Jeaniene Frost - Az első vércsepp
2013. december 07. írta: redbandita

Jeaniene Frost - Az első vércsepp

A mTN6_B1022780.JPGagyar borítón ugyan az szerepel, hogy Cat és Bones sorozat, de ez kicsit megtévesztő, mert annak egy spinoff kötetéről van szó, ami igazából nem kapcsolódik a széria történéseihez. Itt a főszereplő Cat barátnője, Denise illetve Bones barátja, Spádé. Természetesen mindketten ismerősek lehetnek, de történetükkel inkább külön fejezetet jelentenek. Nekem mindenesetre tetszett, és végre egy újabb könyv került le az idei várólistámról.

"ez nem igaz. Charles igenis tiszteli az embereket. Egyszerűen nem mer közel kerülni hozzájuk, mert az emberek halandóak - javította ki Bones kedvesen"

Ha nagyon pontos akarok lenni, akkor azt elmondom, hogy időrendileg Az első vércsepp, a Síri csendben azaz a harmadik kötet után következik, azután a bizonyos nagy szilveszteri összecsapás után. Bár érdekesség, hogy Magyarországon csak tavaly jelent meg, így a Cat és Bones sorozat negyedik kötete, A sírig hű szerelmed megelőzte. Na mindegy egyébként nincs nagy jelentősége, bár ahhoz, hogy megértsük Denise-t talán érdemes elolvasni a Sírig hű szerelmedet, amikor abban a bizonyos csatában a nő elveszíti szerelmét.

Denise azóta szinte teljesen megszakította kapcsolatát Cat-el, szeretné az egész vámpír dologgal nem szembenézni, hiszen egyértelműen őket, no meg persze saját magát hibáztatja férje elvesztéséért. Ha akarja, ha nem most megint vissza kell csöppennie abba a világba, amiből szíve szerint inkább menekülne. Denise rokonai ugyanis drasztikus számban kezdik furcsa körülmények között életüket veszteni. Kiderül, hogy minden mögött egy Raum nevű démon áll, aki természetesen Deniset is felkeresi, sőt meg is jelöli.

A lány nem igazán tudja mihez kezdjen a démon ugyanis addig nem akarja békén hagyni, sem őt, sem a rokonait, míg az meg nem keres egy bizonyos Nathanielt, aki állítólag Denise egyik ükükükükükrokona, és anno egyezséget kötött Raummal, de megszegte azt. Denise nem tudja kihez fordulhatna segítségért, hiszen tudja, hogy Catnek és Bonesnak rejtőznie kell, végül úgy dönt, hogy Spádét, Bones vámpír barátját hívja fel. talán ekkor még nem is sejti, hogy ez élete legjobb döntése.

Spáde vagy igazi nevén Charles maga sem érti teljesen, hogy miért, de mindent hátra hagyva rohan a nő segítségére. Kezdetben azzal győzködi magát, hogy Bones és Cat is így akarná, de aztán rájön, hogy igenis érez valamit Denise iránt. Pedig az elmúlt közel százötven évben erre nem volt példa.

Denise és Spádé tehát igyekeznek a rokonra bukkanni, eközben azonban veszélyes helyzetekbe sodorják magukat, hiszen kiderül, hogy a férfit fogva tartják, mert a vére nagyon értékes dolognak számít, még a vámpírvilágban is. A dolgok egyre bonyolódnak, majd olyan 200 oldal után előkerül Bones is, kisvártatva pedig Cat, és további ismerősök.

Miközben lázas tervezgetés folyik, Denise és Spádé meglepő módon(?) egymásba szeretnek, bár mindkettőjüknek vannak fenntartásai. Aki szereti Frost stílusát, ami az izgalom, az erotika és a humor kellő mennyiségű egyvelege, annak ez a regény is tetszeni fog.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr925680004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása