Rock klasszikusok - Koncertfilm-válogatás az Urániában
2013. január 03. írta: enbee

Rock klasszikusok - Koncertfilm-válogatás az Urániában

A rockzene történetének kiemelkedő előadóit - a Queent, a Rolling Stonest, a Doorst és Jimi Hendrixet - láthatja viszont a közönség digitálisan felújított HD koncertfelvételeken az Uránia Nemzeti Filmszínház január 11-én induló válogatásában.

rock_klasszikusok.jpg

A sorozat első részeként a Queen legendás, 1986-os budapesti koncertjéről készült filmet vetítik. Az együttes utolsó turnéján 80 ezer néző előtt lépett fel a Népstadionban, a világhírű külföldi zenekarok közül elsőként a vasfüggöny mögött - idézte fel az MTI-hez csütörtökön eljuttatott tájékoztatójában az Uránia Nemzeti Filmszínház.

A közlemény szerint a digitálisan felújított kép és hang, valamint a kísérő dokumentumfilm élethűen adja vissza a fellépés hangulatát és előkészületeit. A koncert máig emlékezetes pillanata, amikor Freddie Mercury a közönséggel együtt énekelte a Tavaszi szél vizet áraszt című magyar népdalt olyan ismert számok mellett, mint a Kind of Magic, az I Want to Break Free, a Radio Ga Ga vagy a We Will Rock You.

Január 18-án a Rolling Stones Some Girls című, 1978-as texasi koncertjének felvételével találkozhatnak a nézők. A zenekar karrierjének csúcspontját jelentető turnén kimondottan a zene került előtérbe, míg a színpadi látványelemek visszaszorultak. A felvételen többnyire az akkor megjelent Some Girls album nótái hangzanak el, megfűszerezve korábbi klasszikusokkal, mint a Honky Tonk Woman, a Tumbling Dice, a Brown Sugar, a Jumpin Jack Flash, a Miss You és a Beast of Burden.

Egy héttel később Jim Morrison és legendás zenekara, a Doors egyetlen teljes hosszában rögzített koncertje, az 1968-as Live at the Hollywood Bowl lesz műsoron az Urániában. A zenekar a klasszikus dalok - Light My Fire, The End - mellett olyan számokkal villanyozta fel a közönséget, mint a Hello I Love You, The WASP vagy a Spanish Caravan.

A válogatás zárásaként február 8-án a rocktörténelem egyik mérföldköve, Jimi Hendrix 1969-es woodstocki koncertje látható az Uránia mozivásznán. A világ legjobb gitárosának tartott Jimi Hendrix a legendás Woodstock Fesztivál zárókoncertjén olyan ismert dalokat játszott el, mint a Voodoo Child, a Hey Joe, a Purple Haze vagy a Foxy Lady, és előadta az amerikai himnusz "hendrixes" változatát is.

A koncert teljes egészében, eredeti formájában kerül a mozi közönsége elé, digitálisan felújított HD képpel és térhatású hanggal. Kísérőfilmként az Oscar-díjas filmrendező, Michael Wadleigh archív anyagokból összeállított rövidfilmje látható. 

Jegyek egységesen 2500 forintos áron kaphatók az Uránia jegypénztárában, ahol kedvezményes négyalkalmas bérlet is vásárolható.

forrás: MTI

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr964999666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása