A zöld íjász - Arrow 2X03 - 2X04
2013. november 02. írta: redbandita

A zöld íjász - Arrow 2X03 - 2X04

Már az évad elindulása előtt megtudtuk, hogy idén feltűnik a képregényből ismert Fekete Kanári, aki ugyebár a kapucnishoz hasonló munkát vállal/végez a Gladesben. Azt is megtudhatjuk, hogy ki ő, élhetnék azzal az olcsó szóviccel, hogy lehull a lepel. Az események egyébként elég sűrűek és pörgősek ebben a második szériában, úgyhogy nem javaslom, hogy kihagyjatok részeket, mert elég könnyen el lehet veszteni a fonalat. További részleteket ismerünk meg Oliver kiszabadulásáról, de egyelőre továbbra sem tudni, hogy jutott haza a szigetről.

arrow_banner_625.jpg

SPOILER veszély!!!!

2X03 Broken Dolls

Hála az egyre unszimpibbé váló Laurelnek (Katie Cassidy) a kapucnis nagy bajba került az előző epizód végén, nem is tudtam hogyan fog majd kiszabadulni szorult helyzetéből. A semmiből azonban feltűnik az első részben is bemutatkozó fekete latexruhás, szőke hölgyemény és megmenti Olivert. Laurel egyébként mindenáron elakarja kapni az igazságosztót, mert őt okolja Tommy halálért, ami végtelenül hülyeség, hiszen a robbanásnak nem sok köze volt a kapucnishoz és nem is ő miatta volt Tommy azon a környéken. Na dehát nyilván könnyebb másokat hibáztatni, mint saját magunkban keresni hibát.

doll2.jpg

Egy kifeszített lány holttestére bukkan a rendőrség, amiről Lance (Paul Blackthorne) is tudomást szerez és ez azért fontos, mert anno már szedte áldozatait egy sorozatgyilkos (Michael Ecklund), aki hasonlóképpen ölt meg nyolc fiatal lányt. Kiderül, hogy ugyanaz az elkövető, mert a földrengéskor a börtön falai megsérültek és néhány rab kiszabadult, köztük ez az elmebeteg is. Lance nem nyomozhat az ügyben, de saját szakállára összefog a Kapucnissal, mert mindenáron elakarják kapni a gyilkost. Nem válogatnak az eszközökben és ezzel bajba sodorják magukat, no meg Felicityt (Emily Bett Rickards) és Laurelt is.

Oliver megakarja tudni ki is ez a latexruhás hölgy, akivel többször összeakasztja a bajszát, de egyelőre nem tudni, hogy a lány a jó vagy a rossz oldalon áll e... Az ügyre (infószerzés céljából) ráállítja Royt (Colton Haynes), aki megismerkedik valakivel (Bex Taylor Laus)...

Megkezdődik Moira tárgyalása, de nem alakulnak fényesen a dolgok, még halálbüntetés is kilátásban van...

2X04 Crucible

Ajaj a dolgok egyre bonyolódnak. Kiderül ki is ez a bizonyos álarcos nő és az is, hogy nem Oliver nyomában van, hanem Laurelében. Nincs így kimondva, de a képregény szerint ő a Fekete Kanári nem mellesleg pedig a kisebb Lance lány, Sarah (Caity Lotz), akit mindenki halottnak hitt. Na nem kell aggódni nem úgy támad fel, mint anno Bobby Ewing, sem mint Balázs a Barátok Köztben. Egyelőre csak részleteket tudunk meg és szerintem jó sok idő eltelik majd mire Sarah teljes története kirajzolódik. Azért megnézem majd Laurel fejét mikor minderre fény derül. Laurel amúgy sincs jó bőrben gyógyszert és iszik is, amúgy meg a munkába temetkezik. Apja próbálja védelmezni, de a lány nagyon makacs.

212328Arrow2x04Crucible15.jpg

A várost egy új ellenség is fenyegeti, aki Polgármesternek nevezi magát és fegyvereket lop és azzal látja el a Gladest. Oliver több fronton is szembeszáll a fickóval, de nagyon kemény diónak bizonyul, pedig már nem kell egyedül harcolnia, hisz van már segítsége.

Oliver és a második részben megismer Blood kormányzó (Kevin Alejandro) egy jótékonysági akció keretében próbálják begyűjteni a fegyvereket, de nem túl nagy sikerrel és még Roy új barátja is megsérül.

A következő rész tartalmából:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr495609450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása