Tizenegyedik szezonját kezdi áprilisban a Holdudvar
2013. április 16. írta: redbandita

Tizenegyedik szezonját kezdi áprilisban a Holdudvar

A Margitholdudvar_flyer.jpgszigeti Casino épületében tizenegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a változatos, korszerű zenei felhozatallal, gasztronómiai kalandokkal és művészi élményekkel szolgáló patinás, szabadtéri szórakozóhely. Az április 19-ei megnyitón Barabás Lőrinc trombitás, a több hazai formációban éneklő Marge és TMX, a Kollektíva DJ-je egy exkluzív programmal várja a Holdudvar vendégeit.

2013-ban a megszokottnál is változatosabb gasztronómiai kínálat, még több zenei és kulturális program, számos, a hely adottságaihoz tervezett kiállítás és installáció, illetve új design megoldások várják a város egyik legsokoldalúbb közösségi találkozóhelyén hétről-hétre megforduló több ezer szórakozni vágyót.

A megnyitó programja jól mutatja azt a változatosságot, amelyre az új szezonban számíthatnak a Holdudvar visszatérő vendégei. A 2013. április 19-én 21 órától kezdődő programban a hazai nu-jazz szcéna meghatározó trombitása, az Egyesült Államokat is fellépő Barabás Lőrinc egy különleges műsor keretében közösen lép fel az európai nagyvárosok színpadait bejárt, My Way című számával a hazai rádiós toplistákra is felkerült Mészáros Zsuzsival, azaz Marge-dzsal. Az egyórás jam session alá a Kollektívából jól ismert DJ, Tmx nu-disco/house lemezei szolgáltatják a hátteret. Az egyedi előadást követően a Holdudvar rezidensei, Dimofat és Newtone szolgáltatják majd a talpalávalót.

holdudvar5.JPG

Az esti program keretében 19 órától a Holdudvar Galéria szezonnyitó kiállítása is kitárja kapuit a vendéglátóhely látogatói előtt. Az idei szezont az újmédia-művészetnek szenteli a kiállítóhely, így hónapról hónapra igyekszik fiatal magyar képzőművészek, videóművészek és filmesek alkotásait bemutatni a kihelyezésre kerülő nyolc vitrin nyolc monitorján. A tárlat április közepétől szeptember közepéig áll az érdeklődők rendelkezésére, ahol elsőként Szigeti G. Csongor Pulse (Villanások) című, a helyszínre tervezett installációja lesz látható, amely egészen május 25-ig lesz megtekinthető. A Pulse alapját több monitoron megjelenő videó loopok képezik, olyan tipikus jelenségek, melyek nap, mint nap körülvesznek minket, de jelenlétük teljesen elkerüli figyelmünket és csak néhány kivételes, abszurd helyzetben vesszük őket észre. Az installáció egészen május 25-ig megtekinthető lesz a galériában.

Hír forrása: Mitte Communications

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr585229255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása