Bitten S01E01-S01E03
2014. március 23. írta: enbee

Bitten S01E01-S01E03

Azt hittétek, hogy a vérfarkasok kora lejárt? Hát nem: úgy tűnik, hogy még 2014-ben is szükség van friss alakváltókra a képernyőn. Kelley Armstrong regénysorozatát a SyFy vette elő. Élménybeszámoló három rész alapján - spoilerekkel!

bitten_S1.jpg

A főhősnőnk egy fiatal, szőke fotós, a Torontóban élő Elena Michaels (Laura Vandervoort), aki semmi másra nem vágyik, csak hogy normális életet élhessen. A körülmények még adottak is: van egy nagyon jó barátnője Diane (Natalie Brown), akinek a bátyja, Philip (Paul Greene) Elena pasija már fél éve, és láthatóan a imádja a barátnőjét. Van azonban egy fránya kis titka Ms Michaelsnek - ő egy vérfarkas. Méghozzá az egyetlen női vérfarkas a világon. Azt hinnénk, hogy ebből kifolyólag veszélyes Elena Michaelsnek lenni, de ő másként gondolja, hiszen a falkájától távol él, és mindent megtesz azért, hogy elnyomja magában a négylábút. Ritkán vált alakot, csak mikor már muszáj.

Egy nap aztán a falka vezére, Jeremy Danvers (Greg Bryk) haza hívja kóbor farkasát, mert otthon, Bear Valley-ben "helyzet" van. Felbukkant egy "mutt" - falka nélküli renegát farkas - aki rájár a helyi husira. Elenának nem nagyon füllik a foga az utazáshoz, de mivel ő a legjobb nyomkövető a családban, ezért valami kamu sztorit beadva Philipnek, haza utazik.

bitten_cast_full.jpg

Bear Valley-ben aztán megkezdődik a nyomozás, lassan megismerkedünk a falka/család többi tagjával is, és persze fény derül a múlt aprócska titkaira. Például, hogy Elena az alfa fia, Clayton (Greyston Holt) barátnőjeként került a bandába, és bár a szöszi erősen próbálja bebizonyítani, hogy túllépett a farkason, az teljesen nyilvánvaló, hogy Clay ezzel nem így van. A falka tagja még Logan (Michael Xavier), aki szintén Torontóban él, és nem mellesleg Elena pszichológusa, aztán ott vannak Antonio (Paulino Nunes) és Nick Sorrentino (Steve Lund), akik ténylegesen is apa és fia (nem úgy mint Danversék), illetve a csoportkép bal szélén látható, mindig vidám, nem mellesleg rocksztár Pete (Joel Keller).

Vissza az ügyre. Van tehát egy szabadon kószáló mutt, akit el kell kapni, ha a farkasok továbbra is titokban szeretnék tartani a létezésüket. Ezt kicsit megnehezíti, hogy az otthonukat, Stonehavent bele próbálja keverni az idegen a dologban, ami a helyiekkel való, egyébként sem rózsás kapcsolatot tovább rontja. Végül a harmadik epizód végére Elenának és Claynek sikerül bekeríteni a kívülállót, akit aztán úgy elüt egy autó, hogy szó szerint csak cafatok maradnak belőle. A helyiek megnyugodnak, hogy az emberekre támadó farkasnak annyi, a falka azonban kénytelen rájönni, hogy a gond sokkal nagyobb, mint sejtenék. Hogy erre rá eszméljenek, az kellett, hogy Petet holtan találják Stonehavenben.

Az első három rész alapján tempós, de kissé kiszámítható történet bontakozódik ki a Bittenben, egy nagyon csinos női, és egy nagyon sokat pucérkodó férfi főszereplővel. Már ha Clayt főbb szereplőnek tekintjük a falka többi hím tagjánál, ami mondjuk Jeremy-vel szemben nem túl szép dolog. Minden karakter olyan, amilyennek első blikkre látszanak: Elena távolságtartó, Clay a csendes őrült, Jeremy zenbabot reggelizett, Philip meg az alamuszi nyuszi, aki állítólag fog nagyot ugrani, de azt még későbbre tartogatja. Lehet egyébként valami általános megállapodás a farkasok között, hogy folyton olyan képet vágjanak, mintha megaludt volna a tej a szájukba, mert mimikáról érzelmet dekódolni csak szélsőséges esetben lehet náluk. Kivétel talán a két Sorrentino, de keveset láttunk még, őket is megcsípheti ugyan az a bogár.

Ami kellemes meglepetés (vetkőzős Clayen kívül), hogy bár Elena végig a középpontban van, mégsem tűnik úgy, hogy ő, mint egyetlen női vérfarkas lenne a célpont, ami pedig hát adná magát. Pete halálával nyilvánvalóvá válik, hogy valami nagyobb dolog van a háttérben, mint egy vakmerő mutt, de a hím farkasokat eddig nem nagyon motiválta, hogy az egyetlen hasonszőrű csajt megszerezzék maguknak. Lehet majd később. Bár sok sikert az illetőnek, mert Clay biztosan nem fogja annyiban hagyni a dolgot. Meglátjuk, mi lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr955851039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása