Fesztiválindulót írt a Maszkura és a Tücsökraj
2013. február 06. írta: redbandita

Fesztiválindulót írt a Maszkura és a Tücsökraj

Utcazene hangulatú fesztiválindulóját is bemutatja a közönségnek a Maszkura és a Tücsökraj február 9-én, szombaton este a budapesti Muzikum színpadán. Az idei első fővárosi koncerten a zenekar felfrissített slágereire, ritkábban játszott és vadonatúj dalaira is lehet mulatni.

maszkura_es_a_tucsokraj3.jpg

Másfél hónapnyi téli pihenő után ismét Budapesten ciripel a Maszkura és a Tücsökraj. A zenekar február 9-én, szombaton este a Múzeum utcai Muzikum Klub és Bisztró vendégeit táncoltatja meg funky, latin, jazz, magyar nóta, hip-hop, sanzon és swing elemeket ötvöző zenéjével.  A vidám társaság mindhárom nagylemezéről, köztük a tavaly megjelent Sztárzseniről is szemezget. Felcsendülnek az elmaradhatatlan kedvencek, de nem feltétlenül a megszokott változatban. A fiúk ugyanis újragondoltak, újrahangszereltek néhány dalt, valamint elővették azokat a szerzeményeket is, amelyeket ritkábban játszanak a koncerteken. A közönség két új dalt is hallhat szombaton este.

- A frontemberünk, Maszkura korábban utcazenélt, például a békásmegyeri  HÉV-aluljáróban, a Váci utcában, a Keleti és a Nyugati pályaudvarnál. Elsősorban az ő múltja miatt kért fel minket indulója megírására az Utcazene Fesztivál, amit idén nyáron az ország hat nagyvárosában rendeznek meg. Örömmel vállaltuk a feladatot, mert tavaly mi is felléptünk a pécsi állomáson, és nagyon jól éreztük magunkat. Az Utcadal című fesztiválindulót élőben először a Muzikumban hallhatja a közönség. Emellett egy új feldolgozással is készülünk, aminek az eredetijét utcazenész korában Maszkura szintén gyakran játszotta. Egy legendás magyar zenekar slágeréről van szó, de természetesen a saját értelmezésünkben – mondta Kertész Csaba, a Maszkura és a Tücsökraj gitárosa.

A koncert után a fiúk stúdióba vonulnak, hogy rögzítsék az új dalokat. A tervek szerint az egyik számot már márciusban megmutatják a közönségnek, májusban pedig 3-4 dalból álló kislemezzel jelentkezik a Maszkura és a Tücsökraj. 

Forrás: PR Garden

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr115063915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása