Agymenők - The Big Bang Theory 4. évad
2013. szeptember 23. írta: redbandita

Agymenők - The Big Bang Theory 4. évad

Pár napja írtam Nektek az Agymenők harmadik évadáról, most szeretnék a negyedikről, ami 24 részből állt és 2010 ősze és 2011 tavasza között futott. A sorozatot 2010-ben már nem csak jelölték, hanem díjazták is Emmy szobrocskával, méghozzá kedvenc vígjáték, illetve legjobb férfi főszereplőként, Jim Parsonst azaz Sheldon, akivel hihetetlen dolog történik ebben az évadban, hiszen ha hiszitek, ha nem barátnője lesz, vagy valami olyasmi... Sőt bár ez szinte képtelenségnek hangzik, a fiúk nagy része valamiféle párkapcsolatban él. Egyébként ez az első évad, ami befejezetlenül zárul, szóval érdemes rögtön bekészíteni a következőt is.

The_Big_Bang_Theory_season_4_DVD.jpg

Dr. Sheldon Cooper (Jim Parsons)

Még az előző évad végén Howard és Raj igazából véletlenül ismerteti össze Sheldont a női megfelelőjével, Amy Farrah Fowler-el. Bár Sheldon sokáig tagadja, hogy Amy és közte bármi lenne, azért találkozgatni kezd vele és a maga módján talán meg is kedveli. Mivel Amy is nagyon hasonló karakter Sheldon-hoz, ezért viszonylag könnyen elviseli a fiú szokásait, sőt azt is, hogy előreláthatólag semmilyen fizikai kontaktus nem fog kialakulni köztük. Ám egy nagyon fontos kérdésben nem tudnak dűlőre jutni: melyikük tudományterülete fontosabb. Ja azt még nem említettem, hogy Amy is tudós, emberi agyakat kutat. A dolog addig fajul, hogy szakítanak, és Sheldon furcsa módon vigasztalódik. Szerencsére (mondom ezt azért, mert én nagyon kedvelem Amy-t) gyorsan kibékülnek, Sheldon még Amy anyukájának is be lesz mutatva, persze olyan "kocka" módon.

50210bf39d818c253e5.jpg

Sheldon életében megint feltűnik a mostanra régi ismerősnek mondható, Will Wheaton és megint fejtörést okoz, most egy mozis kalandba keverednek. Sheldon, aki mint tudjuk a változást sem kedveli kifejezetten nehezen viseli, hogy Leonard és Priya kapcsolata miatt a társaság inkább Raj lakásában gyűlik össze, így új barátokat toboroz magának.

462a9233097449c7989.jpg

Dr. Leonard Hofstadter (Johnny Galecky)

Leonard nem igazán talál magára Pennyvel való szakítása óta, pedig még vakrandira is ráveszi magát, noha az persze balul sül el. Ám feltűnik a színen, Raj húga, Priya (Aarti Mann) és bár a fiúk anno megígérték, hogy nem szűrik össze a levet a lánnyal, Leonard megszegi ezt. Bár futó dolognak indul végül Priya és Leonard járni kezdenek. Itt jegyezném meg, hogy nekem nagyon unszimpi a csaj és teljesen megértem a lányokat, hogy megpróbálják kiutálni a társaságból, persze leginkább Penny miatt, aki talán most kezd rádöbben mit is jelentett neki Leonard. Priyának nem tetszik Leonard és Penny barátsága, azt akarja a fiú válasszon kettőjük között. Na azt hiszem ekkor kéne szakítani vele, nem? De Leonard nem teszi, sőt még akkor sem, amikor a nő megpróbálja őt teljesen megváltoztatni, új ruhákba kényszeríti, elveszi a szemüvegét, sőt "gyerekes" dolgaitól is megakarja szabadítani.

4831e165f3ca7892cce.jpg

Howard Wolowitz (Simon Helberg)

Howard miután elkezdett közeledni Bernadett-hez valahogyan elkeveredtek egymás mellől, most Penny segítségével próbál kibékülni a lánnyal. Szerencsére sikerül is, a két kis törpicsek szerintem nagyon mókás párost alkot, főleg mikor Howard megismerkedik Bernie egyik exével. Nagy esély áll előtte egy nemzetbiztonsági projektbe akarják bevenni, de ehhez átt kell mennie egy FBI nyomozáson, ahol a fiúkat is kifaggatják. Bernadette egyre nehezebben viseli (megjegyzem jogosan) Howard mamáját és választás elé kényszeríti a fiút, így egy kis időre összeköltöznek. Ez nem válik be, de Wolowitz megkéri Bernadett kezét, az pedig igent mond, de mit szól majd ehhez a mama...

8775d0ea736e94b2f10.jpg

Dr. Rajesh Koothrappali (Kunal Nayar)

Raj még mindig Sheldonnak dolgozik, de a dolog nem megy zökkenőmentesen, emellett a fiú továbbra is küzd a magánnyal, semmilyen randija nem jól sül el, bár nincs is belőle túl sok. További fejtörést okoz elfogadnia, hogy Leonard és a húga járni kezdenek és a dolog kezd komolyra fordulni. Raj már annyira magányos, hogy már a tabuk sem érdeklik, kezd beleszeretni Bernadett-be, sőt azt gondolja, hogy ez kölcsönös. Persze ez sem jön össze neki, és mivel még mindig csak ittasan tud nőkkel beszélni, még arra is hajlandó, hogy egy kísérleti gyógyszert kezdjen szedni. Kicsit már kezd szerintem szánalmas lenni ez a szerelem utáni vágyódása...

532751132e602b793bb.jpg

Penny (Kaley Cuoco)

Randizgat srácokkal, de egyik sem komoly. Aztán megérkezik a városba az édesapja, akinek azt hazudja, hogy még mindig Leonard-el jár. Penny próbálja elfogadni, hogy a fiúnak új barátnője van, a gyönyörű és nagyon okos ügyvédnő, de ez nem megy könnyen. Kénytelen rádöbbenni, hogy még mindig érez valamit Leonard iránt.

3118190a77dbb2b338a.jpg

Talán ezért is, de Penny egyre jobban kezd összebarátkozni a két tudóssal, Bernadettel és Amy-vel, többször valamiféle csajbuliba is elmennek, sőt együtt próbálják megfúrni Leonard és Priya kapcsolatát.

9949a79719e2a905dca.jpg

Bernadette Rostenkowski (Melissa Rauch)

Bernadett végül megbocsát Wolowitznak, és a dolgok kezdenek komolyra fordulni köztük. Ezen felül a lány egyre több időt tölt Pennyvel és Amyvel is.

54aab13ca3027bd2a0.jpg

Amy Farrah Fowler (Mayim Bialik)

Az előző évad utolsó részében tűnik fel először és nagyon úgy fest, hogy állandó szereplővé válik, aminek én nagyon örülök, mert szerintem egy nagyon szerethető figura és teljesen jól kiegészíti Sheldont. Amy jelenleg majmokat szoktat rá a dohányzásra, majd megvonja tőlük, ha ebből nem volna egyértelmű ő is tudós. Amy is teljesen antiszociális lélek, így hamarosan imádni kezdi új barátait, főleg Pennyt és Bernadett-et, sőt Pennyből valamiféle bálványt farag.

63557921642604e4bee.jpg

Barry Kripke (John Ross Bowie)

Ebben az évadban már talán egy picivel normálisabb, vagy legalábbis nem olyan ellenséges, még Sheldonnal is megpróbál összebarátkozni.

92071d5030768b00c07.jpg

Stuart (Kevin Sussmann)

Egyre jobban lecsúszik szegény, már szinte a képregényboltban lakik, ami persze nem hoz túl nagy bevételt. Legalább annyira szenved a magánytól, mint Raj, csak ő ezt inkább önsajnálatban adja ki magából.

Prya Koothrappali (Aarti Mann)

Hát bocs, ha valaki kedveli nekem abszolút unszimpi karakter, már alig várom, hogy eltűnjön. Az elején még nem is idegesít annyira, de amikor teljesen megakarja változtatni Leonard-öt na akkor kezdtem el megutálni, nem igazán kedvelem az ilyen típusú lányokat. Ráadásul Leonard-nek szerintem Penny mellett volna a helye...

4137ad0c057a61b58c3.jpg

Képek forrása: http://the-big-bang-theory.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr645526383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása