Vámpírnaplók 2X05-2X06
2012. január 30. írta: redbandita

Vámpírnaplók 2X05-2X06

Miután Enbee megírta az első négy rész kritikáját, megörököltem tőle a sorozatot. Néhány fontosabb gondolatot, azért ismételjünk át. Az évad első részében Katheriné a főszerep, aki óriási kavarodást okoz. Részben a Damon-Elena-Stefan trió eddig sem eseménytelen életében, részben Caroline vámpírrá tevésével. A második rész ebből kifolyólag leginkább a szőkeség új életével foglalkozik. A harmadikban végre biztossá válik a régóta húzott-nyúzott Lockwood családi titok, a "vérfarkas-kórság". A negyedikben egyrészt Stefan próbálja kinyomozni a szeszélyes Katherine valódi terveit, Damon pedig felveszi a kesztyűt Mason-nel és akkor most innen folytassuk...

2X05 Ölve vagy halva (Kill Or Be Killed)

Mystic Falls most éppen egy jótékonysági napot tart, amikor is Mason (Taylor Kinney) közli a seriffel (Marguerite McIntyre), hogy Damon Salvatore valamint a testvére is vámpír. A nő ezt először nem hiszi el, de ad egy esélyt a pasinak, hogy bebizonyítsa az igazát. Sajnos be is válik a terve, amikor Damon (Ian Somerhalder) iszik a vasfüves limonádéból rosszul lesz. Stefan (Paul Wesley) hiába ülteti le a padra, a seriff végignézi az egészet és bármennyire is kedveli Damont, ezt nem hagyhatja annyiban, így erősítést hív. Amikor Damon és Stefan épp azon tanakodnak, hogyan nyírják ki ezt a vérfarkast, akkor mindketten lövést kapnak és összeesnek. A seriff és az emberei egy elhagyott helyre viszik őket, hogy karót szúrjanak a szívükbe.

Caroline (Candice Accola) bevallja Elenának (Nina Dobrev), hogy kémkedett után, és hogy azért, mert Katherine (Nina Dobrev) megfenyegette, hogy megöli Matt-et (Zach Roering). Így már azt hiszem teljesen érthető a szöszi árulása, ám a beszélgetésnek vége szakad, mert Caroline megérzi, hogy baj van... Elindulnak az erdőbe, ahol Mason-ba futnak, akit Caroline eléggé helyben hagy. Megjegyzem jól teszi! De nincs sok idő, meg kell találni Damonékat. Elena szokásához híven, gondolkodás nélkül beront az épületbe... Caroline segíti, de ezzel fel kell fednie az igazat a seriff előtt.

Damon és Stefan, így ismét megmenekülnek, de a seriff-t egy időre be kell zárniuk az egykori Damon, majd Stefan "elvonóba", hogy ki tudják törölni az emlékeit. Caroline mindenben segíteni akar, de meghallja, hogy az anyja mit gondol róla...

Az epizód végén egy újabb titkos szerelemről hullik le a lepel, és talán Katherine visszatérésének valódi okáról. A nő és Mason ugyanis szerelmespár (bár ez Katherinnél, ugye nem túl biztos dolog). Mason pedig elárulja, hogy megszerezte a holdkövet.

2X06 B Terv (Plan B)

Ahogyan az már lassan megszokottá válik az események több szálon futnak. Ott van például Caroline története, aki édesanyával kerül közelebbi kapcsolatba, talán még inkább, min eddig bármikor. De ennek véget kell vetni, mert a seriff túl sok dolgot tud, és ezzel veszélybe kerülnének pl. a Salvatore testvérek is. Így bármennyire fáj Caroline-nak, ki kell törölni a nő memóriáját.

A banda eközben azon akciózik, hogy kiderítse mire kell Katherinnek a Holdkő. Jeremy (Steven R. McQueen), Salztman és Damon együtt próbálják kinyomozni Isobel feljegyzéseiből, hogy mire jó a Holdkő, és mindent a vérfarkasokról. Elenának egyáltalán nem tetszik, hogy kisöccse is beszáll a buliba, de Jeremy szokásához híven nem hallgat rá.  Damon megint  a saját kezébe veszi az irányítást, elkapja (Bonnie segítségével) és megöli Masont, amivel nagyon feldühíti az eddig sem higgadtságáról ismert Katherinet. A nőnek van, B, C, D stb terve is, amiből rögtön működésbe is lépteti az egyiket. Most éppen Jenna néni (Sara Canning) kerül veszélybe. Ennek következtében annyira ráhozza a frászt Elenára, hogy ténylegesen szakít Stefannal.

De vajon megelégszik e ezzel Katherine? Őszintén szólva én nem hiszem és az epizód záró képsorai is ezt erősítik meg bennem.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr333970418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása