Premierfilmek a 12. héten
2012. március 23. írta: redbandita

Premierfilmek a 12. héten

A héten több "nagyágyú" új filmje is moziba kerül, mint Liam Neeson, Matt Damon, Scarlett Jonason, Mark Wahlberg, vagy Kate Beckinsale. Nézzük, mik ezek:

  • Az igazi kaland
  • Csempészek
  • Fehér pokol
  • Az éhezők viadala
  • Járhatatlan út

Az éhezők viadala (The Hunger Games)

Suzanne Collins sikerwes regényei alapján készült film a valóság showról, ahol az élet a tét. Én a héten ezt a filmet vártam a legjobban, úgyhogy remélem nem okoz majd csalódást. A történet szerint a jövőben vagyunk, Észak-Amerika romjain, ahol Panem országának tizenkét körzete található. Minden évben minden körzetből a Kapitólium kiválaszt egy-egy tizenkét és tizennyolc év közötti fiút és lányt, akiknek részt kell venniük az Éhezők viadalán. Az életre-halálra zajló küzdelmet élőben közvetíti a tévé. A tizenhat éves Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) egyedül él a húgával és az anyjával a Tizenkettedik Körzetben. Amikor a húgát kisorsolják, Katniss önként jelentkezik helyette a Viadalra, ez pedig felér egy halálos ítélettel. De Katniss már nem először néz farkasszemet a halállal - számára a túlélés a mindennapok része. Ha győzni akar, olyan döntéseket kell hoznia, ahol az életösztön szembekerül az emberséggel, az élet pedig a szerelemmel.

Az igazi kaland (We bought a Zoo)

Benjamin Mee (Matt Damon) szeretne új életet kezdeni. Nem sok idő telt el azóta, hogy egyedül maradt fiával és kislányával, mindent elkövet, hogy fenntartsa számukra a megszokott, majdnem tökéletes életüket. Előbb-utóbb azonban mégis szembe kell néznie vele: valami hiányzik mindannyiuk életéből. Mi? Nos egy kis őrület kell, mondjuk úgy húsz másodpercnyi, hogy hozzon egy olyan döntést, amit korábban soha nem hozott volna; Benjamin új házat vesz. Családjával beköltözik egy elhagyott állatkertbe, örökbe fogadja a romos intézmény elhanyagolt lakóit, és még az állatkerttel együtt érkező morcos ápolóval Kellyvel (Scarlett Johansson) is igyekszik összebarátkozni. A filmben egyébként szerepet kapott Dakota Fanning, húga, Elle Fanning is.

Csempészek (Contraband)

Chris Farrady (Mark Wahlberg) jó ideje felhagyott a bűnöző életmóddal, de miután sógora, Andy (Caleb Landry Jones) elszúrja könyörtelen főnöke, Tim Briggs (Giovanni Ribisi) egyik drogügyletét, Chris visszakényszerül abba, amit a legjobban csinál - a csempészésbe - hogy kiegyenlítse Andy tartozását. Chris legendás csempész, és gyorsan összehoz egy csapatot legjobb barátja, Sebastian (Ben Foster) segítségével egy utolsó menetre Panamába és vissza, annak reményében, hogy több milliónyi hamis pénzzel térnek haza. Ám a dolgok hamar elkezdenek szétesni, és amikor már csak pár órájuk van összeszedni a pénzt, Chrisnek be kell vetnie régen használt fogásait, hogy lavírozni tudjon a brutális drogbárók, zsaruk és bérgyilkosok hálójában, mielőtt a felesége (Kate Beckinsale) és a fia célponttá válik.

Fehér pokol (The Grey)

Én már megnéztem Liam Neeson új filmjét, úgyhogy hamarosan jelentkezek a filmről készült cikkemmel, de előre figyelmeztetek mindenkit, hogy inkább csak erős idegzetűek menjenek el megnézni. Az, hogy sokkoló, az talán nem is jó kifejezés, mert túl finoman fogalmazza meg, hogy én például mennyire a hatása alá kerültem. Órákkal később is még ezen járt az agyam, hogy akkor most túléli-e vagy sem.... Meg úgy az egész film elég lehangoló, de egyben nagyon jó is. A tartalomból egy kis előzetes: egy repülőgép lezuhan az alaszkai hegyekben, és a nyolc túlélő - egy olajfinomító dolgozói - hóvihar kellős közepén találják magukat, hamarosan pedig egy rejtélyes, majdnem misztikus farkasfalka veszi őket üldözőbe, hogy megvédjék területüket a betolakodóktól.

Járhatatlan út (Halt Auf freier Stecke)

Ez a német dráma egy agytumorban szenvedő férfi utolsó hónapjairól szól, arról, hogy hogyan dolgozza fel ezt a szituációt valamint, hogy mindezt hogyan éli meg a felesége és a két gyereke.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr844337004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása