Premierfilmek az 52. héten
2011. december 28. írta: redbandita

Premierfilmek az 52. héten

Elérkezett az év utolsó hete is. Aki még szeretne 2011-ben egy utolsót mozizni, annak ezeket ajánljuk:

 

Almanya - A török paradicsom (Almanya - Wilkommen in Deutschland)

Ebben a német vígjátékban, ezt a kérdést teszi fel magának a hatéves Cenk Yilmaz, mikor sem török, sem német osztálytársai nem akarják beválasztani a focicsapatukba: "De hát mi vagyok én valójában - német vagy török?" Unokanővére azzal próbálja megvigasztalni, hogy elmeséli neki családjuk történetét: Nagyapjuk, Hüseyin Yilmaz a hatvanas években az "egymillió egyedik vendégmunkásként" érkezett "Almanya"-ba, s később felesége és gyermekei is utána jöttek. Németország már jó ideje a család hazájává lett, mikor Hüseyin egyszer csak azzal a hírrel lepi meg szeretteit, hogy házat vásárolt Törökországban, és el akar utazni velük az óhazába. És kezdetét veszi egy emlékekkel, vitákkal és kibékülésekkel teli utazás.

A rend őre (Ha-shoter)

Nadav Lapid filmje kézzelfoghatóan ábrázolja az izraeli társadalom megkínzott lelkét, és tökéletesen reprezentálja a jelenlegi agresszív léthelyzetet.

Az élet négyszer (Le quattro volte)

Az élet négyszer történetében az ember, az állatvilág, a növényvilág, s mindennek a kiindulópontja, a föld egymással való, a másikat feltételező, elválaszthatatlan kapcsolata jelenik meg a Pitagorasz hitte négyszeres lélekvándorlás stációiban.

Jack és Jill (Jack and Jill)

Denis Dugan a film rendezője több alkalommal is dolgozott már együtt a vígjátékok egyik koronázatlan királyával, Adam Sandlerrel. Pl. Nagyfiúk, Kellékfeleség, Férj és férj stb. Most azonban Al Pacino-t és Katie Holmest is rendezte. Vélhetően Adam Sandler rajongóinak nagyon fog tetszeni, hiszen Sandler több szerepben is feltűnik. A Sadelstein család boldogan éldegél Los Angeles-i otthonában. A nyugalom és békesség szinte megzavarhatatlan körülöttük. Szinte. Évente egyszer, a Hálaadás napján beüt a baj: meglátogatja őket a családfő, Jack (Adam Sandler) ikertestvére, Jill (Adam Sandler). Az ikrek elképesztően hasonlítanak egymásra: abban is egyformák, hogy alig viselik el a másikat. Igaz, Jillt valóban képtelenség kibírni. Látogatása idejére a villa és kertje háborús zónává válik, a testvérek kiássák a csatabárdot, és semmilyen eszköztől nem riadnak vissza, ha kicsit kínozhatják a másikat. Egyedül Al Pacino (Al Pacino) nem érti az egészet. Ő halálosan beleszeret Jillbe.

Géppisztolyos prédikátor (Machine Gun Preacher)

Több jó filmet is láttunk Marc Forster rendezőtől, de nekem eddig ez tetzsett a legjobban. Bár rendkívül felkavaró a történet és szívszaggató, ha az ember belegondol, hogy igaz történet alapján készül, de mégis nagyon jó film. Odaszögezett a fotelba, és egyszer sem néztem az órámra, vagy nem kanyarodott el a figyelmem. Gerard Butler alakítja Sam Childers, akit Afrika nagy részében hősként tisztelnek. Az is. Egykori bűnös életével felhagy, hogy segíthessen másokon. Olyan afrikai gyerekeken, akiknek a szüleit megölték, akik maguk is sebesültek, akik fiatal koruk ellenére borzalmakat éltek át. Childers mindent kockára tesz: jól menő vállalkozását, otthonát, sőt a feleségét (Michelle Monaghan) és a gyerekét is. Legalábbis a velük való kapcsolatát.

Kikötői történet (Le Havre)

A korábban nagyvilági életet élő Marcel cipő pucolóként dolgozik Le Havre-ban. Nyugodt, megszokott életét azonban két dolog is felzaklatja. Imádott felesége, Arletty hirtelen rosszul lesz és végzetes betegséggel diagnosztizálják. Ugyanekkor a kikötőben meglát egy afrikai menekült fiút, akit keres a rendőrség. Marcel úgy dönt, hogy segít a gyereken és elszállt optimizmussal kezd el küzdeni az ellen, hogy visszatoloncolják Afrikába.

Laza esküvő (Primos)

Három nappal esküvőjük előtt menyasszonya szakít Diegoval. Mi a legjobb, amit tehet, hogy túllendüljön fájdalmán? Várjon a templomban a nagy napon, hátha szíve választottja meggondolja magát? Kezdjen önsajnálatba? Térjen vissza arra a helyre, ahol tíz évvel korábban megismerte a lányt, és kezdjen mindent elölről Vagy mindezt egyszerre. Diegót unokatestvérei kísérik el a gyógyulás útjára, gyermekkoruk nyári vakációinak helyszínére, ahol kiderül, valójában mindannyiukra ráfért már egy kis környezetváltozás.

Van pápánk! (Habermus Papam)

Nanni Moretti története egy kitalált pápaválasztást mesél el, mely tele van meglepő fordulatokkal. Az újonnan megválasztott pápa ugyanis megrémül a rá nehezedő tehertől és nem jelenik meg a Szent Péter téren a hívek előtt. A bíborosok pedig mindent megtesznek, hogy eltitkolják a problémát.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr383501706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása