Bambi 2 - Bambi és az erdő hercege [2006]
2014. július 30. írta: redbandita

Bambi 2 - Bambi és az erdő hercege [2006]

Az a jó a különböző projektjeink egyszerre való futtatásában, hogy néha össze lehet kombinálni őket. Mint például jelen esetben, amikor B mint Bambi 2 és a Disney filmeket feldolgozó listánk tökéletes átfedése egymásnak. A Disneynél egyébként számos alkotás (nagyjából az összes) előbb vagy utóbb kapott egy második, harmadik folytatást. Ez is egy ún. előzménytörténet, azt meséli el hogyan boldogult Bambi miután elveszítette édesanyját, hogyan csiszolódott össze édesapjával, magával az erdő hercegével. Kedves kis történet, szerencsére viszonylag kevés dallal. Gyerkőcök nagy hőségben való lekötésére abszolút alkalmas.

10292458-1359031227-482921.jpg

A Disney sokszor készít folytatásokat a filmjeihez, de az előzménymozik gyártása annyira nem jellemző rájuk. Talán csak Tarzan és Ariel a kis hableány "kapott múltat", meg legutóbb a Pixar-tól Mike és Sully. Valamiért Bambiban mégis láttak annyi fantáziát, vagy pénzlehetőséget, hogy elmeséljék nekünk hogyan teltek a kis őz életének első napjai, anyja halála után.

Talán ebből is gondolható, hogy nem teljesen vidám sztori, igazából sokszor összeszorul az ember torka. Nem is hiszem, hogy egy kisebb gyerkőcnek ez a mese válna a kedvencévé... Bambi nehezen és sokadik nekifutásra érti meg, hogy imádott anyukája bizony tényleg nem jön vissza többé és ezután rideg, távolságtartó apjával, a herceggel kell élnie.

114320.jpg

Bambi magányos, körülötte mindenki szerető családban él, ő pedig próbál megfelelni apja rendkívül magas elvárásainak, mely szerint egy herceg nem csinálja ezt, azt, amazt... Kb. semmit, és amit tesz az is dögunalmas(nak) tűnhet, főleg egy őzgidának. Mivel a Hercegnek sem igazán tetszik a feladat, hogy vigyázzon egy kis őzgidára, ezér megkéri Uhu bácsit keressen egy megfelelő sutát Bambi felnevelésére.

BambiII_001.jpg

A barátai eközben izgalmas kalandok részesei, bár nekik is megvan a maguk baja. Toppancs a nyuszi például idegesítő, őt mindenben utánozni akaró, levakarhatatlan és sokat beszélő  húgaival küzd. Próbálja lerázni őket, de azok valahogy mindig rátalálnak, ha meg nem, akkor a mamája szidja le...

bambi-2-2006-63-g.jpg

Újra feltűnik a színen a Bambit mindig zavarba hozó Patácska, és egy gonosz kis riválisa is akad Bambinak, aki folyton piszkálja, beszólogat neki és párbajra is kihívja, sőt később bajba is sodorja.

81badd6fe52db0ee074e07ea2e35cc41.jpg

Persze bekövetkezik mindaz, amire senki(?) nem számított: a Herceg és Bambi egyre közelebb kerülnek egymáshoz, mindketten sokat tanulnak a másiktól. Amikor Bambi megint veszélybe kerül, apja megmenti őt, de aztán kiderül, hogy neki is vannak rejtett tartalékai, mondhatni, hogy méltó a kis herceg posztjára.

DI-Bambi-2-3-DI-to-L8.jpg

Amikor már mi is meg a szerencsétlen kis Bambi is azt hinné, hogy minden OK és végre újra boldog lehet, akkor feltűnik a színen egy pótmama és a kis őznek új otthonra kell találnia, messze a barátaitól, és mindentől amit eddig szeretett.

Bambi2-bambi-33643499-1024-576.png

Na de senki ne aggódjon ez mégiscsak egy Disney rajzfilm, úgyhogy gondolhatjuk, hogy happy enddel zárul majd, ráadásul az első filmből is tudhatjuk, hogy Bambi végül imádott erdőjében nő fel, esik szerelembe stbstb. Aranyos, kedves történet, de néhol tényleg elég szomorú, úgyhogy kisgyerek szerintem ne nézze meg egyedül. Inkább üljünk le mellé és mondjuk el neki, hogy az élet néha tényleg gurít elénk akadályokat, de ha kitartunk akkor átugorhatjuk őket, mint ez a kisgida.

tumblr_mq5b65W0YG1rv3b62o1_500.gif

Aki kedvet kapott hozzá, az a teljes mesét megnézheti ezen a linken.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr326527165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása