Szeretlek Emma Thompson! Ragyogóbb, mint százkarát! [2013]
2014. április 22. írta: lámadémon

Szeretlek Emma Thompson! Ragyogóbb, mint százkarát! [2013]

image3.jpgKertváros, tökéletes ház, szigorúan egy macska, bűbáj szomszédok az élet tökéletesebb csak egy társsal lehetne. Itt tart női főszereplőnk a Százkarátos szerelem című filmben, míg férfi karakterünk ugyanez a férfi oldalon kellően nagy mellű fiatal ex-csajjal megbolondítva. Amitől a film zseniális lesz az Emma Thompson! Pierce Brosnan persze jó partner, de nyomába sem ér! Tudom, a kor nem számít és ezen lovagolni sem érdemes, meg olcsó dolog is, de az 55 éves Emma Thomson-ba garantáltan beleszeret a nézőközönség, mert elragadó! És tényleg 2 Oscar díj és számos más elismerés után tud bolondozni- én ezért is díjat adnék.

 

 

 

 

Hollywood úgy látszik felfedezte, hogy a tini sztárokon túl sajnos van egy elhanyagolt réteg mégpedig a régmúltban agyon dicsért sztárjai akik jajj, ÖREGEDNEK. Mily meglepő a tény :P , de hogy ne vesszen kárba az a sok éves felturbózott imidzs és hírnév, ezért mostanság egyre több film íródik a második házasságokra, vagy éppen a rég elvált és kinyűtt pulóverhez hasonlító kapcsolatokra. Hogy mi az előnye? Olyan sztárokkal lehet feltölteni a filmet, akiknek akár egy két Oscar és hadd ne soroljam még milyen díj lapul a farzsebében. Az idősebb nők megnézik, mert kíváncsiak, hogy a vénlány tokás e, vagy mekkora a szeme alatti táska és a jóképű sármőr vonzó e még egyáltalán. No, ez persze a színtiszta rosszindulatom. Mert ennek köszönhetjük, hogy bámulatosan jó színészeket ismét láthatunk, a vásznon főszerepben pedig már jócskán nem a 30-40 éveiket tapossák Sőt! És nem csak a mini tvsorozatok epizódszereplői jutnak számukra. Szóval AMEN a minden ilyen nemű próbálkozásra.( RED 1, 2 , Egyszerűen bonyolult, Exek és szeretők

szazkaratos szerelem_01.jpgVertigo Media

Kate és Richard már rég nem egy pár, a gyerekek kirepültek, már nem szívják egymás vérét egyfolytában, persze ha összetalálkoznak, igyekeznek a humor vonalon maradni, és mint eleven céltábla lőni a másikra. De beüt a krach, mert a békés nyugdíjas élet és a biztos anyagi háttér egy csaló üzleti manőver folytán elúszik.  Mi megoldás?  Szép szóval, vagy ha nem megy egy jó kis rablással kell pótolni a hiányzó (több millió amerikai dolláros) összeget. Ez mind fergeteges humorral és két bevállalós és hasonlóan bájos szomszéddal megspékelve. Természetesen nem kell nagy lelki drámákra számítani, mert a gonosz az gonosz, a fiatalok azok boldogok az öregek meg megpróbálnak túlélni, és olyan kalandokba keverednek ami még James Bond-nak (haha) is becsületére válna.

szazkaratos szerelem_07.jpg Vertigo Media

Kate, Emma Thompson egyedül él a már említett cicával. Két gyereke és egy exférje van és leginkább az interneten beszélget, egy ismeretlen idegennel. Okos és szenvedélyes, s hurrá picit ráncos- sose látni ilyet amerikai filmeben- így ez a franciának jegyzett alkotásban külön plusz pont.

szazkaratos szerelem_05.jpgVertigo Media

Richard Pierce Brosnan. Az ex-férj, teljesen magányos és épp a nyugdíjazás előtti utolsó napjára készül. Magánélete romokban, mert persze a fiatal csajok nagyon is jól állnak neki, de mindez a lángolás csak ideig-óráig tarthat. Így egy szakítás után és a rémisztő semmittevés határán talán tényleg ez a kaland a legjobb, ami vele történhetett élete során, de a martinis pohár hajlott kora ellenére még mindig jól áll a kezében. :) 

szazkaratos szerelem_06.jpgVertigo Media

 Jerry Timothy Spall, kelekótya, kicsit elhízott legjobb barát és szomszéd. Feleségével nyugalomban élnek a már említett kertvárosban, de ha segíteni kell a bajbajutott barátoknak, akkor bedobja magát. Mindent és mindenkit ismert- nem árulok el többet, de tényleg mindenkit. :P

Sophie  Tuppence Middleton,, Jerry hűséges felesége, aki az izgalmakat kertvárosiasan kezeli és minden jó buliban benne van.

Szazkaratos szerelem-03.jpgVertigo Media

Ajánlom kicsiknek és nagyoknak, na jó azért annyira nem kicsiknek,de az tuti hogy a szüleidet elküldheted mert jót fognak mulatni rajta. Van benne minden búvárkodás, hegymászás, autós üldözés.

szazkaratos szerelem_08.jpgVertigo Media 

A film legnagyobb része Franciaországban a Riviérán játszódik, csodaszép képeslap szerű helyeken, jó sok citroen reklámmal. Én csak irigykedve néztem a plüss-székből és pattantam volna mindjárt hogy utazom én is!

Bemutató dátuma: 2014. április 24.

12.png

Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott 

Trailer:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr826067162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

v79benno 2014.04.22. 22:27:51

Thompson, p-vel, nem?

OkoskaTo:rp 2014.04.22. 22:53:36

@v79benno: Biztosan az első helyen beillesztett plakáton írták el, és a rajongó cikkíró tudja jól. :)

www.imdb.com/name/nm0000668/?ref_=nv_sr_1#actress

Patreides · patreides.blog.hu 2014.04.22. 22:56:13

ThomPson, vazze, ThomPson. Vagy forduljon Psmith-hez...

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2014.04.22. 23:15:07

@v79benno: @OkoskaTo:rp: @Patreides: Csatlakozom, ThomPson. Ehhez képest sikerült jó sokszor elírni. Úgy, hogy a képként betett filmplakáton a helyes változat szerepel. Kissé ciki, de várjuk meg, hogy a blogger mit lép. :)
süti beállítások módosítása