Modern család - Modern Family - Season 5
2014. augusztus 20. írta: redbandita

Modern család - Modern Family - Season 5

Nagyjából egy hónap múlva beindulnak a sorozatidény, és a nyáron mellőzött kedvenceink végre folytatódnak! Ilyenkor szoktam megengedni magamnak, hogy megnézzem az utolsó epizódokat, az évadzáró részeket. Így volt ez az egyik számomra nagyon kedves szitkommal, is a Modern családdal. Szinte a teljes szezon egy bizonyos esküvő körül forgott, de hála istennek nem úgy, mint az Így jártam anyátokkal-nál.

Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott

Y7MlczMaGx8.market_maxres.jpg

Ed O'Neill - Jay Pritchett

Tulajdonképpen jay-el nem sok minden történt ebben az évadban. Próbál visszarázódni a gyereknevelésbe, hiszen Gloriával nemrégiben együtt néztek újra a babázás örömei elé. Első probléma a dada kérdése, végül egy fiatal srác lesz a gyerkőc bébicsősze, amit persze Jay nagyon furcsáll és ezt számos alkalommal szóvá is teszi. 

ModernFamily_S5E4_3.jpg

A céghez felveszi Claire-t, immáron azzal a céllal, hogy ha ő nyugdíjba vonul, akkor a lánya vegye át a szekrénybizniszt. A két Prichett persze számos alkalommal összekap a munkában is, pedig a család felnőtt tagjai még Vegasba is elmennek ebben az évadban!

Jaynek a fiával is vannak gondjai. Mitchell ugyanis házasodni készül, és bár az évek folyamán Jay már megbarátkozott, sőt meg is kedvelte Camet, de ez azért neki is sok... Végül annyira összekapnak, hogy Mitchell inkább arra kéri, hogy ne is legyen ott a nagy napon!

modern-family-season-5-finale.jpg

Sofia Vergara - Gloria Delgado-Pritchett

Gloriának szembesülnie kell azzal, hogy Manny lassan felnő, immáron gimnazista lesz és már bizonyos dolgokat kínos neki az anyukájával együtt végezni. Még akkor is, ha Gloria és Manny kapcsolata továbbra is teljesen nyílt és őszinte:a srác továbbra is beszámol zűrös szerelmi életéről. Nagy nehezen Gloria rátalál a megfelelő személyre, akire rábízhatja Joe-t, és akibe Manny sem szeret bele.

modern-family-the-help.jpg

Gloria azon is aggodalmaskodik, hogy kisebbik fiát utoléri a családi átok, és "rosszfiúvá" válik. Mindenféle trükköt bevet ennek elkerülése érdekében. Ebben az évadban merül fel először az öregedés kérdése a gyönyörű hölgynél, ugyanis kiderül, hogy Gloria mérhetetlenül rosszul lát.

Modern_Family_season5_episode_12.jpg

Rico Rodriguez - Manny Delgado 

Manny eddig is arról volt híres, hogy imádja a női nemet, na ez mostanra egyre rosszabb... A dadusokba szinte mindig beleszeret, így folyton új munkaerőre van szükség. Manny gimis lesz, és itt már tényleg nagyon oda kell figyelni, hogy az ember mit csinál, mit mondd, mit visel, mi a hobbija, mert a srácok kb. mindenért kicsúfolják. És lássuk be, hogy Manny igencsak furcsa szerzet. De most végre rátalál arra a sportágra, ami nem cikis és amitől talán ő is népszerű lehet!

Julie Bowen - Claire Dunphy

Oly sok év után Claire újra munkába áll, méghozzá apja cégénél. Azzal a céllal, hogy Jay nyugdíjba vonulása után ő örökli majd a vállalkozást. Addig igyekszik mindenbe beletanulni, de ez nem könnyű. Apja ugyanis igyekszik őt minden rossztól megvédeni, megkímélni. Az alkalmazottak sem igazán veszik komolyan a Főnök lányát, pedig Claire tényleg éjt nappallá téve dolgozik. Amikor a család Ausztráliába utazik, ő és Jay azt is egy projekt megszervezésével töltik.

A maradék időben Claire próbál jó anya lenni, még akkor is, ha emiatt néha kutatnia, vagy nyomoznia kell a gyerekek után. A Dunphy család most szembesül azzal, hogy a maximalista Alexen mekkora nyomás van, és mennyire egyedül hagyták őt a bajban... 

Modern_Family_season_5_episode_14.jpg

Claire lesz Mitchell "szupertanúja", így az esküvő körül is vannak feladatai, pedig ebben az évadban is látjuk, hogy a romantika mennyire nem az erőssége.

Modern-Family-season-5-episode-17-6-525x350.jpg

Ty Burrell - Phil Dunphy

Phil próbál egyensúlyozni az ingatlan eladások, azaz a munkája, a gyereknevelés, és a ház körüli teendők között. Mivel Claire immáron újra munkába állt, így ő lesz a házvezető, de csakhamar vliágossá válik, hogy ez nem egyszerű feladat... Ahogyan Gloria, úgy Phil is küzdd azzal, hogy elengedje legkisebb és talán kedvenc gyerekét, Luke-ot, aki mostmár gimnazista, és nem akar már mindig apukájával lógni. Philnek óriási álma válik valóra, mikor az egész családdal együtt Ausztráliába utazik.

Sarah Hyland - Haley Dunphy

Haley főiskolára jár, de itt aztán nem kell megszakadni a tanulástól. Szülei aggódnak érte: mik a tervei a jövőre, nem fog-e elkallódni stbstb. Egy kínos vacsora alatt kiderül, hogy Haleynek igen komoly tervei vannak, és azt is tudja hogyan valósítsa meg őket. Sőt! Már rá is lépett az első lépcsőfokokra! Néhány epizód erejéig megint felbukkan Dylan, de mégis valaki más iránt kezd furcsa érzelmeket táplálni... Ez a szál szerintem még nincs is teljesen elvarrva, számítok rá, hogy ez még a hatodik évadban tovább bonyolódik. Ti mit gondoltok?

Ariel Winter - Alex Dunphy

Alex harmadikos lesz, úgy érzi ez még az eddiginél is nagyobb terhet jelent, hiszen már közeledik a fősulis időszak. Annyira talán nem is váratlan módon kisebb idegösszeomlást kap a szülinapján, minek következtében pszichológushoz kerül. Haley és Alex szétköltöznek, de valahogy mégis ez hozza őket picit közelebb egymáshoz. Na ne aggódjatok, kb ezután is ölik egymást.

Nolan Gould - Luke Dunphy

Már nem csak Mannyt, hanem Luke-ot is egyre inkább foglalkoztatja a női nem, de a maga kicsit lúzer módján közeledik feléjük. Komolyabb barátnő még nincs a láthatáron, mert általában reménytelen eseteket szemel ki magának.

041114_1648_ModernFamil1.jpg

Jesse Tyler Ferguson - Mitchell Pritchett

Talán nem túlzás, ha azt mondom az évad főszereplői Mitchell és Cameron, mivel végig az ő esküvőjükre készül a család és a barátok. Minden erről szól náluk, amit a kis Lily is nagyon un már, akinek egyébként egyre "Pritchettesebb" a humora, én egyre jobban kedvelem. Mitch és Cam felkérik Peppert a szervezésre, és elhatározzák (nagy nehezen), hogy mindenről közösen döntenek, ami nem könnyű, hiszen az ízlésük nagyon különböző.

Mitchell felmondd a munkahelyén és egy környezetvédelmi cégnél kezdd dolgozni. Majdnem elszúrja a dolgot, de szerencsére megmenekül a kirúgástól.

Az évad vége felé, nem sokkal az esküvő előtt csúnyán összekap apjával. A vita odáig fajul, hogy Mitchell arra kéri Jayt ne is jöjjön el a lagziba.

Eric Stonestreet - Cameron Tucker

Cam leépítések miatt elveszíti az állását, de helyettesítő tanári munkát felajánlanak neki. Csak egy baj van, hogy történelmet kellene oktatni, amiről kb. fogalma sincs. Szerencsére ezt ő is hamar belátja, így lesz belőle tesi tanár és edző. A munka és az esküvő megszervezésére megy el minden ideje, energiája. Főleg, hogy elképesztő dolgokat eszel ki a nagy napra. De ez azt hiszem már nem meglepő számunkra.

Aubrey Anderson-Emmons - Lily Tucker Pritchett

Lily már kész kisasszony lett és a nyelve is egyre jobban fel van vágva. Elképesztő beszólásai vannak. Tiszta nagyapja! Már kezdik érdekelni a fiúk, a témában pedig Gloria segítségét kéri.

modern-family-7-550x366.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr1006613403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása