Babysitting - A felvigyázó [2014]
2014. november 04. írta: lámadémon

Babysitting - A felvigyázó [2014]

Babysitting_poster.jpgKönnyed reggeli, déli, esti szórakozás! Hangosan röhögős nem várt tömény blődséggel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konkrétan vadásztam valami jó kis filmet, ami a hétköznapi mókuskerékből kirángat. A zombivá válástól egy hajszál választott el annyit ültem a számítógép előtt De sajnos a moziműsorokat fürkészve egy olyan film sem akadt, ami szürkeségből színes kifestő szerűen változtatta volna meg a hangulatomat. Mert ugye nem volt kedvem az egy perc alatt ezreket ölünk meg és mégis 2,5 órás a film akciótípushoz és a horror sztorik sem dobtak volna föl. Szóval, ha valaki ugyanezzel a problémakörrel küzd, és sírva röhögést akar, az ezt nézze meg!

A történet nem új a nap alatt bár igaz lehetett volna belőle dráma, thriller horror ez viszont egy fergeteges vígjáték lett.
Röviden:
A nagyon is béna Franck. Megbízást kap főnökétől, hogy vigyázzon 10éves fiára, mert ő elutazik. Persze meghunyászkodó barátunk el is vállalja pedig az napra fergeteges bulit szerveznek neki, hiszen betöltötte a 30at. Igaz barátok azonban nem túljágosan veszik komolyan Franck helyzetét, felvigyázás ide vagy oda buli lesz ha máshol nem a főnöknél. A Szülők másnap a rendőrségtől értesülnek, és videón keresztül nézik végig mi is történt előző nap este, mert egy „GoPro kamera rögzíti a party majdnem minden pillanatát. buli persze féktelen, váratlan és mérhetetlenül idétlen.

252753.jpg

Van jó pasi jó csaj és tömény idiotizmus. Ja meg gondolom, nem árulok el nagy titkot, hogy happyend sem marad el. A jó történetről Julien Arruti, Tarek Boudali, Philippe Lacheau gondoskodott, szóval amit ők megírtak Philippe Lacheau megrendezte és a három főszerep is az övék lett. Szóval hitelességben nem volt hiány. Ezért is lehet, hogy rögtön két díjat söpörtek be egy különdíjat és egy közönségdíjat az Alpe d'huez fesztiválon. A bulit olyan 10évnyi nagyon jó, és nagyon durva szilveszterhez tudnám hasonlítani. biztos a fiúk is ebből táplálkloztak és még ráraktak jó néhány lapáttal.

babysitting-philippe-lacheau-clip-dal-film-dopodomani-al-cinema_thumb.jpg

Nos hogy kik is szórakoztatnak először is jöjjenek az alkotók vagyis akiket alakítanak:

Frank (Philippe Lacheau) A végletekig szerencsétlen. Semmi lépés nem úgy jön ki, ahogy kéne. Mindez súlyosbítva két fékezhetetlen baráttal. Persze egy jó nagy adag önbizalomhiánnyal.

Le-teaser-de-Babysitting-vidéo--1024x555.jpg

Sonia (Alice David)A jó csaj,: tudja is magáról és azt is, hogy bárkit megkaphat, de persze kellő helyén kezeli az őt körülvevő rajongást. Persze van, amiben ő is tehetségtelen – no de nem lövök le minden poént.

277073.jpg-r_640_600-b_1_D6D6D6-f_jpg-q_x-xxyxx.jpg

Sam (Tarek Boudali) Magas, sármos a csajozás élteti, és hogy mi még? Hát a csajozás és a bulik. Ja és mondtam, már hogy a csajozás? ;)

babysitting (1).jpg

Alex (Julien Arruti) lehet, hogy ezen a bolygón született, de hogy picit elvitték az ufók és nem 100as most, az is biztos. ha az egész estéért nem is, de azért hogy kamerával rögzítették mindazt, ő a felelős.

©-Universal-Pictures-International-France.jpg

M. Schaudel (Gérard Jugnot) az önző apuka, aki képes a recepciósára bízni egyszer fiúgyermekét. Talán amúgy Jugnot a legismertebb név a szereplők közül.

ge-rard-jugnot.jpg

Mme Schaude (Clotilde Courau) Anyu, az igazi francia dúsgazdag nő megtestesítője. Kövérkés idősebb férjjel és elnyomott akarattal. Nem sok szerep jut neki a történetben leginkább, hogy szép legyen és aggódjon. Még rémülten is szépnek tűnik, ami ritkaság.

 clotilde-courau.jpg

A moziban kereken forr össze a francia és az amerikai hatás. Bár szerintem ennyire hiteles és elborult karakterek ritkák az amerikai vígjátékokban. Ott legtöbbször a folyton fingó, böfögő és igénytelen haver az, aki bajba sodorja a jó karaktert. Ezzel szemben itt nincs ez csak valahogy az agyuk oly mértékben fordul ki a helyes kerékvágásból, hogy az már maga egy vicc. Persze itt is megvan a balfék és a bajkeverő, de valahogy nekem itt sokkal hitelesebb volt.

Nagyon jó szórakozást kívánok hozzá, nem tipikus francia film, de eszméletlenül szórakoztató!

12.pngTizenkét éven aluliak számára nem ajánlott!

Trailer:- a film ennél is sokkal jobb!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr776864755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása