Modern család 6. évad
2015. szeptember 30. írta: redbandita

Modern család 6. évad

Mivel a múlt héten elindult a Modern család legújabb, hetedik évada, így gondoltam nem árt egy kis frissítés, mi is történt a hatodikban. Szerencsére a színvonal továbbra sem csökken, a poénok és a karakterek is még mindig nagyon egyediek, kreatívak és persze humorosak. Nagyon remélem, hogy ez a hetedikben sem lesz másképp!

modern-family6.jpg

Az ötödik évad igazából csak egy kérdést hagyott nyitva, amire egyébként a hatodikban sem kapunk választ. Nevezetesen az, hogy mi lesz Haley és Andy között, a szálak tovább bonyolódnak, feltűnik a titokzatos barátnő is. A srácok, azaz Cam és Mitch túl vannak az egész ötödik szériát átszövő eseményen, az esküvőn. Nehéz visszarázódniuk a hétköznapokba, de felmerül köztük egy második gyerkőc gondolata. Phil és Claire nehezen birkózik meg azzal, hogy gyerekeik felnőnek és kirepülnek a családi fészekből. Alex azon filózik melyik sulit válassza. Jay és Gloria a korkülönbségükből adódóan ütköznek gondokba, valamint a nyelvi problémák miatt. Manny és Luke pedig a csajoknál próbálkozik, több-kevesebb sikerrel.

De menjünk végig mindenkin, úgy könnyebb felidézni a dolgokat.

Ed O'Neill - Jay Pritchett

Gloria beakarja bizonyítani Jay-nek, hogy milyen sokat számít a külsőség. Ráakarja venni a férfit, hogy figyeljen oda jobban a megjelenésére. Drasztikus módszert alkalmaz. Jay-t lehangolja, hogy eljár lassan felette az idő. Például hajkoronájának elvesztése, erre pedig akkor jön rá, mikor ő lesz a szőke herceg.

modern-family_2.jpg

Jay féltékeny lesz Manny spanyol tanárára, Diego-ra, így engedélyezi neki, hogy franciául tanuljon. Persze ezen jól megsértődik a felesége, elmondja miért olyan fontos neki a spanyol. Jay úgy dönt majd ő megtanulja a nyelvet.

6b731883c458516d8c3092f12a34f0b8c14df9.jpg

A házaspár megpróbál megszökni a család elől Hálaadáskor. Eredetileg úgy van, hogy Gloria rokonaihoz utaznak, de a járatot törlik. Jay-ék hazamennek, de ezt nem kötik a többiek orrára, Csakhogy azok beállítanak és minden összekuszálódik.

Jay szenvedélye a kutyusok iránt egyre nagyobb mértéket ölt, még Gloriát is elrángatja az egyik kutyabuliba. Egy időre Jay kénytelen megválni imádott Stellájától, ugyanis Joe allergiás reakciót mutat. A férfi nagy nehezen Cam-re bízza a kutyát, aki csakhamar egész szoros barátságot köt vele.

kk-590x393.jpg

Sofia Vergara - Gloria Delgado-Pritchett

Gloria elég rosszul viseli, hogy Manny randizgatni kezd. Amikor rájön, hogy a fiú egy idősebb, népszerű csajjal jött össze, akkor Jay-t kéri meg, hogy segítsen.

Gloria erőlteti, hogy Manny tanuljon meg spanyolul, még tanárt is fogad mellé, de a fiú inkább franciául tanulna. Gloria nehezen viseli, hogy a gyerekei nőnek, már a kis Joe-t is rá kell venni a bilizésre, a cumi elhagyására.

Gloria meghívja a húgát, Sonia-t (Stephanie Beatriz) magukhoz, hogy picit javítson kapcsolatukon. A dolog jól is megy, amikor azonban eljön a Valentin nap a szerény lányból előjön a vadmacska és szó szerint Jay-nek esik. Gondolhatjátok, hogy reagál Gloria...

valentine_sday4.jpg

Javier (Benjamin Bratt) azzal cikizi Gloria-t, hogy lassan elfelejt spanyolul, ami eléggé felbosszantja a nőt, főleg, hogy éppen próbálja megszerezni az amerikai állampolgárságot.

622.png

Rico Rodriguez - Manny Delgado 

Manny első barátnője egy nagyon csinos, népszerű végzős lány. Ez Gloriának nagyon nem tetszik. A fiú elszenvedi élete első csalódását.

modfams6e5_1.jpg

Gloria kérésére Jay verekedni tanítja Manny-t, hogy az megtudja védeni magát a csúfolódókkal szemben. Manny most tényleg úgy érzi megtalálta a megfelelő barátnőt, csakhogy Gloria ezt igyekszik megfúrni. Ismét... És erre jó alkalom, mikor a fiú ájultan fekszik egy fogkezelés után.

Julie Bowen - Claire Dunphy

Claire szeretné, ha Alex egy a házukhoz közel eső egyetemet választana. Úgy érzi ezek az utolsó közösen töltött éveik. Igyekszik erről minél jobban meggyőzni a lányát.

136653_1268_ful.jpg

Felnőtt lététre Claire még mindig apuci kicsi lánya, nagyon igyekszik megfelelni neki, még amikor egy brutális vírus ledönti a lábáról.

qqrqbc.gif

Az új szomszédok teljesen kiakasztják Claire-t, mindenáron szabotálni akarja (Phil segítségével), hogy beköltözzenek a mellettük lévő házba. Nem tudják megakadályozni, így például Halloween-kor kénytelen felvenni velük a versenyt. Pedig tudjuk mennyire imádja ezt az ünnepet. Később sem zökkenőmentes a kapcsolat pl. mikor egy hatalmas csónakot parkoltatnak le a Dunphy rezidencia mellett.

shockeddunphys.jpg

Haley betölti a huszonegyet, Claire szeretné megmutatni neki mennyire megbízik benne. Nem tudom mennyire sikerül, de egyikük az este végére egy autóval, míg másikuk egy tetoválással lesz gazdagabb.

Claire és Phil a szokásos Valentin-napi randijukon vannak a bárban, minden jól alakul, de kiderül, hogy Phil mostanra túlzottan is megkedvelte a rosszalkodó Julianna-t, így Claire-nek ki kell őt nyírnia :)

1200_2x111.jpg

Claire egy reptéren ragad, pedig legszívesebben otthon lenne, ugyanis összeveszett Haley-vel, amit nem sikerült megbeszélniük. A gyerekek Phil-re voltak bízva, de ő mással törődött, így észre sem veszi, hogy Haley eltűnt. Próbálják előkeríteni, a neten nyomoznak utána, különböző közösségi oldalakon. Annyit összeraknak, hogy Haley férjhez ment Vegasban és nagy valószínűséggel terhes???

712x400.jpg

Az egész lakóközösség szemét szúrja egy elég obszcén szobor, kiderül, hogy még az új szomszédoknak sem tetszik és ez összehozza őket a Dunphy házaspárral.

m2.jpg

Claire visszautasíthatatlan állásajánlatot kap, csakhogy ezt nem akarja/meri apja orrára kötni. Amikor mégis kiderül, Jay még bíztatja is, hogy menjen. Nem akar, vagy mégis, vagy mégse, vagy mégis......

Elérkezik a nagy nap, Alex leérettségizik, mindenki jobbnál jobb ajándékokkal bombázza, Claire szeretné mindet überelni, de nem megy. Ehelyett ő kap egy kedves vallomást a lánytól.

modern-family-6x24-7.png

Ty Burrell - Phil Dunphy

Kiderül, hogy Cam-ék esküvőjén, nem Mitch, hanem Phil indított el a családon belül egy vírust, ami mindenkit ledönt a lábáról. Mivel ennek bizonyítéka is van, így azt Luke segítségével igyekszik eltüntetni.

modern-family-the-cold.jpeg

Phil nem viseli jól, hogy a gyerkőcök felnőnek. Így mikor egy időre ki kell költözniük egy időre a házból, egy hotelbe, akkor remek lehetőségnek tartja, hogy picit többet lehessen velük. De elárulják.

marcopolo.jpg

Úgy volt, hogy idén Phil rendezi a Halloween party-t mert Claire-nek dolgoznia kell. Csakhogy az új szomszédok felborítják a terveket.

a8573044e1c908c8fff2faf4d290.jpeg

Phil fölveszi asszisztensnek Andy-t és teljesen össze is nő vele, nagyon tetszik neki, hogy (mivel Luke már nem igazán törődik vele), így most van kivel "játszadoznia".

Idén Phil süti a pulykát a Hálaadásra, amiben Luke és Nigella Lawson segíti. Minden jól is alakul, leszámítva, hogy elmegy az áram, át kell menni Jay-ékhez és összemegy a pulyka.

threeturkeys.jpg

Phil elhatározza megmutatja Jay-nek milyen jó a kereskedelmi vénája. Amikor autót vásárol Haley szülinapjára, de egyikük mindent elront. Találjátok ki melyikük? Phil úgy érzi lassan nem ő lesz a férfi a családban, hanem Luke. Erre a tavaszi nagy takarítás alatt jön rá, amikor Luke kb mindent jobban csinál nála. Phil megtudja, hogy annak idején Jay-től kaptak pénzt első lakásuk megvételére, úgy gondolja a férfi emiatt nem tiszteli és visszaadja a pénzt.

Leakarják bontani azt a régi mozit, aminek a felépítésében annak idején Phil is segített, így elhatározza még egyszer utoljára elviszi oda a gyerekeit. A dolog jól sül el, mert a két lány közelebb kerül egymáshoz egy időre, mint bármelyik évad bármelyik részében.

2862420a2f0f22204_w.jpg

Phil nem tud jelen lenni Alex érettségi buliján, de Skype és egy robot segítségével követi az eseményeket. Olyannyira, hogy ő jön rá egyedül Haley és Andy szerelmesek, de már késő...

Sarah Hyland - Haley Dunphy

Haley nagyon unja már, hogy ő a család fekete báránya. Alex továbbtanulása napi szinten szembesíti azzal mennyire félresiklott az élete. Eközben küzd az Andy (Adam DeVine) iránti érzéseivel is, hiszen a fiúnak barátnője van, és nagyon úgy fest, hogy egyáltalán nem érdekli Haley. Pedig egy csók is elcsattan köztük (végre).

marcusgohmarcusgoh-modernfamilys06e03review-5.png

Haley munkát kap egy neves, de ősbunkó stylist-nál, Gavin Sinclar-nél (Michael Urie).

modernfamily2_1.jpg

Egy "majdnem autóbaleset" után Haley ás Alex megpróbálnak közelebb kerülni egymáshoz, jó testvérek lenni, de hamar rájönnek mennyire különböznek egymástól.

Haley, hogy kiverje Andy-t a fejéből egy helyes, fiatal orvossal (Nick Ballard) kezd járni.

Végre előkerül Beth is, csakhogy nem teljesen tűnik olyan ártatlannak, ahogy azt Andy eddig elmesélte. Burkoltan, de megfenyegeti Haley-t többször is, célozgat rá, hogy Andy az övé, és még a lány haját is meggyújtja. Végül Andy és Haley úgy döntenek csak barátok maradnak.

thecold12.jpg

Ariel Winter - Alex Dunphy

Alex egész nyáron önkénteskedik, házakat építenek rászorulóknak. Korábban hazaérkezik, mert nem bírja már a körülményeket. A családja azonban nem fogadja tárt karokkal.

1200_2x1.jpg

Alex végzős, ideje tehát iskolát választani. A családdal látogat el a Caltech-re, ahol egy helyes fiúba (Caleb Hoffman) ütközik.

136653_1895_ful.jpg

Rengeteg tanulás, csellózás, házépítés a semmiért??? Alex nagyon csalódott, mert nem minden kinézett egyetemre veszik fel, erre Haley jön rá egy zenei fesztiválon, ahol Alex életében először lerészegedik és partykirálynővé válik.

899x503.jpg

Jay felkéri Alexet, hogy ha ő már nem lesz, legyen ő aki összetartja a családot.

138606_9792_full.jpg

Alext nagyon felbosszantja mikor úgy tűnik nem ő lesz a végzősök közül a legjobb. Átlaga ugyanis hajszálra megegyezik a nagy riváliséval, Sanjay-ével (Suraj Partha). Tudjátok ő az a srác, akivel mindig versenyzett az osztály elsőségért. Úgy tűnik egy futóverseny fog dönteni a végeredményről, de Sanjay váratlanul kiszáll és szerelmet vall a lánynak.

1200_2x112.jpg

Alex leérettségizik.

americanskyper.jpg

Nolan Gould - Luke Dunphy

Luke egyre élénkebben érdeklődik a lányok iránt, pl. a szomszéd lány nagyon felkelti érdeklődését. Az viszont nem tetszik neki, hogy apja egyre több időt tölt Andy-vel. Néha több barátnője is van egyszerre. Haley és Alex próbálják "javítani", elhatározzák ők szakítanak majd Luke egyik csajával, a maguk kedves módján.

mf_s6_ep12_bigguns-5.jpg

Luke életében először díjat kap az iskolában, csakhogy a legcikisebbet, amiért csúfolni kezdik. Ami a legfurcsább, hogy nem is indult ezért a díjért, kiderül, hogy az egyik családtag keze van a dologban.

Jesse Tyler Ferguson - Mitchell Pritchett

Mitchell és Cam hazaérnek a nászútról, de egyiküket nagyon zavarja már, hogy a másik nem bír takarékra kapcsolni romantika terén. Na találjátok ki, hogy melyik ki lehet...

modern_family_episode_6_01_the_long_honeymoon_promotional_photo.jpg

Mióta Cam is dolgozik, Mitch igyekszik jobban kivenni a részét a gyereknevelésből. Például szerez Lilynek egy új barátnőt, de gyorsan el is veszíti.

mf3_3.jpg

Az ifjú házasok meglepik magukat egy nagyon drága, de fehér kanapéval, amire még Lily se nagyon ülhet fel. Amikor váratlanul egy éjszakát náluk tölt Mitch egyik kolléganője (Kristen Johnston), akkor már nem tudják megóvni a bútordarabot.

960_1.jpg

Mitch besegít a családi vállalkozásba is, és rövid idő alatt népszerű lesz, ami Claire-t nagyon bosszantja, Őt ugyanis utálják a többiek. Claire ráveszi Mitch-et, hogy apjuk szülinapjakor ajánlják fel a férfinak az egykor foglalóként kapott összeget, amit mindketten megkaptak indulásként. Arra számítanak, hogy az majd nem fogadja el, de végül nem lesz igazuk.

138606_0305_full.jpg

Mitchet megint kirúgják, de mivel nem talál munkát, így ezt egyelőre nem akarja Cam orrára kötni, csakhogy az meg azt hiszi viszonya van valakivel...

Eric Stonestreet - Cameron Tucker

Cam egyre nagyobb sikereket ér el a csapattal, és ez a meccseket megelőző "rituáléknak" tulajdonítja. Mitch marhaságnak tartja ezeket a babonákat, viszont elmegy az egyik meccsre. Cam és Mitch Haley szülinapján szembesül vele, hogy már nem menők. Mitchell szerint Cameron túl engedékeny Lily-vel és az lassan teljesen a fejére nő. Cam Hálaadáskor megpróbál a sarkára állni. Cam Mitch háta mögött beíratja Lily-t egy bohóciskolába, persze lebuknak és ez finoman szólva nem tetszik neki.

1200_2x17.jpg

Látogatóba érkezik egy régi barát, Sal (Elizabeth Banks). Emlékeztek akkor láttuk utoljára mikor a fiúk esküvőjén indult be a szülése. Most már komoly anyuka, NEM iszik, NEM bulizik, NEM pasizik. Elhiszitek? Hát a srácok sem, így mikor találnak egy búcsúcédulát, és a hátrahagyott kisfiút akkor versenybe szállnak a babáért. Az ellenfél Pepper (Nathan Lane) és párja.

fightorflight.jpg

Cam fellép(ne) a Macskák egyik betétdalával a Tanárok bálján, de véletlen balesetek miatt végül felsül...

modern-family-spring-break-season-6-episode-18-03-550x367.jpg

Cam meglepődik mikor arról értesítik, hogy elég szép összeget örökölt egy eddig számára ismeretlen nagybácsitól. A pénz jól jön, mert szeretnék megvenni a lakásuk feletti ingatlant.

Jay Cam-ék bowling csapatához csatlakozik, még azt is bevállalja, hogy melegnek mondja magát.

modern-family-knock-em-down-season-6-episode-20-01.jpg

Kiderül, hogy Cam és Mitch bár titkolják egymás elől mindketten örülnének egy második kisbabának. Jó alkalom ennek tisztázására, hogy vigyáznak Joe-ra, csakhogy egy délután alatt meg is gondolják magukat.

138465_6516a_full.jpg

Aubrey Anderson-Emmons - Lily Tucker Pritchett

Lily-nek már néha az agyára mennek a felnőttek. Apukái hisztijeit is nehezen viseli, bár sokszor ő is szemtelen, vagy akaratos. Egy igazi kis egyéniség. A kislánynak mindenről van saját véleménye pl. arról is hogyan születik a baba, hogyan lesz terhes egy nő. Először nem igazán tetszik neki, hogy apukái milyen lelkesen vigyáznak Joe-ra, de végül ő van el vele legjobban. Talán jót tenne neki egy kistesó?

img.jpg

Lily látszólag nem mutat érzelmeket mikor apukái megbetegszenek, és ez megijeszti őket. Mitch azt gondolja ez miatta van, mert nem tud érzéseket kifejezni, vagy azért mert Cam pedig állandóan érzésekkel bombázza őket. Ám Lily-nek jóval egyszerűbb válasza van a kérdésre.

Andy

Haley segítségével Andy új állást szerez, persze Joe-ra ezután is vigyáz. Phil asszisztense lesz. Andynek bár próbálja tagadni, tetszik Haley. Egy csók is elcsattan. DE a fiú Beth-be szerelmes, mégis mikor Haley-t egy másik pasival látja féltékeny lesz.

Andy-nek sürgős vakbélműtétje van, amint ezt Haley megtudja berohan hozzá. Amikor azt hiszi a fiú kábult, vallomást tesz neki, csakhogy Andy magánál van. Megérkezik Beth.

Andy nagy döntésre szánja el magát, amit csak Phil-el oszt meg. Mivel az csak félinfókat tud, ezért meglehetősen rossz tanácsot ad.

1891x1060.jpg

Az új család/Szomszédok

Ronnie (Steve Zahn) - orvosi marihuánát ad el, és termel otthon, felesége, Amber (Andrea Anders), aki elképesztő öltözékeivel veri ki a biztosítékot. Fiuk felkelti Alex, míg lányuk pedig Luke-ét.

3_eb5933cbdb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr797842688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.10.01. 09:21:20

az új szomszédok voltak messze a legjobbak az évadban.
ez egyrészt sokat elmond másrészt szomorú...

redbandita 2015.10.02. 08:08:21

@doggfather: kicsit szigorú vagy :) szerintem voltak nagyon is jól sikerült epizódok.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.10.02. 10:18:18

@redbandita: volt volt, de kevesebb, mint gyenge sajnos. Nagyon remélem,hogy a 7-re összekapják magukat.
süti beállítások módosítása