Életre kelt napló - Read It And Weep [2006]
2013. szeptember 06. írta: redbandita

Életre kelt napló - Read It And Weep [2006]

Kicsit fura film, de egyszer érdemes megnézni. tanulságosnak ugyan nem mondanám, elég sok klisé is megtalálható benne, a főszereplő hölgy sem lesz sosem Oscar díjas színésznő. Ezt tényleg inkább csak a 14-17 éves korosztálynak merném ajánlani, én is jobbra számítottam mikor nekiültem. A rendező egyébként nem ismeretlen a tinifilmek világában hiszen számos (egyébként ennél sokkal jobb) a Disney csatornán is látható mozit gyártott már. Ez most valahogy mellément egy kicsit...

Hat éven aluliak számára nem ajánlott

B000JMK6OO.01.LZZZZZZZ.jpg

A főszereplő Jamie (Kay Panabaker) egy teljesen átlagos tinilány, 15 éves, gimnazista, se nem csúnya, se nem szép, nem buta, de nem is éltanuló. Tényleg szó szerint mindenben átlagos és pontosan ez a problémája. Jaj szegény... Na de ne becsüljük alá a tinik problémáit, hiszen még nagyjából én is emlékszem rá milyen volt amikor még azon kellett sopánkodnom, hogy jaj holnap matek dolgozat vagy felelés töriből. Szóval lehet, hogy Jamie problémája, mely szerint szeretne menő lenni kicsit bénának tűnik, de számára igenis komoly gondot jelent!

220069_film_eletre_kelt_naplo_06.jpg

Jamie a szabad idejét, ami elég sok van neki lévén, hogy a menők nem hívják sehova, naplóírással tölti, de a füzeteit nem igazán saját érzéseivel sokkal inkább egy kitalált menő csaj sztorijaival írja tele. Ő volna Gwen, mondhatjuk, hogy Jamie képzeletbeli menő barátnője, aki kiköpött mása Jamie-nek. A képzeletbeli lány egyébként eléggé unszimpi, ami a film folyamán csak erősödni fog.

220066_galeria_eletre_kelt_naplo_03.jpg

Egy véletlen folytán azonban fordul a kocka és Jamie menővé válik, méghozzá tiniíróvá, az első könyve pedig, ami ebből a bizonyos naplóból jelenik meg igazi bestsellerré válik. A lány egy csapásra híres lesz és ahogy az lenni szokott mindenki vele akar barátkozni, a suli menő csávója is kezd felfigyelni rá stbstb. Jamie persze nem tud mit kezdeni a hirtelen jött népszerűséggel, hibát hibára halmoz, egyre beképzeltebb lesz, régi barátairól szinte teljesen megfeledkezik.

Mivel a csúcsról általában könnyű nagyot koppanni Jamievel is ez történik, újdonsült énjét csakhamar mindenki utálni kezdi a suliban, aminek hangot is adnak a diákok. Azt nem állítanám, hogy tanulságos történet, hiszen vélhetően kevés ráció van abban, hogy valaki már a gimiben híres író lesz, de fiataloknak, sikerre vágyóknak egyszer érdemes megnézni.

Mint mondtam a rendező, Paul Hoen sok hasonló (egyébként sokkal nézhetőbb) Disney vagy tinifilmet is készített már pl. Apurablók, Párduclányok 3, Rocktábor 2, legutóbb a Hadd souljon és a Jonas című sorozat.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr745497804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása