Premierfilmek a 38. héten
2011. szeptember 23. írta: redbandita

Premierfilmek a 38. héten

Ezen a héten öt filmet mutatnak be, melyek között van vígjáték, dráma, természetfilm. Így mindenki találhat kedvére valót:

A kék bolygó 3D

Magyar ismeretterjesztő filmet, amelyet Gráner József rendezett, írt, ő volt az operatőr, a vágó és egyben a producer is. Miről szól a film? Nézd csak:Nap, hold, föld, mágneses mező, sarki fény, műhold, évszakok, légkör, aszteroida, pangea, földrengés, vulkánok, el-nino, felhők, tornádó, ciklon, cunami, hőerőmű, vízerőmű, atomerőmű, hőszivattyú, napelem, napkollektor, szélturbina, bioszféra, növények, állatok, zöld gondolatok.

Barátság extrákkal (Friends with Benefits)

A film témája nagyon hasonlít a Csak szexre kellesz című vígjátékéra. A különbség, hogy most Mila Kunis és Justin Timberlake a főszereplők. A filmet Will Gluck rendezte, aki korábban a Könnyű nőcskét, és a Rossz tanárt készítette.A történet szerint egy fejvadász (Mila Kunis) megtalálja az igazi munkaerőt (Justin Timberlake) megbízója számára, akit meggyőz, hogy költözzön New Yorkba. Első pillanattól vonzódnak egymáshoz, de tartanak is a másiktól.
Megegyeznek, hogy szigorúan csak a testiségre koncentrálnak, érzelemmentesen.

Elhurcolva (Abduction)

Taylor Lautner ezúttal nem bújik vérfarkas bőrbe, egy akciófilmben kapott most szerepet. Menekülnie kell. Nathan Harper (Taylor Lautner) rábukkan egy kiskori képére egy eltűnt gyerekeket kereső honlapon, Nathan rájön, szülei nem az igazi szülei, élete pedig egy hazugság, melyet gondosan felépítettek, egy sötét titkot leplezendő.
Ahogy elkezdi összerakni valódi személyiségét, Nathant egy csapat képzett gyilkos veszi üldözőbe, arra kényszerítve, hogy az egyetlen személlyel meneküljön, akiben megbízik, Karennel (Lilly Collins). Minden másodperc számít, ahogy Nathan és Karen próbál kitérni a bérgyilkosok és szövetségi ügynökök hada elől. De ahogy ellenfelei közelednek, Nathan rájön, hogy túlélésének - és biológiai apja rejtélyének megoldásának- egyetlen módja, ha felhagy a meneküléssel és a saját kezébe veszi az irányítást.
Én már láttam a filmet, így hamarosan írok róla.

Így ért véget a nyaram (How I ended this summer)

Ezt az orosz drámát Retrogirl már megnézte, így rövid időn belül beszámol Nektek róla. Nos addig is a történetről: Szergej, a tapasztalt meteorológus és kollégája, Pavel hónapokat töltenek el az Északi-tenger övezte szigeten egy, a világtól elzárt állomáson.  Egy napon Pavel fontos rádióüzenetet kap, amit továbbítania kellene Szergejnek. Ám a félelem, a hazugságok és a gyanakvás kezdi megmérgezni körülöttük a levegőt.
Alekszei Popogrebsky fullasztó drámája a sorsukra hagyott emberek félelmeit, az egymásnak való kiszolgáltatottságot, és gyengeségeiket mutatja be. A történet hitelességét a ragyogó színészi alakítások adják, a feszült atmoszférát pedig a többszörös díjnyertes operatőr, Pavel Kostomarov munkája teremti meg.

Srác a biciklivel (The Kid with The Bike)

Belga-francia-olasz film, melyben a 11 éves Cyril Catoul igazi rossz gyerek: makacs, agresszív és felelőtlen. Apja megelégelve eddigi életét a fiút gyermekotthonba dugja, és egy másik városba költözik. Cyril miután rájön, hogy nem ideiglenesen került oda, biciklijével apja keresésére indul. Eleinte nem hajlandó elfogadni a tényt, hogy magára hagyták, makacsul ragaszkodik ahhoz a forgatókönyvhöz, hogy félreértésről van szó. Véletlenül összeismerkedik egy harmincas éveiben járó fodrásszal, Samanthával, aki megengedi, hogy a hétvégéket vele töltse és segít neki megtalálni a válaszokat, még ha azok olykor fájdalmasak is.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr843248130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása