Fallen - Letaszítva [2007]
2012. június 05. írta: enbee

Fallen - Letaszítva [2007]

Mikor Isten megteremtette az embert, a féltékeny Lucifer lázadást szított a Mennyek ellen. Ám őt és rebellis angyalait legyőzték és örökre száműzték a Paradicsomból. Az angyalai, a Bukottak, cserben hagyták Lucifert és inkább a Földön éltek az emberi gyönyörök között, halandó feleségeik pedig torzszülötteket hoztak a világra. Nephilimeknek hívták őket, akiknek angyali hatalmuk volt, de emberi lelkük. Dühében a teremtő özönvizet zúdított a Földre, kipusztítva a Nephilimeket és menekülésre kényszerítve a Bukottakat. Elküldte a Hatalmasokat, a legvadabb angyalait, hogy vadásszanak le minden túlélőt. Ám egy prófécia szerint a Bukottak mégis reménykedhetnek. Hamarosan eljön az a Nephilim, aki feloldozza őket és visszatérhetnek a Paradicsomba. A Bukottak tehát vártak. És figyeltek.

Ilyen felvezető után Aaron Corbett (Paul Wesley) egy unalmas hétköznapjával indul a Fallen - Letaszítva című 3 részes mini. A fiatal fiú fura fejfájással ébred 18. születésnapjának reggelén, de ennek ellenére is iskolába megy. Az iskola birkózó csapatának tagja, és mint ilyen, menő pasi lehetne, de ő mégsem az. Nem szívatja a gyengéket, nem mással íratja a háziját, és  nincs cheerleader barátnője sem. Mondjuk van ez a Vilma (Fernanda Andrade) nevű lány, aki azóta tetszik neki, hogy meglátta, de még csak beszélő viszonyban sincsenek egymással. Ez azonban megváltozik, amikor az ebédlőben Vilma meglátja a születésnapi köszöntő kártyát, amit mostoha szülei csomagoltak Aaronnak a kaja mellé, és szóba elegyednek. Könnyedén találnak közös témát is: mindketten árvák.

Az ebédlőben végbement hatalmas előrelépés sem csitítja Aaron fejfájását, sőt mikor hazamegy a srác, és Gábriel nevű labradorja beszélni kezd hozzá, akkor meg van róla győződve, hogy konkrétan megőrült. Másnap csak nem csitul az őrület, Aaron még mindig érti az állatok beszédét, a pszichológusával olyan idegen nyelveken társalog, amit soha nem tanult, ráadásul az utcán egy csöves (Tom Skerritt) azt mondta neki, hogy ez azért van, mert hogy ő egy Nephilim. Azért ha az ember ilyeneket hall, azt csak nem hagyhatja figyelmen kívül, ezért Aaron is elkezd a neten kutakodni egy kávézóban. Itt felbukkan Vilma, akiről kiderül, hogy imádja az angyalokat, és sokat is tud róluk. Felajánlja, hogy megosztja Aaronnal a tudását, de a fiú a megbeszélt randin már nem tud megjelenni, mert történik valami.

Konkrétan otthon Hatalmasok támadnak rá, amit egyedül azért él túl, mert megjelenik Camael (Rick Worthy), aki egykoron a Hatalmasokat vezette, ám mára már a Bukottak és leszármazottaik védelmezője lett. Aaron életben maradása pedig különösen fontos az előbb említettek számára, mivel nagyon úgy tűnik, hogy ő a Feloldozó, aki a bűnbánó Bukottakat visszajuttathatja a Mennyekbe.

Családját maga mögött hagyva, és Camael segítségére támaszkodva Aaron egy évig segít a Bukottaknak, és párhuzamosan menekül a rá vadászó Hatalmasok elől, amikor egy egyetemi tanár, Lukas Grasic (Rade Serbedzija) előadása miatt kétségei támadnak a felől, hogy helyes-e bele avatkoznia a jó és a rossz egyensúlyába az által, hogy a Bukottakat haza küldi. Lukasszal nagyon jól elbeszélgetnek, a férfi még magához is meghívja, hogy mutasson neki valamit: egy Nephilimet a padlásán. Aki nem más, mint Vilma! Aaron természetesen kiszabadítja a lányt.

Csak hogy, a Hatalmasok rátalálnak a mi kis csapatunkra, és Camael megsebesül. Aaron és Vilma magára marad, de nem sokáig! Megjelenik Azazel (Hal Ozsan), aki átveszi a felvigyázó szerepét, és felajánlja Aaronéknak, hogy elviszi őket a Fényhozóhoz, aki annak idején a Feloldozóról szóló próféciával előállt. Bár Vilmának nem tetszik az ötlet, és egyébként sem bízik Azazelben, de mivel a Hatalmasok, az élükön Mazarinnal (Will Yun Lee) a nyomukban van, ezért nincsen más választásuk, mint hogy elindulnak.

Az ABC 2006 nyarán mutatta be a Fallen első részét, arra számítva, hogy siker esetén elkészítheti a folytatását is. Ez természetesen bekövetkezett, és egy évre rá képernyőre került a másik két rész (vagyis igazából négy rész, de a 4x45 perc helyett nálunk az AXN 2x90 percben vetítette), amivel lezárást kapott a történet. Ez a Fallen egyébként nem az a Fallen, értsd a film Thomas E. Sniegoski, és nem Lauren Kate regénye alapján készült. Aki Luce Price-ra kíváncsi, annak sem kell sokáig várnia, mert a Disney megszerezte magának a négy könyv megfilmesítésének jogait, és idén a tervek szerint be is mutatják az első részt. A forgatókönyvet Nichole Millard és Kathryn Price gondjaira bízta az eddig leginkább sport filmekkel előrukkoló Mark Ciardi - Gordon Gray producer páros. Hát majd meglátjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr524563414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása