X-Faktor 11.24. - Duóban énekeltek a versenyzők - A hetedik élő show
2012. november 25. írta: redbandita

X-Faktor 11.24. - Duóban énekeltek a versenyzők - A hetedik élő show

Azt hiszem Malek Miklós szájából hangzott el az este folyamán az, hogy a színvonal emelkedőben van. Ez talán így igaz is, de egy kicsit későn, hiszen már a felén is túl vagyunk. Most szombaton már a top 5-be jutás volt a cél, azonban az kérdés, hogy tényleg a mezőny legjobb öt énekese jutott e el idáig. Aki követte valamennyire a bejegyzéseimet annak szerintem nem árulok el nagy titkot azzal, hogy szerintem nem. Vannak akiknek már régen ki kellett volna esniük és akkor olyanok, mint a LIKE vagy Fehér Zoli, Kvaka Andrea még most is versenyben lennének. Na de mindegy, örüljünk annak, hogy van két-három olyan fiatal, akik tényleg nagyon jók és bármelyik színpadon megállnák a helyüket. Az este folyamán a versenyzők szólóban és párban is énekeltek, ez utóbbiak pedig nagyon jól sikerültek. Na de ne szaladjunk annyira előre...

523545_1353794076_519x389_000000.jpg@RTL Klub

Elsőként a lassan párbajhőssé avanzsáló Stone lépett a színpadra, méghozzá a mostanra mentorált nélkül maradó Nagy Feró (pontosabban Beatrice) dalával, A pancsoló kislánnyal. Stone ismét nem aratott osztatlan sikert a mentorok körében, Malek Miki és Geszti is nem tetszésüket fejezték ki, már nem igazán csinálnak titkot abból, hogy Stone az egyik, akit szívesebben látnának már a kiesők között, mint a versenyben.

Aztán Csobot Adél érkezett a Spice Girls Mama című slágerével, ami valahogy elég gyengécske volt, ám a mentorok mégis megdicsérték a lányt, bár hozzátették, hogy néhány hamis hang azért elhangzott a produkcióban. Én nagy Spice Girls rajongó voltam általánosban, de ez valahogy olyan unalmasra sikeredett és nekem érzések sem jöttek át belőle. Ti hogy vagytok vele?

Harmadikként az egyik nagy kedvencem, Oláh Gergő következett, aki most lírai oldalát tárta elénk, mivel a múlt héten azt a kritikát kapta, hogy kezd egysíkúvá válni. Gergő megmutatta a mentoroknak és persze nekünk, nézőknek is, hogy neki minden stílus jól áll és mindent könnyedén kiráz a kisujjából. Elképesztő. Gergő ezúttal (is) órási sikert aratott a mentorok körében és külön kiemelték, hogy a srác nem próbálta utánozni az eredetit, ami egyébként a Piramis Szállj fel magasra című örökzöldje volt.

Zámbó Krisztián az, akit a verseny kezdete óta óriási felhajtás kísér: a pletykalapok hetek óta cikkeznek a fiúról, a bulvárműsorok is szinte naponta hírt adnak róla. Ez kétélű dolog, hiszen a közönség sokszor utálni kezdi azt, aki ennyire kifolyik a csapból, főleg, ha a versenyben sem tud úgy teljesíteni, ahogy kellene. Azt is számtalanszor hallottuk, hogy Krisztián cipeli a legnagyobb terhet, hiszen ki kell lépnie apja árnyékából és ugyanezen ok miatt kapja az első adás óta a legtöbb kritikát. Én megértem, hogy ez nem lehetett egyszerű, de azt is gondolom, hogy ezt akkor is tudhatta amikor benevezett. Ráadásul ezzel nem lehet mindent megmagyarázni, valahogy Krisztián egyszer sem igazán tudott feloldódni a műsor folyamán, sosem tudta túlszárnyalni az első válogatón énekelt Bukott diákot. Most is csak egy hajszállal tudott jobban teljesíteni, mint az elmúlt hetekben, de a mentorok türelme mostanra teljesen elfogyott és azt gondolom, hogy bárhogy teljesített volna a srác, akkor is kritizálták volna. Krisztián a Blue feat. Elton John: Sorry Seems To Be The Hardest Word című dalával készült az estére.

Antal Timi a másik nagy kedvencem, aki valami elképesztő volt a múlt héten. Most egy bulisabb dallal (Jessie J: Domino) állt a mentorok elé, ami elég bátor volt, hiszen mindenki felidézte és talán össze is hasonlította Timi múlt heti produkcióját a mostanival. A pici lány hétről hétre jobban teljesít és olyan mintha saját magát is jobban érezné, kezdené elhinni, hogy neki színpadon a helye. Teljesen feloldódott, igazi energiabomba. Hihetetlen.

Utolsóként a múlt héten párbajozó Szabó Dávid következett, akinek végre jó dalt (Bryan Adams: Everything I Do, I Do It For You) választott a mentora és Dávid végre megmutathatta lírai oldalát, ami szerintem a legjobban passzol hozzá. Ezek a pörgősebb popdalok valahogy furcsán állnak neki, a múlt heti Bereczki sláger pedig kifejezetten rosszul sikerült. Szerintem. Eddig többször is úgy éreztem, hogy maga a fiú sem érzi jól magát a produkcióban, de ez most nem így volt. Csak így tovább!

Mivel már kevesen vannak, ezért mostmár két produkcióval kell készülniük a versenyzőknek, ezen a héten a második körben duetteket adtak elő. Keresztes Ildikó versenyzői egymással, míg Antal Timi Szabó Dáviddal, Csobot Adél pedig Oláh Gergővel került össze. Ezek szinte kivétel nélkül mindenkinek jól sikerültek és itt lehetett érezni, hogy talán tényleg elkezd a színvonal feljebb kúszni. Reménykedjünk, hogy így is marad...

Az első duó Timi és Dávid voltak, akik a Maroon 5 és Christina Aguilera közös slágerét a Moves Like Jaggert énekelték. Itt is bebizonyosodott, hogy Dávidnak nem ez a stílus áll jól, ha ez egy párbaj lett volna akkor a pici lány bizony csuklóból leiskolázta volna a tapasztalt fiút. Timi a múlt héten szárnyra kapott és szinte biztos, hogy szárnyai a döntőig repítik majd. Ha nem, akkor nincs igazság!

Másodikként Zámbó Krisztián és Stone következett Roy& Ádám és Pély Barna slágerével, a Feketén a hófehér-el, ami meglepően jól sikerült. Krisztián talán egyszer sem volt még olyan felszabadult, mint csapat társa jelenlétében.

Utolsóként Csobot Adél és Oláh Gergő hengereltek le minket, itt pedig Gergő volt az, aki mind  mozgásban, táncban, énekben túlszárnyalta a fiatal énekesnőt. Nem is kérdés, hogy Gergőnek a vérében is zene folyik. A páros az estére Michael Jackson feat. Britney Spears: The Way You Make Me Feel című nótájával készült.

A három meglepően jól sikerült dal után az énekesek még egy közös produkcióval is megörvendeztettek minket.

Az este sztárvendége Baricz Gergő a második széria harmadik helyezettje volt, aki előadta saját dalát, a Némán állnit. Gergőnek egyébként nemrég jelent meg első saját lemeze és a lányok figyelmét felhívom, hogy Gergő már jó ideje szingli és szinte felhívta rá a figyelmet, hogy örülne, ha ez megváltozna.

Hiába kezd emelkedni a műsor színvonala most is eljött a pillanat, hogy valaki kiessen. Miután Nóra három nevet felsorolt, színpadon maradt Keresztes Ildi két mentoráltja és Antal Timi. Egyértelmű volt, hogy a pici lánynak versenyben a helye, így megint Ildikó került nehéz helyzetbe, ahogyan néhány héttel ezelőtt is. Teszem hozzá, hogy lehetett ideje felkészülni, hiszen már a múlt héten sem a Likenak kellett volna kiesni...

A párbajt Stone kezdte, aki saját dalát énekelte.

Zámbó Krisztián édesapja slágerével érkezett és valami elképesztőt énekelt. De Krisztián, miért nem jött ez ki belőled már korábban?? És miért nem ment ez más dalokkal??

A mentorok végül nem túl meglepő döntést hoztak, és Krisztiánt kiejtették, aki egyébként mosolyogva és talán egy picit felszabadultan távozott.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr994924539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása