Premierfilmek a 42. héten
2012. október 19. írta: redbandita

Premierfilmek a 42. héten

A héten elképesztő mennyiségű film kerül a mozikba, szinte biztos, hogy mindenki talál kedvére valót.

  • Asterix és Obelix - Isten óvja Britanniát (nincs korhatár)
  • A temetésem szervezem (12)
  • Az utolsó hegycsúcs (12)
  • Csak a szerelem számít (16)
  • II. János Pál pápa - A fehér ruhás vándor (12)
  • Kertvárosi kommandó (16)
  • Lorax (6)
  • Magic Boys (16)
  • Mindenki a mennybe megy (16)
  • Paradise - Love: Szerelmet a fekete piacról (18)
  • Parajelenségek 4 (16)
  • Pardon (16)
  • Szesztolvajok (16)

premier42.jpg

Asterix és Obelix - Isten óvja Britanniát (Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető)

Krisztus előtt 50-ben járunk. Julius Caesar (Fabrice Lucini) hódításokra szomjazik. Úgy dönt, hogy dicsőséges légióinak élén megszállja az eleddig megismert világ végén álló szigetet, ezt a rejtélyes országot, amit Britanniának neveznek: azaz Angliát. Gyors és totális győzelmet arat. Vagyis, majdnem. Egy kis britanniai falu képes ellenállni a császárnak, de gyengülnek az erőik. Kordélia királynő (Catherine Deneuve), Britannia uralkodója úgy dönt, hogy elküldi leghűségesebb szolgáját, Angoltapaxot, hogy Galliában keressen segítséget, egy másik kis faluban, amely a rómaiak elleni makacs ellenállásáról híres. A szóban forgó gall faluban Asterix (Edouard Baer) és Obelix (Gérard Depardieu) már eléggé elfoglalt. Vezetőjük ugyanis rájuk bízta unokaöccsét Kishippixet, egy fiatal srácot, aki csak púp a hátukon. Kishippix nemrég érkezett Lutéciából, és az a feladatuk, hogy férfit faragjanak belőle és még egyáltalán nem állnak nyerésre. Amikor Angoltapax megérkezik, hogy a segítségüket kérje, a falu úgy dönt, hogy átadnak neki egy hordó varázsitalt, amit Asterix és Obelix kísér el. Valamint Kishippix, mivel ez az út tökéletes alkalomnak ígérkezik, hogy befejezzék a fiú nevelését. Sajnos semmi nem úgy történik, mint várták.

A temetésem szervezem (12 éven aluliak számára nem ajánlott)

A városiak hosszú évek óta rettegnek Felix Bush-tól pedig a férfi magányosan él erdei házában. Mégis, az emberek úgy tartják, elmondhatatlan bűnök terhelik a férfit, hidegvérrel gyilkol, sőt, még az ördöggel is szövetkezett. Felixet úgy kerüli mindenki, mintha pestises lenne, ő egy nap mégis lemegy a városba, hogy a temetkezési vállalkozóval rendezze saját temetésének ügyét. Persze nem szokásos szertartásban gondolkodik: részt kíván venni az eseményen, méghozzá élesben - vagyis minden gyászoló köteles elmesélni egy róla szóló, legendás történetet. A vállalkozó segédje közel kerül a különc öregúrhoz. A részletek szép lassan összeállnak, feltárva egy sötét titok és egy hatalmas szerelem részleteit.

Az utolsó hegycsúcs (12 éven aluliak számára nem ajánlott)

Hívják, de nem veszi fel. Egész életében elérhető volt, most meg nem válaszol. Mi történhetett? "A hegyimentők megtalálták annak a két hegymászónak a holttestét, akik most hétvégén tűntek el a Moncayón." Kirándulni ment a hegyekbe, és meghalt. 42 évesen. Róla szól ez a megragadó dokumentumfilm. Pablo Domínguezről, a katolikus papról, aki éjjel-nappali szolgálatot vállalt, aki ég és föld találkozási pontja volt, és ezt az emberek megérezték. A múlt tárul fel, hisz mindenki Pablóról beszél, mégis a jelen kérdéseire kapunk választ a szereplők szájából: Mi a boldogság? Lehet-e boldog, aki szenved? Van-e teljes élet? Mi a halál? 80 perc izgalom, 50 szereplő, spanyolos lendület, megragadó képek és zene, ráadásul nyomasztó légkör helyett derűs, őszinte, reménykeltő vallomások. Ez volt Pablo, és ilyen maga az élet.

Csak a szerelem számít (16 éven aluliak számára nem ajánlott)

A filmben Philip (Pierce Brosnan), egy Dániában élő angol, középkorú, magányos özvegy, sikeres üzletember, de egy megkeseredett egyedülálló apa. Ida pedig egy dán fodrász, frissen felépülve egy betegségből, aki egyszer csak rádöbben, hogy a férjének egy fele annyi idős szeretője van. Ennek a két meggyötört léleknek a sorsa egybefonódik, amikor elutaznak Sorrentoba, Olaszországba, egy esküvőre, ahol a férfi fia, Patrick, a nő lányával, Astriddal köt házasságot. Miközben a fiatalok sorsa egy nem várt fordulatot vesz, Philip és Ida egymásra találnak.

II. János Pál pápa - A fehér ruhás vándor (12 éven aluliak számára nem ajánlott)

A produkció a lengyel dokumentumfilm-gyártás legjelentősebb alkotása, mely a huszadik század egyik legfontosabb személyiségének életútját mutatja be. A 2005 tavaszán elhunyt, majd hat évvel később boldoggá avatott II. János Pál azon köztiszteletnek örvendő történelmi személyiségek sorába tartozott, akik egész életüket mások megsegítésének szentelték. Az alkotók a teljességre törekedve járták végig a legfontosabb állomásokat: kezdve a korai lengyel évektől, amikor Karol Wojtyla bíborosként egyre szélesebb körben vált ismertté, egészen halála percéig. A Michal Lorenc lenyűgöző zenéjével aláfestett képsorok jóvoltából számos helyszínt bejárva ismerhetjük meg a pápai látogatások mindmáig tartó hatását, de szemtanúi lehetünk az ellene elkövetett merényletkísérletnek is. Fontos egyházi és közéleti személyiségek, filmesek, újságírók és sokan mások nyilatkoznak II. János Pálról, köztük a Dalai Láma, Tibet lelki vezetője, Lech Walesa, a Lengyel Köztársaság volt elnöke és Plácido Domingo énekes. Segítségükkel közel kerülhetünk egy olyan nagyszerű egyéniséghez, aki üzenetével milliók életét változtatta meg, szavaival reményt adva még a legelkeseredettebbeknek is.

 Kertvárosi kommandó (16 éven aluliak számára nem ajánlott)

Négy átlagos, alig dilis kertvárosi polgár (Ben Stiller, Vince Vaughn, Jonah Hill, Richard Ayoade) csupa egyszerű örömre vágyik: nyugalomra, nőkre és egy sörre távol a családtól. Így aztán polgárőrséget alakítanak, melynek tagjai - kötelességtudó vezetőjüket kivéve - esti járőrútjaikat kizárólag ürügyül használnák arra, hogy együtt szökhessenek el az otthoni kötelezettségek elől. Komoly bajra, igazi bűnre, súlyos problémákra nem számítanak: az ő környékükön ritka is az ilyesmi. És természetesen semmi sem úgy alakul, ahogy tervezték. A csapat már első járőrútján olyasmibe ütközik - szó szerint -, amilyet még a tévében sem látott. Őrült kaland veszi kezdetét, melynek során a világ legalkalmatlanabb figurái egy náluk sokkal hatalmasabb erővel szállnak szembe. És a legnagyobb meglepetésükre nem is teljesen esélytelenek.

Lorax (6 éven aluliak számára nem ajánlott)

A Lorax Dr. Seuss klasszikus meséjének animációs adaptációja, melyben egy fiú keresi azt az egyetlen dolgot, amivel belophatja magát álmai hölgyének szívébe. Ehhez azonban meg kell fejtenie a Lorax történetét. A Lorax egy zsémbes, mégis elbűvölő lény, aki azért harcol, hogy megvédje világát.

Magic Boys (16 éven aluliak számára nem ajánlott)

A vagány, kissé kincstári optimista Dávid (Pindroch Csaba) és a pesszimista, bátortalan, befelé forduló Zoli (Szabó Győző) pezsgőgyári munkásként dolgoznak vidéken. Ám egyszer mindenkinek eljön az ideje. Nekik is. Egyetlen nap alatt omlik össze minden, ami addig fontos volt a számukra, sőt, az életük is komoly veszélybe kerül. Mikor rejtélyes meghívót találnak, ami egy fél óra múlva induló magángépre szól, és homályosan beszél még valami fellépéssorozatról, valamint egy álom-gázsiról, nem tétováznak. A meneküléshez csupán annyit kell mondaniuk a reptéren: "Mi vagyunk a Magic Boys". Ám azzal már csak Londonban szembesülnek, hogy mire is vállalkoztak: a "Magic Boys" valójában egy chippendale pár, megbízójuk pedig rettegett maffiafőnök, aki igazi profikra számít.

Mindenki a mennybe megy (16 éven aluliak számára nem ajánlott)

Apa és kislánya mennyei kirándulást terveznek a tengerpartra, de a kaland végül pokoli családi kamaradrámába torkollik. A Mindenki a mennybe megy akár háborús film is lehetne, olyan kegyetlen csatamezővé változik a lakás, ahol a történet zajlik- és mindez egyetlen apró összetűzés miatt. A rokonok a kicsinyesség, a felelőtlenség és makacsság celláiba börtönzik be magukat, olyan légkört kialakítva, amelyben gyakorlatilag már senki sem nyerhet. Az apa, Marius (Şerban Pavlu) és volt felesége, Otilia (Mihaela Sîrbu), harca közös lányuk, Sofia (Sofia Nicolaescu), felügyeleti jogáért ugyanazokon a mechanizmusokon alapul, mint bármely más konfliktus, legyen az személyes, üzleti, társadalmi, politikai vagy éppen háborús.

Paradise - Love: Szerelmet a fekete piacról (18 éven aluliak számára nem ajánlott)

Kenya strandjain sugarmamaként ismerik őket: európai nők, akiknek fiatal fekete beachboyok ajánlják fel szolgálataikat, hogy így keressék meg a napi betevőt. Teresa, az ötvenéves bécsi nő szexturistaként utazik az üdülőparadicsomba, hogy megtalálja a szerelmet.

Parajelenségek 4 (16 éven aluliak számára nem ajánlott)

A talált kamerás mozik legújabb üdvöskéjében olyan új szereplőkkel ismerkedhetünk meg, akik Katie-ék szomszédai voltak. Alex és édesanyja szintén megtapasztalja azt a kísértetjárást, amit az előző három részben a másik család is. Ha eddig csak borzongtál, most futkosni fog a hátadon a hideg! A parajelenségek folytatódnak, a kamerák tovább forognak.

Pardon (16 éven aluliak számára nem ajánlott)

Az élet nem könnyű, különösen azok számára, akik a saját anyjuk szerint is egy "technikai hiba" következményeként születtek. Helene egy gyönyörű, ám kissé zavart fiatal nő, aki meg van győződve róla, hogy édesapja - aki az ő születése előtt elhunyt - színházigazgató volt Koppenhágában. Helene mindent megtesz, hogy egy színházban dolgozhasson és ehhez édesanyja kutyája is a segítségére lesz.

Szesztolvajok (16 éven aluliak számára nem ajánlott)

Miután csodával határos módon közmunkával megúszta a börtönt, Robbie eldönti, hogy új életet kezd, újdonsült apukaként ugyanis jobb életet szán kisfiának a sajátjánál. A közmunkaprogramban hozzá hasonló barátokra tesz szert, és Rhino, Albert, valamint Mo hozzá hasonlóan nem találnak munkát korábban elkövetett bűnügyeik miatt. Ám amikor a társaság ellátogat egy whiskey gyárba, az olyan inspirálóan hat rájuk, hogy úgy érzik, reménytelen életükből ez jelentheti számukra a kiutat. Elhatározzák, hogy felkeresik a világ egyik legdrágább whiskeyjének lelőhelyét Skóciában, és egyszer s mindenkorra bebiztosítják a jövőjüket. Még ha ezt nem is a legtörvényesebb úton képzelik el.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr784856043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása