Revenge S1
2012. július 17. írta: enbee

Revenge S1

Még ősszel, amikor beindult a sorozatok főszezonja, írtam Nektek ajánlót a Revenge Pilotjáról [itt]. Azóta az egész első évad lement, amit én szorgosan meg is néztem, a folytatást pedig berendelte a csatorna, úgyhogy eljött az ideje, hogy frissítsem a bosszúállós sorozat posztját. Hát íme!

revenge_banner_1.jpg

Az alap sztorink ugye az, hogy a nagy semmiből hirtelen egy Emily Thorne (Emily VanCamp) felbukkan Hamptonsban, és szisztematikusan ellehetetleníti a helyi előkelőségeket. Az első évad során megtudjuk, hogy mi valójában Emily igaz története, és miért akarja minden áron bukni látni Hamptons koronázatlan királynőjét, Victoria Graysont (Madeleine Stowe).

Szóóóóóval, az történt, hogy Emily kiskorában már élt abban a házban, amit most Lydiától (Amber Valletta) megvett, csak akkor még Amanda Clarke-nak hívták, és az édesapjával, Daviddel (James Tupper) boldogan éltek kettecskén. Ahogyan az lenni szokott, minden megváltozott, amikor belépett egy nő az egyedülálló férfi életébe. A nő pedig (természetesen?) Victoria volt...

Na hát Victoria és David nagyon szerelmesek voltak egymásba, a nő már azon gondolkozott, hogy a férjét, Conradot (Henry Czerny) elhagyja a férfiért, de beütött a krach, és valakinek el kellett vinnie a balhét. Mivel David is a Grayson Vállalatnál dolgozott, ezért kézenfekvő volt, főleg Conradnak, hogy a lezuhant repülőgép ügyét a férfi nyakába varrják, és így egy csapásra két problémája is megoldódjon: megmarad a felesége (és a jó híre), az asszony szeretőjét pedig terrorizmus miatt hosszú évekre börtönbe csukták.

Amanda először hitt az apja ártatlanságában, de idővel olyan dolgok történtek, hogy ő is David ellen fordult. A férfit megölték a börtönben, Amanda pedig a meleg családi fészek helyett, egy javító intézetben nőtt fel. Ott volt a barátnője Emily Thorne (Margarita Levieva), akivel később személyiséget cseréltek azért, hogy Amanda megbosszulhassa az apját. Innentől fogva pedig az igazi Amandát Emily-nek fogom hívni, az intézetis barátnőjét pedig Amandának.

Szóval Emily végre szóba állt az őt "zaklató" Nolan Rosszal (Gabriel Mann), és úgy tűnik, hogy ezt nagyon is jól tette. A férfi David Clarke bizalmának köszönheti, hogy informatikai vállalatát be tudta indítani, és milliárdos lett. Nolan kapott egy dobozt is a férfitól, amit a javítóból kikerült Emily-nek ad, és amiből a lány megtudja a teljes igazságot arról, hogy mi történt az apja és Graysonék között. Emily megemészti az olvasottakat, és bosszút esküszik a Davidet eláruló Victoria ellen.

revenge_cast_full.jpg

Hát így kerül Emily Thorne Hamptonsba, fut össze véletlenül Victoria idősebbik gyermekével, Daniellel (Joshua Bowman), akit teljesen magába bolondít. Az első pár részben sikerül Emily-nek eltávolítani pár embert Graysonék bűvköréből, de a bosszúállás utána már inkább nagyobb, átfogóbb, tervezgetős fázisba lép. Talán azért, mert Jack Porter elbizonytalanítja Emily-t.

Jack (Nick Wechsler) volt Emily legjobb barátja gyermekkorában. Most, hogy a lány felnőttként visszatér a városba, Jack nem ismeri fel őt, de ennek ellenére is vonzódik hozzá, és még az sem tartja vissza, hogy Emily már az ifjabbik Grayson barátnője. Miért is tenné, amikor az öcskös, Declan Porter (Connor Paolo) meg Daniel húgát, Charlotte-ot (Christa B. Allen) fűzi, méghozzá nem is sikertelenül. Emily próbál koncentrálni, és nem beadni a derekát Jacknek, és két ember felbukkanása biztosítsa is, hogy elterelődjön a figyelme a kocsmáros fiúról.

Egyrészt ott van Tyler Barrol (Ashton Holmes), Daniel egyetemi szobatársa, aki adja a nagymenőt, de valójában egy leégett elmebeteg, bármiféle gátlás nélkül. Tyler nagy terve, hogy Daniel hátán felmászva beveszi magát a Grayson Vállalat valami zsíros állásába, és átveszi a Világ feletti uralmat. Vagy valami ilyesmi. A másik meglepi felbukkanónk maga Amanda Clarke, aki sikerrel vonja magára Jack mellett Victoria Grayson figyelmét is.

Amikor Daniel megkéri Emily kezét, a lánynak döntenie kell, hogy igent mond, és folytatja a bosszú hadjáratot, vagy visszautasítja az ajánlatot, elmond mindent Jacknek, és boldogan élnek kettecskén, amíg meg nem halnak. Na igen, Emily igent mond. Éppen az eljegyzési partit tartják lent a parton Graysonék, bár Emily meg Daniel kicsit fasírtban vannak, de ennek ellenére senki sem érti, hogy Daniel hol késik? Pisztolylövések dördülnek, mindenki a partra rohan, és úgy tűnik, hogy Danielt megölték. Persze hamar kiderül, hogy a hulla Tyleré, de a körülmények alapján a rendőrség Danielt gyanúsítja a gyilkossággal, úgyhogy a helyzet így is elég gáz.

Vagyis a kérdések:

  • Emily tényleg szereti-e Danielt, és képes lesz feladni érte a bosszút?
  • Hogyan alakul az Amanda-Jack-Emily szerelmi háromszög története?
  • Ha nem Daniel volt, akkor ki ölte meg Tylert? És ki fogja a balhét elvinni az ügyért?
  • Charlotte sorsa hogyan alakul most, hogy megtudta a szüleiről az igazat?
  • Nolan és a nagynénje meddig és miben tud majd segíteni Emily-nek?
  • És a SPOILERES kérdés: Mi a helyzet Emily anyukájával?


Egy kis fanvid Emily és Daniel főszereplésével, kedvcsinálónak:

Az első pár rész becsapós volt. Akkor még úgy tűnt, hogy Emily egyenként likvidálja majd Hamptons gonosz sakkfiguráit, de hamar kiderült, hogy nem így lesz. Utána a sztori átalakult valami kevésbé krimis családi sorozattá, amiben persze, még mindig zsizsereg a feszültség, de már nem úgy, mint a kezdetek kezdetén. Nem rossz ez, sőt nekem talán még jobban bejön így, hogy nem derül ki egyből a turpisság, hanem agyalni kell egy kicsit rajta, meg lehet spekulálgatni.

A szereplőkkel már volt egy kis gondom: nem igazán lehetett őket megszeretni. Mármint nekem nem ment. Emily kicsit túl átlátszó a távolságtartó faarcával, Daniel meg Jack pedig mindketten picit balekoknak tűnnek. Ehhez Danielnél még hozzájön a befolyásolhatósága is, nem csak Emily, hanem a szülei által is. Conraddal még, úgy ahogy, nincs probléma, bár túlzás lenne azt mondani, hogy szerethető karakter, de Victoria az, aki a legnagyobb csalódást jelentette a férfiaknak való kiszolgáltatottsága miatt. Az ifjabb Porter fiúban tetszik, hogy határozott és vannak elvei, de Charlotte pontosan az az elkényeztetett és túlérzékeny kamaszlány, akire számítani lehetett. Ez alapján nem tudom, hogy kitaláltátok-e, de Nolan a kedvenc :] Ő olyan kis aggódós, gonoszkodós, de nem velejéig romlott pasi, aki szereti élvezni az életet, de tudja hol vannak a határok. Egy picit flúgos, többnyire kívülálló, de az a kevéske barátja, aki van, számíthat rá. Ja, és meleg. A történet szempontjából ez sem lényegtelen.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr824633117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása