Programajánló - Hiperkamra Halloween-ra
2011. október 27. írta: redbandita

Programajánló - Hiperkamra Halloween-ra

Dupla koncertet tart az idén újra összeállt Hiperkarma a fővárosi Gödör Klubban: mivel az október 31-re meghirdetett Hiperkarma halloween-re majdnem minden jegy elkelt, a zenekar ráadáskoncertet ad november 2-án.

Október utolsó éjszakáján és két nappal később a tagok "átváltozva", jelmezben, maszkban lépnek színpadra, ismét életre hívják a legutóbb négy évvel ezelőtt megrendezett Hiperkarma halloween-bulit.

A Bérczesi Róbert által vezetett Hiperkarma első halloween-partija 2004-ben volt ugyanezen a helyszínen, óriási töklámpásokkal, jelmezes forgataggal, összemázolt arcú fiatalokkal. 2007-ig minden évben megrendezték ezeket a partikat, a négy évvel ezelőtt október 31-én tartott koncert egyben sokáig az utolsó volt a Hiperkarma történetében.
Három és fél év szünet után azonban idén tavasszal újra összeállt a 2000-es évek egyik legígéretesebb alternatív zenekara, amely a júliusi VilágVeleje Nyár fesztiválon játszott először. Október 31-én a Hiperkarma előtt a Stereomilk melegíti be a közönséget, november 2-án pedig A Láma Dalai elnevezésű formáció. Az afterparty-t az első napon Dj Izil, két nappal később pedig a Korai's Banditos vezényli le.
A Hiperkarma kissé pszichedelikus dalai elsősorban az elidegenedésről, a pesti éjszakáról, a baráti társaságokról, az önmagunkba vetett hit erősítéséről szólnak. Bérczesi Róbert korábban elmondta: a készülő harmadik lemez anyaga  zeneileg és szövegileg egyaránt az első két lemez (Hiperkarma - 2000, Amondó - 2003) keverékének tekinthető, lesznek rapes és énekelt, refrénes számok is.
A korábban öttagú Hiperkarmához idén csatlakozott Gálos Ádám (ex-Kistehén Tánczenekar, jelenleg Intim Torna Illegál) dobos, ami szerkezeti változást hozott a csapatban, hiszen korábban Frenk (Torma Gábor) volt a dobos, ám ő az elmúlt években gitáros-énekes szólóelőadóként lett sikeres. A további tagok is a régiek: Varga László (basszusgitár, játszik a Pál Utcai Fiúkban is), Kis Tibor (gitár) és Bacsa Gyula (billentyűs hangszerek).
Bérczesi néhány hónapja Én meg az Ének - Emléxel? címmel szólólemezt is megjelentetett, amelyen korábbi magyar pop-rockdalok feldolgozásai szerepelnek, a húszas évektől a Kexen, a Beatricén, Zoránon, Bródy Jánoson, a Bizottságon, a Trabanton át a Bonanza Banzai-ig és a Kispál és a Borzig.
A Hiperkarma mindkét eddigi albuma szerepel a 303 magyar lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz című könyvben, amely 2008-ban jelent meg.

MTI

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr103331288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása