Dexter 6X06 -6X07
2011. november 27. írta: redbandita

Dexter 6X06 -6X07

Kicsit megint lemaradtam Dexter kalandjaival, de igyekszem bepótolni a lemaradást, mert zajlanak az események. Mivel az évad felénél járunk, ezért egyre izgalmasabb epizódok várhatóak, ha az eddigi évadokból indulok ki. Dexter életében nagy változások vannak, pl. elveszíti nemrég megismert barátját, valószínűleg emiatt zárul úgy a hatodik rész, ahogyan. Azaz tapsikolva (szó szerint) tér vissza egy régi szereplő, majd Dexter elhagyja Miami-t. Hogy ebből mi lesz???

6X06 Just Let Go

Sam barát (Mos Def) túléli a lövést, de nagyon rossz állapotban van. Dexter (Michael C. Hall) bosszút esküszik, a gyilkosságiak is nyomoznak és hamarosan el is kapják a tettest, vagy legalábbis valakit, akit annak hisznek. Mivel a férfi rálő a zsarukra, ezért lelövik. Így nem tud tanúvallomást tenni, de van valami, ami miatt Dexter nem hiszi, hogy a jó embert kapták el.

A miami rendőrségre hívják az előző epizódban Quinnel (Desmond Harrington) testközelből megismerkedő tanársegédet (Mariana Klaveno). Angel (David Zayas) vezeti a kihallgatást, de Debra (Jennifer Carpenter) beküldi Quinnt is, így kiderül az affér. Debra persze őrjöng.

Sam barát haldoklik, de mindenképp beszélni szeretne Dexterrel. Elmondja neki, hogy ő megbocsájtott annak, aki rálőtt, ezért arra kéri Dextert, hogy ő is tegye ezt. Sőt mondja meg a tettesnek, hogy feloldozza őt a bűnei alól. Nos Dexter sok őrlődés után elmegy, hogy beszéljen a fiúval, de a dolgok elfajulnak... és ekkor érkezik a váratlan látogató.

6X07 Nebraska

Lehetne az is a címe, hogy őrült futam vagy kaland a bátyánkkal vagy hogyan töltsük a hirtelen kivett szabadságunkat őrültebbnél, őrültebb dolgokkal. Miután az előző részben a jó öreg Brian (Christian Camargo) megjelent szellem formájában, ráveszi Dextert, hogy töltsön vele egy napot. Na ez így teljesen nem igaz. Debra elmondja Dexternek, hogy az egykori Szentháromság úgy fest visszatért és kiirtotta a saját családját. Dexter persze tudja, hogy ez lehetetlen, hiszen ő maga ölte meg a férfit. De akkor ki tette? Debra egy nap szabadságot ad testvérének, hogy feldolgozhassa Sam barát elvesztését és Szentháromság említése miatti sebeket. Brian szelleme azonban ráveszi Dextert, hogy több napra tűnjenek el, és menjenek Nebraska-ba megvizsgálni, hogy mi történt valójában.

Útközben őrültségek sorát hajtják végre, Dexter még szexuális kalandba is keveredik egy eladólánnyal. Pisztolyt szereznek, hirdetőtáblákra lövöldöznek. Dexter rájön, hogy valószínűleg Szentháromság fia ölte meg saját húgát és anyját. Brian azt akarja, hogy öljék meg a fiút, ám kiderül, hogy Dexter tévedett.

Dexter döntést hoz és néhány nap után és némi őrültködéssel a háta mögött "elgázolja" Briant és visszatér Miamiba.

Eközben a gyilkosságiaknál is fejlemény van, a Travis (Collin Hanks) által elengedett lány ugyanis vallomást tesz Debráéknak. A nyomozás Gellar professzor egykor tanítványai után folyik tovább, Masuka (C.S. Lee) új gyakornoka (Josh Cooke) pedig leszűkíti a tanulók listáját, így már csak 200 név marad a listán. Vajon Debráék előbb utolérik a professzort és Travist, mint a mi Dexterünk?

Ráadásul Travis és professzor Gellar kapcsolata, úgy fest visszafordíthatatlan. A fiú már egyáltalán nem tartja jó ötletnek a világ kiirtását, sőt!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr333415763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása