Agymenők - The Big Bang Theory 3. évad
2013. szeptember 20. írta: redbandita

Agymenők - The Big Bang Theory 3. évad

Ahogyan az első két évadnál most is maradnék annál a módszernél, hogy az egyes főbb karaktereket veszem górcső alá. Ám van valami, ami mindannyiuk életében közös méghozzá az Északi sarkon eltöltött három hónapon, ahonnan mindannyian sok tapasztalattal, ám más más céllal érkeznek haza. Természetesen ebben az évadban is feltűnnek új szereplők, és persze vannak akik már lemorzsolódtak a sorozat indulása óta. Csak úgy, mint az előző ez is 23 részből állt, és eredetileg 2009 őszétől 2010 tavaszáig volt adásban, 2009 volt az első év amikor Emmy díjra jelölték, Jim Parsons legjobb férfi főszereplő kategóriában, Christine Baranskit pedig legjobb női vendégszereplőként. Ez az az évad, mikor a fiúk véletlenül füves sütit esznek, Sheldon véletlenül meztelen nőt lát, és véletlenül elektromos hálóba gabalyodik, börtönbe kerül, a fiúkkal közösen pedig megtalálja az Egy Gyűrűt és sok kulisszatitkot megismerünk a múltból is:)

cover-full.jpg

Dr. Sheldon Cooper (Jim Parsons)

Sheldont hatalmas sokként éri el, hogy barátai elárulták őt és csaltak az Északi sarki eredmények kapcsán, hogy mielőbb hazatérhessenek. Komolyan fontolgatja, hogy az egész karrierjét sutba dobja, haza is megy Texasba édesanyjához, ám a fiúk nem hagyják cserben. Mégegyszer és utána mennek. Sheldon elég nehezen viseli, hogy Penny egyre több időt tölt náluk, ezért úgy dönt idomítani fogja a lányt. Amikor már kezdené megszokni az új helyzetet, akkor Penny és Leonard egyre többet kezdenek vitatkozni, amit Sheldon nagyon nehezen visel, hiszen a szülei is így viselkedtek, amikor ő még kicsi volt. Az évadban ismét feltűnik Sheldon ősi elennsége, Will Wheaton, az utolsó epizódban pedig egy a későbbiekben fontos személyt ismerünk meg, Amy Farrah Fowlert (Mayim Bialik), de róla majd a későbbiekben...

5235016c5174572c89f.jpg

Dr. Leonard Hofstadter (Johnny Galecky)

Leonard miután hazatér egyből Pennyt keresi fel, aki végreeee a nyakába ugrik és megcsókolja. Járni kezdenek, ám a dolgok nem mennek olyan könnyen, pl az első éjszakájuk sem sikerül túl jól, ami mindkettőjüket igencsak aggasztja. Aztán ott a következő probléma: beilleszkedni penny baráti társaságába, akik persze nem olyan kockák, mint Leonard. Na és persze a zöld szemű szörnyeteg, a féltékenység is előkerül, hiszen Penny egy nagyon csinos lány, Leonard pedig hááát finoman szólva sem az. Az első közös Valentin nap sem éppen olyanra sikerül ahogyan azt Leonard tervezi... Végül egy furcsa helyzetben Leonard ismét szinglivé válik, de így részese lesz egy nem várt szexuális kalandnak.

big_bang_theory_season_3_tv_show_image_01.jpg

Howard Wolowitz (Simon Helberg)

Howard Raj-al tölti szinte minden szabad idejét, és mindketten azon munkálkodnak, hogy végre becsajozzanak, furábbnál furább helyekre mennek, és Howard még arra is készen áll, hogy tetováltasson. Amikor arra kéri Leonard-öt, hogy hozza őt össze Penny egyik barátnőjével, még nem is sejti, hogy mennyire megkedveli majd a kissé mélynövésű és rendkívül magas hangú Bernadett-et, aki egyébként szintén tudós, mikrobiológus és csak mellékesként dolgozik a Cheesecake Factoryban.

Big-Bang-Theory-Season-3-6.jpg

Dr. Rajesh Koothrappali (Kunal Nayar)

Rajnak nem csak a csajozással vannak gondjai, hanem a munkájában is. Hónapok óta semmilyen eredményt sem tud felmutatni és ez az állásába kerülhet, ami pedig akár kitoloncoláshoz is. Raj új munkát keres, amikor minden kötél szakad végül Sheldonnak kezd dolgozni, de ez nem egyszerű feladat. Raj életét az is nehezíti, hogy legjobb barátja, Howard egyre közelebb kerül Bernadethez, így egyre kevesebb ideje jut a fiúra.

73507088cd189f345c6.jpg

Penny (Kaley Cuoco)

Penny nem titkolja végre az érzéseit sem maga, sem Leonard elől és hatalmas örömmel fogadja mikor a fiú hazatér az Északi sarkról, és ad egy esélyt a dolognak. Ám vannak bizonyos zökkenők, pl. Leonard lakótársa, aki ugyebár nem egyszerű eset és ha ez nem volna elég, akkor Howard is elég sok időt tölt az ifjú párral. A dolog megoldásaképpen Penny összehozza Howardot az egyik barátnőjével. Pennyt az is zavarja, hogy Leonard állandóan féltékenykedik rá, pl. megharagszik mikor megtudja, hogy Penny egyik exe néhány estét a lánynál töltene. Bár Penny és Leonard kapcsolatában vannak bukkanók, mégis egy idegen tanácsa alapján jut odáig a lány, hogy ideje szakítani. A helyzete azonban igencsak bonyolítja a szomszédság és a mostanra közös baráti társaság. Mivel penny nagyon szép nő nem okoz neki gondot a pasizás, ám a fiúról kiderül néhány nem tetsző dolog is.

big_bang_theory_season_3_tv_show_image_02.jpg

Bernadette Rostenkowski (Melissa Rauch)

Pennyvel dolgozik a Cheesecake Factoryban, innen tehát a barátság, ami miatt Penny összeismertei a lányt, Howard-al. A kapcsolat(?) elég nehezen indul, de aztán találnak közös témát, ám az hogy Wolowitz milyen szoros kapcsolatot ápol az anyjával még Bernadette számára is nehezen emészthető.

rs_26122b604fa646fd05a.jpg

Bewerly Hofstadter (Christine Baranski)

Karácsonykor tűnik fel ismét és borzolja fel a kedélyeket, ahogyan szokta. Kiderül, hogy Sheldonnal elég szoros kapcsolatot ápol, pl. neki már elmondott egy nagy titkot, amit Leonardnek még nem. Mondhatni véletlenül leissza magát Penny társaságában és ennek nem várt következményei lesznek.

668e108f4cff07be513.jpg

Barry Kripke (John Ross Bowie)

Továbbra sem kedvelem őt, pedig úgy látom meg kell barátkoznom vele, mert vissza visszatérő szereplő. Ebben az évadban pl. Sheldonnal kerül többször összetűzésbe, még hozzá, mert mindketten ugyanazt az irodát akarják megszerezni.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr925523643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása