Nolan tudománya
2014. május 09. írta: redbandita

Nolan tudománya

Az ősz nagy moziszenzációjának ígérkező, Christopher Nolan-rendezte Csilllagok között (12E) (Interstellar, hazai bemutató: november 6.) forgatókönyvét ugyan a rendező állandó munkatársa, A sötét lovag-trilógián is dolgozó Jonathan Nolan írta, de a könyv alapja egy komoly tudóstól, Kip Thorne-tól ered. A történetet az teszi még érdekesebbé, hogy eredetileg Stephen Spielberg kérte fel Thorne-t, hogy segítsen új filmje számára történetté kanyarítani felfedezését. Thorne 1985-ben közzétett elmélete szerint az ősrobbanáskor az űrben létrejött féreglyukakon keresztüljutva egy más dimenzióba juthatunk. Mivel Spielbergnek az elmúlt években nem jutott ideje a filmre, a forgatókönyv kidolgozásával megbízott Jonathan Nolan-on keresztül a történet végül eljutott Christopherhez, aki már az Eredet-tel is bizonyította: a tudományos elméletek és a különleges mozis izgalmak összeférnek.

A történet részleteit Nolan – szokásához híven titokban tartja. De az biztos, hogy Matthew McConaughey és Anne Hathaway is elindul egy másik dimenzió felé.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr366143021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása