Októberi mozipremierek
2014. október 06. írta: redbandita

Októberi mozipremierek

Pár nappal megint megcsúszva, de jelentkezek az ebben a hónapban bemutatásra kerülő alkotásokkal. Ti melyiket várjátok?

letöltés.jpg

Október 3.

A diadal (2013) - amerikai dokumentumfilm
Eredeti cím: The Triumph
Rendező: Sean Bloomfield
Sztori: A filmben egy amerikai fiatalember történetét ismerhetjük meg, aki Medjugorjéban tett látogatása során megtapasztalja a Szűzanya jelenlétét, és megtér.

A séf (2014) amerikai vígjáték
Eredeti cím: The Chef
Rendező: Jon Favreau
Főszereplők: Jon Favreau, Sofia Vergara, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Dustin Hoffmann
Sztori: Carl Casper (Jon Favreau) egy híres séf, aki mindent tud az ételről, de egyre kevesebbet a fiáról és az életről. A twitterről pedig azt sem tudja, hogy eszik-e vagy isszák. Döbbenten veszi tudomásul, hogy ezrek olvasták a sületlenségeket, amit egy komisz ételkritikus pikírt kritikájára válaszolt. Mikor munkanélküli lesz, volt neje (Sofía Vergara) unszolására elhatározza, hogy elfogadja a nagyképű volt pasijának (Robert Downey Jr.) a segítségét és megvalósítja egy régi álmát: nekivág Amerikának egy büfékocsival. Az útra elkíséri a kisfia és hűséges séf barátja (John Leguizamo), hogy együtt segítsenek Caspernek rájönni miért is érdemes élni. Természetesen a kubai szendvicscsodákon kívül.

Holtodiglan (2014) amerikai thriller
Eredeti cím: Gone Girl
Rendező: David Fincher
Főszereplők: Ben Affleck, Rosamund Pike
Sztori: Nick és Amy az ötödik házassági évfordulójára készül. Boldogok, gazdagok, elégedettek ám az ünnep estéjén az ifjú feleségnek nyoma vész, és gyorsan kiderül, hogy a látszat csalt: a pár tele volt félelmetes, sötét titkokkal. Mindenki Nickre gyanakszik, és ő a hazugságaival meg ügyetlen elterelő hadműveleteivel egyre inkább magára tereli a figyelmet.  Hiába bizonygatja makacsul, hogy nem tehet semmiről, már csupán az ikerhúga, Margo bízik benne. De ha nem a férfi a tettes, akkor hova lett a felesége? És hogyan magyarázhatóak az egyre-másra előkerülő, egyre furcsább titkok? Azok, amelyek talán minden boldog családi élet mélyén ott lapulnak. Azok, amelyek olyan könnyen vezetnek el egy ember halálához.

Lavina (2014) svéd-dán-norvég játékfilm
Eredeti cím: Turist
Rendező: Ruben Östlund
Főszereplők: Johannes Kuhnke, Lisa Loven
Sztori: Egy svéd család úgy dönt, hogy a francia Alpokban tölt pár napot, hogy kiélvezzék a síparadicsom adta gyönyöröket. Minden remekül alakul, egészen addig, amíg egy hatalmas lavina elsöpri a síparadicsom nagy részét, miközben épp egy pályaszéli étteremben pihen a család. Az anya első gondolata, hogy gyermekeit megóvja. Férje után üvölt segítségért, azonban ő saját bőrét mentve fut a lavina elől. Annak ellenére, hogy a család túléli a katasztrófát, az igazi dráma akkor kezdődik, amikor Thomas, az édesapa és a feleség is szembesül a férfi gyávaságával. Thomas mindent megpróbál, hogy visszaállítsa magát az apa és a férj szerepébe.

Viktória - A zürichi expressz (2014) svájci dráma
Eredeti cím: Viktoria: A Tale of Grace and Greed
Rendező: Men Lareida
Főszereplők: Farkas Franciska, Nagy Zsolt, Stefanovics Angéla
Sztori: A több száz igaz történet alapján készült, megrázó és felemelő film főhőse Viktória, a mélyszegénységben élő, budapesti cigánylány (Farkas Franciska). Viktória a gyors meggazdagodás reményében vonatra száll, hogy prostituáltként szerencsét próbáljon Svájcban. Zürichben már az első munkanapján kiderül, hogy nem minden olyan, mint egy lányregényben: szerencsejáték-függő futtatója (Nagy Zsolt) nyomorúságos körülmények között tartja, éjjel-nappal dolgoztatja és még a pénzét is elveszi. Viktória lassan összebarátkozik szobatársnőjével, a gyermeke visszaszerzéséért küzdő Blondie-val (Stefanovics Angéla), és együtt szállnak szembe sorsukkal.

Október 9.

Jobb, ha hallgatsz (2014) - amerikai krimi
Eredeti cím: Kill the Messenger
Rendező: Michael Cuesta
Főszereplők: Jeremy Renner, Michael Sheen, Mary Elisabeth Winstead
Sztori: Egy újságíró egy sztori nyomába eredve rájön, hogy a CIA keze is benne van egy kokainszállítmányban, amelynek célja, hogy egy nicaraguai lázadó sereget felfegyverezzen. Beleássa magát a történetbe, és nyilvánosságra hozza a bizonyítékokat, ám a CIA és néhány konkurens újságíró támadást intéz ellene és családja ellen egyaránt.

Kétarcú január (2014) angol-amerikai-francia thriller
Eredeti cím: The Two Faces of Januar
Rendező: Hossein Amini
Főszereplők: Viggo Mortensen, Kirsten Dunst
Sztori: Európai vakációjuk során Athénba érkezik a karizmatikus Chester (Viggo Mortensen) és vonzó felesége Colette (Kirsten Dunst) 1962 nyarán, ahol találkoznak egy görögül beszélő amerikaival. Rydal (Oscar Isaac), aki idegenvezetőként dolgozik és nem utolsó sorban turista hölgyek társaságát keresi, elfogadja az elbűvölő asszony vacsora meghívását, hogy a jómódú pár közelébe kerülhessen. Amikor a hotelbe érkezik, a pillanat hevében Chester ráveszi, hogy segítsen eltüntetni egy eszméletlen férfi testét, aki állítólag megtámadta őt. Hármójuk sorsa ettől kezdve menthetetlenül összefonódik. Chester sötét titkai és a kialakuló szerelmi háromszög egy országokon átívelő háborút indít el a két férfi között.

November Man (2014) amerikai krimi
Rendező: Roger Donaldson
Főszereplők: Pierce Brosnan, Olga Kurylenko
Sztori: Peter Devereaux-t (Pierce Brosnan), a rendkívül veszélyes ex-CIA ügynököt egykor a legjobb kémek között tartották számon. Akik ismerték, csak úgy nevezték, November Man: ahol feltűnt a vérprofi CIA-s mérhetetlen pusztítást hagyott maga mögött. És most újra vissza kell szállnia a játszmába: védelmére kel egy szemtanúnak, Alice Fourniernak (Olga Kurylenko), akit az ügynökség kész megölni, nehogy fény derüljön egy évtizede őrzött titkos összeesküvésre. Peter maga is célponttá válik. Egykori barátját, legtehetségesebb tanítványát, David Masont (Luke Bracey) küldik a nyomába, hogy végleg kiiktassa őt. A macska egér játszmában Devereaux már nem tudja kiben bízhat. Itt már nincsenek szabályok, nincsenek szövetségesek. Az egykori legjobb kém egyszemélyes háborúban veszi fel a harcot: miközben igyekszik megvédeni pártfogoltját, a CIA korrupt ügynökeit is ki kell iktatnia.

Világok között (2014) német dráma
Eredeti cím: Zwischen Welten / Inbetween Worlds
Rendező: Feo Aladag
Főszereplők: Ronald Zehrfeld, Mohsin Ahmady
Sztori: Jesper (Ronald Zehrfeld) Afganisztánban szolgál a német hadseregben. Bár nemrégiben vesztette el bátyját a háborúban, mégis vállalkozik egy újabb kiküldetésre. A férfi csapatának meg kell őriznie a törékeny egyensúlyt a falubeliek és a megszálló törzsi milícia között, amiben nagy segítségére van egy fiatal tolmács, Tarik (Mohsin Ahmady). Amikor Tarik családja veszélybe kerül, Jesper válaszút elé ér: vajon felettesei parancsára, vagy saját emberségére hallgasson inkább? 

Október 16.

Annabelle (2014) amerikai horror
Rendező: John R. Leonetti
Főszereplők: Anabelle Wallis, Alfre Woodard
Sztori: A Démonok között a tavalyi év egyik legkülönlegesebb és legfélelmetesebb filmje volt, ám az igazságnak csupán egy részét beszélte el. A lényeg kimaradt: ez a film Annabelle eredetéről beszél. A különleges babát nem a filmesek találták ki: jelenleg is vitrinbe zárva látható egy okkult múzeumban: a terembe, ahol kiállították, ritkán mer bárki bemenni, csupán egy lelkész jár be hozzá, hogy havonta kétszer megáldja.  Az Annabelle azt az esetet beszéli el, amikor a gonosz először elszabadult.  John Form csodálatos ajándékkal lepi meg terhes feleségét, Miát: egy régi babával. De a családi békét hamarosan szörnyű események dúlják fel; egy éjjel a fiatalok házára egy sátánista szekta tagjai törnek rá. És a nyomukban nemcsak vér és fájdalom marad - elszabadítanak a házban valamit, ami sokkal borzasztóbb náluk. Ő Annabelle.

Babysitting - A felvigyázó (2014) francia vígjáték
Eredeti cím: Babysitting 
Rendező: 
Philippe Lacheau és 
Főszereplők: Philippe Lacheau, Alice David
Sztori: Claire és Marc elutaznak a hétvégére, örökmozgó gyereküket pedig rábízzák egy bébiszitterre. Franck megbízható fiatalember hírében áll, a házaspár biztos benne, hogy fiuk jó kezekben lesz. Másnap azonban egy rendőrségi telefonhívásra ébrednek, miszerint otthonukban történt egy kisebb incidens: a házukat teljesen felforgatták, a fiúk pedig eltűnt! A rendőrség talált ugyanakkor egy GoPro kamerát, amely úgy tűnik, rögzített mindent, ami az éjjel történt. Claire és Marc izgatottan nézik vissza a felvételeket, hogy megtudják, mi történt a házban és hová tűnhetett a gyerekük. Az első dolog, ami kiderül, hogy az előző nap volt Franck 30. születésnapja.

Doboztrollok (2014) amerikai animációs film
Eredeti cím: The Boxtrolles
Rendező: Graham Annable és Anthony Stacchi
Sztori: A Doboztrollok egy komikus mese, amely Sajthidán játszódik, a puccos Viktória korabeli városban, ahol mindenki a vagyon, az előkelőség és a legbüdösebb finom sajtok megszállottja. A bájos, macskaköves utcácskák alatt laknak a Doboztrollok, ezek az undok szörnyek, akik éjszaka előmásznak a csatornákból, és ellopják azt, ami a városlakók szemében a legértékesebb: a gyerekeiket és a sajtjaikat. Legalább is így tartja a legenda, amiben az itteniek mindig is hittek. A valóságban a Doboztrollok különc és imádnivaló csodabogarak földalatti barlangokban élő közössége, akik újrahasznosított kartondobozokat hordanak úgy, ahogy a teknős a páncélját. A Doboztrollok születése óta úgy nevelik Eggset, az árva fiút, mintha közéjük tartozó kukabúvár és szemétgyűjtögető lenne. Amikor a Doboztrollokat célba veszi egy gonosz féregirtó, Archibald Snatcher, akinek feltett szándéka, hogy megsemmisíti őket, hogy így kerüljön be a sajthidai felsőbb körökbe, a csavargók jószívű bandája kénytelen adoptált gyámgyermekükhöz, és a kalandor gazdag lányhoz, Winnie-hez fordulni, hogy hidat verjenek a két világ között, amikor már érezni a változás - és a sajtok - szagát a levegőben.

Senki szigete (2014) magyar vígjáték
Rendező: Török Ferenc
Főszereplők: Jakab Juli, Mohai Tamás, Bánfalvi Eszter
Sztori: A sztori három mai fiatalról szól: egy szép szőke menyasszony elszökik az esküvőjéről, a fekete taxis csaj a távoli óceánok rejtélyes szigetére vágyik, a kosaras srác meg ezerrel nőzni akar, mást nemigen. A három hős Budapesten keresztezi egymás útját, a véletlen találkozás azonban mindhármuk életét megváltoztatja. A fiatalok meseszerű hétköznapjaiban sok a váratlan fordulat és a szerelmi zűrzavar, van maffia, titokzatos klub, sejtelmes énekesnő és rengeteg ananász. A szökött menyasszonyt Jakab Juli, a vad taxisofőrt Bánfalvi Eszter, a kosaras fiút Mohai Tamás alakítja.

Vissza hozzád (2014) amerikai romantikus dráma
Eredeti cím: The Best Of Me
Rendező: Michael Hoffman
Főszereplők: James Marsden, Michelle Monaghan
Sztori: Az egykori középiskolai szerelmespár, Amanda Collier és Dawson Cole 20 elteltével találkoznak újra, egy közös barátjuk temetésén, amikor visszatérnek a kisvárosba, ahol a kamaszkorukat töltötték. A keserédes találkozás feléleszti az első szerelem valójában soha ki nem aludt lángját. De hamarosan arra is rá kell jönniük, hogy azok az erők is működnek még, amelyek annak idején szétválasztották őket, sőt talán még erősebbek, mint annak idején. Az évtizedeken átívelő szerelmi történet mesél az első szerelem múlhatatlan hatalmáról és arról is, hogy milyen nehézségekkel kell megküzdeni, ha megkapjuk az a bizonyos hőn óhajtott második lehetőséget. Vajon az igaz szerelem képes-e felülírni a múltat?

Október 23.

A bíró (2014) amerikai dráma
Eredeti cím: The Judge
Rendező: David Dobkin
Főszereplők: Robert Downey Jr., Robert Duvall
Sztori: A nagyvárosi, nagyszájú jogász (Robert Downey Jr.) az édesanyja halála miatt utazik haza, és kénytelen átmenetileg egy fedél alatt maradni az apjával (Robert Duvall). Az öreg bíró nyakas és kiállhatatlan. És nagyon beteg. És gyilkossággal gyanúsítják.  Hank akarva-akaratlan egyre több időt tölt a szülői házban, és egyre jobban érti, miért is szökött el innen örökre. Ám család ellen nincs orvosság: a szeretet is felébred benne a rokonság iránt, melyet olyan nagyon igyekezett elfelejteni.

A kis Nicholas nyaral (2014) francia családi vígjáték
Eredeti cím: 
Les vacances du petit Nicolas
Rendező: Laurent Tirard
Főszereplők: Valérie Lemercier, Kad Merad
Sztori: Itt az iskolaév vége és végre itt a elérkezett a hőn áhított nyári vakáció ideje. Kis Nicolas szüleivel és nagyijával a tenger felé veszik az irányt, és egy kis tengerparti szállodába költöznek a nyár idejére. Nicolas nem vesztegeti idejét, sec-perc alatt új barátokra tesz szert. Ott van Ben, aki valójában nem is nyaral, mert a tengerparton lakik; Fructueux, aki bármit magába töm, ráadásul megállás nélkül, még halat is, akár nyersen is. Aztán ott van Djodjo, aki furán beszél, talán mert angol; Crépin, bőgőmasina, és Côme, akinek mindig igaza van és ezért igazán bosszantó alak tud lenni. Természetesen akad egy lány is, Isabelle, aki képes olyan bociszemmekekkel követni Nicolast, hogy a felnőttek már egy jövőbeni eskűvő képét vizionálják szemük előtt. A kis Nicolas egy picit meg is ijed a kötelezettségek gondolatától, szerencséjére ott vannak neki újdonsült barátai, hogy kihúzzák a pácból, s persze még nagyobb galibába keverjék.

Az ismeretlen Drakula (2014) amerikai akciófilm
Eredeti cím: Untold Dracula
Rendező: Gary Shore
Főszereplők: Luke Evans, Dominic Cooper
Sztori: Luke Evans a főszereplője ennek a nagyszabású, izgalmas akció-kalandfilmnek, amely feltárja az eredettörténetét annak a férfinak, akiből Drakula lett.

Fák jú Tanár Úr (2013) német vígjáték
Eredeti cím: Fack ju Göhte
Rendező: Bora Dagtekin
Főszereplők: Elyas M'Barek, Karoline Herfurth
Sztori: Vígjáték egy ex-bűnözőtől, aki abban az iskolában vállal tanári állást, ahol egy korábbi rablás zsákmányát rejtette el.

Harag (2014) amerikai háborús film
Eredeti cím: Fury
Rendező: David Ayer
Főszereplők: Brad Pitt, Shia LaBeouf
Sztori: 1945 áprilisában, pár héttel a II. világháború befejezése előtt a szövetségesek egyre jobban visszaszorítják az ellenséges csapatokat az európai hadszíntéren. Itt, a náci Németország kellős közepén állomásozik Don Collier őrnagy (Brad Pitt), becenevén Wardaddy és csapata. A Német Birodalom a végét járja. A katonák a végkimerültség határán állnak, az utolsó leheletükkel küzdenek az életben maradásért, és a németek által elfoglalt területek visszahódításáért. Ebben a kimerítő, ám reményteli időszakban csatlakozik a fiatal újonc, David (Logan Lerman) Wardaddy négy fős legénységéhez, akik Sherman típusú tankjukkal vonulnak a túlerőben levő ellenséges csapatok ellen. A kétségbeesett ifjú katona számára teljesen ismeretlen terep mind a harctér, mind pedig a Harag elnevezésű, hatalmas tank fedélzete.

Két nap, egy éjszaka (2014) belga filmdráma
Eredeti cím: Deux jours, une nuit - belga-francia-olasz dráma
Rendező: Jean-Pierre Dardenne és Luc Dardenne
Főszereplők: Marion Cotillard
Sztori: Sandra (Marion Cotillard) évekig dolgozott egy gyárban, de néhány hónapos betegszabadsága után főnöke lehetetlen feladat elé állítja: csak akkor jöhet vissza, ha rábeszéli kollégáit, hogy azok mondjanak le az év végi bónuszukról. A cég indoklása szerint nincs forrás egyaránt a bónuszokra és Sandra fizetésére. A gyenge, megalázott nő szembeszáll az őt elbocsátó vállalattal: a hétvégét kollégái győzködésével tölti, hogy félelmeit és saját korlátait leküzdve új emberként nézzen szembe hétfőn reggel a feletteseivel.

Október 30.

Amnézia (2014) amerikai thriller
Eredeti cím: Before I Got to Sleep
Rendező: Rowan Joffe
Szereplők: Nicole Kidman, Colin Firth, Mark Strong
Sztori: Christine (Nicole Kidman) minden nap újra kezdi az életét. Reggel egy idegen férfi (Colin Firth) mellett ébred, megrémül, és amit hall, még jobban összezavarja. A férfi ugyanis elmondja neki, hogy egy autóbaleset során olyan sérülést szenvedett, melynek következtében minden éjjel törlődik a memóriája. De van, amit még a férj sem sejt. Egy ideje ugyanis egy pszichiáter (Mark Strong) kezelni kezdte a nőt – és az ő biztatására, titokban vezetett videónapló mégis lehetővé teszi, hogy a lassan éledő emlékképek megmaradjanak. Christine előtt egyre több régi részlet dereng fel – és az élet, ami fokozatosan összeáll belőlük, egészen más, mint amit a férje mesél neki. Talán semmi sem igaz. Talán semmi sem úgy van, ahogy mondják. Christine az emlékek és hazugságok útvesztőjében bolyong, és nem tudja, kiben bízzon, ha önmagának sem hihet. Egyszer azonban a múlt és a jelen találkozik – és ez robbanáshoz vezet.

Egy szerelem története - A nő (2013) amerikai dráma
Eredeti cím: The Disappearance of Eleanor Rigby: Her
Rendező: Ned Benson
Főszereplők: Ned Benson, Jessica Chastain, James McAvoy
Sztori: Eleanor Rigby és Conor Ludlow mindennél jobban szeretik egymást. Kapcsolatuk perzselő szerelmen alapul, amelybe olyan őrültségek is beleférnek, minthogy egy étteremből fizetés nélkül távozzanak, vagy egy autóban töltsék az éjszakát. A fiatal házaspár kapcsolatában egy nem várt esemény mégis fordulatot hoz, és veszélyezteti a az idilli hétköznapok nyugalmát. A rendező Ned Benson az Egy szerelem történetében rendhagyó módon egy szerelem két nézőpontját mutatja be - külön filmben a nő és a férfi szemszögéből. A szereplők konfliktusai valamennyi kapcsolatban élő ember számára ismerősek lehetnek, és leképezését adják napjaink társadalmának és társadalmi problémáinak.

Piszkos pénz (2014) amerikai krimi
Eredeti cím: The Drop

Rendező: Michael R Roskam
Főszereplők: Tom Hardy, Noomi Rapace, James Gandolfini
Sztori: Bob (Tom Hardy) régen bunyózott, most Marv (James Gandolfini) brooklyni kocsmájában dolgozik. Magányosan él, próbál jó útra térni, de nem megy könnyen - a kocsma ugyanis a maffia lerakóhelye: pénzt, kábítószert, más rejtegetnivalót őriznek meg itt igény szerint. Egy nap azonban Bob másfajta rakományra talál: egy beteg kutyakölyökre, akit hazavisz magához - emiatt ismerkedik meg Nadiával (Noomi Rapace), a sebhelyes nyakú, titokzatos nővel, és emiatt keveredik bele a csecsen bandák közti háborúba - ahonnan nincs kiút.

Sírok között (2014) amerikai dráma
Eredeti cím: A Walk Among the Tombstones
Rendező: Scott Frank
Főszereplők: Liam Neeson
Sztori: A New York-i ex-zsaru, Matt Scuddert (Liam Neeson) nem hivatalos magánnyomozóként a törvény árnyékos oldalán tesz szívességeket némi készpénzért cserébe. Amikor Scudder elvállalja, hogy segít egy heroin dílernek (Dan Stevens) elkapni pár tagot, akik elrabolták és brutálisan meggyilkolták a feleségét, szembesül vele, hogy ezek a vadállatok nem először tettek ilyet és úgy tűnik, nem is utoljára. A jó és rossz közötti határvonal teljesen elmosódik, és Scudder versenyt fut az idővel, hogy nyomukra akadjon New York peremvidékén, mielőtt újra gyilkolnak.

St. Vincent (2014) amerikai vígjáték
Rendező: Theodore Melfi
Főszereplők: Bill Murray, Melissa McCarthy, Naomi Watts
Sztori: A nemrég elvált Maggie és 12 éves fia, Olivér, a háborús veterán Vincent mellé költöznek. Már a bemutatkozás sem alakul problémamentesen, de a kisfiú egyik nap kizárja magát lakásból és kénytelen a barátságtalan szomszéd segítségét kérni, aki kénytelen beletörődni, hogy a fiúra neki kell vigyázni, amíg az anyja haza nem ér a munkából. Mivel Vincent szemmel láthatóan nyakig ül az adósságban és igen nagy szüksége van a pénzre, ezért Maggie felajánlja neki, hogy legyen Olivér bébiszittere és vigyázzon rá minden nap az iskola után. Vincent nem mondható egy szentéletű embernek, és ebből a rá bízott kisfiút sem hagyja ki: Olivérnek alkalma nyílik megismerkedni a szerencsejátékkal, az alkohollal, és férfi barátnőjével, egy orosz prostituálttal is.

Október 31.

Halloween A rémület éjszakája (1978) amerikai horror
Eredeti cím Halloween
Rendező: John Carpenter
Szereplők: Jamie Lee Curtis, Nancy Kyes
Sztori: Halloween éjjele - a Mindenszentekről Halottak napjára virradó éjszaka. Michael Myers, a mániákus gyilkos ekkor tör ki az elmegyógyintézet falai közül, hogy visszatérjen egykori rémtettének színterére. A maszk mögé rejtőző, bomlott agyú férfi útját halottak szegélyezik...

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr176766803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása