sokban hasonlítanak egymásra, de egy valamiben megegyeznek: ha törik, ha szakad, mindig számíthatnak egymásra. Noel Streatfeild világhírű regénye olyan lányokról szól, akik saját kezükbe veszik sorsuk alakítását, és mindent megtesznek azért, hogy álmaik valóra válhassanak. Az odáig vezető út persze sok kudarccal és lemondással jár, de a kitartás és a sok gyakorlás, no meg egy kis bátorság mindig meghozza a maga gyümölcsét. A történet a harmincas évek Angliájában játszódik, de a mai fiatal olvasóknak is friss élményt ígér, örök érvényű értékei sosem mennek ki a divatból.

unnamed.jpg

Sir Steve Stevenson - Agatha nyomoz 6. - Bermuda kincse

A Loki nevű óceánjáró hajó fedélzetéről egy hatalmas vihar közben eltűnik egy felbecsülhetetlen értékű, aranyból készült kalendárium, a maják híres naptára. A helyszín a Föld egyik legrejtélyesebb része, a Bermuda-háromszög. Az unokatestvérek - Agatha és Larry Mistery - ismét útra kelnek, hogy kiderítsék, vajon titokzatos baleset történt, vagy a kapitány keze van-e a dologban. A nyomozás ezúttal egészen különös eredménnyel zárul...

unnamed_1.jpg

Sonja Kaiblinger - Scary Harry 2. - Túlvilági kiruccanás

Miközben Harold, a kaszásember megérdemelt szabadságát tölti a tengerparton, a városban hihetetlen mértékben elszaporodnak a kísértetek. Feltűnik egy titokzatos házaló is, aki megoldást kínál a szellemektől gyötört embereknek. Otto és barátnője, Emily úgy sejtik, hogy Otto rég elhunyt bácsikájának is köze lehet a dologhoz. Ezért egy kis tanakodás után úgy döntenek, a túlvilágon kutakodnak tovább. Ez persze egyáltalán nem olyan egyszerű feladat, de szerencséjükre Harold most is a segítségükre siet.

unnamed_5.jpg

Ezeken kívül ajánljuk

Sokszínű mesék

A meseantológiában az alábbi művészek alkotásai olvashatók, láthatók:
Balázsy Panna, Berg Judit, Böszörményi Gyula, Csorba Vera, Hajba László, Hidas Judit, Horváth Anna, Horváth Ildi, Igor Lazin, Kőrösi Zoltán, Kürti Andrea, Lackfi János, Megyeri Annamária, Meilinger Zita, Nógrádi Gergely, Nagy Eszter, Nagy Norbert, Nyulász Péter, Paulovkin Boglárka, Papp Anikó Míra, Péterfy Gergely, Radnóti Blanka, Rippl Renáta, Simon Réka Zsuzsanna, Szabó T. Anna, Szente Vajk és Szente Éva, Szőnyi Gergely, Tóth Krisztina, Turbuly Lilla Köszönet ennek a harminc alkotónak, aki több varázslatos világot teremtett szövegben és képekben egyaránt. Olvassuk, nézegessük, meséljük ezt a könyvet, beszélgessünk sokat a gyerekeinkkel, segítsünk, hogy nekik már természetes legyen: a világ még annál is sokszínűbb, mint ezek a mesék!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr488148888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása