Rossz tanár - Bad Teacher [2011]
2011. augusztus 21. írta: redbandita

Rossz tanár - Bad Teacher [2011]

Nálunk ezen a héten mutatták be Will Gluck legújabb rendezését, melyben Cameron Diaz alakítja a világ egyik legrosszabb tanárát. Az érdekesség az, hogy előbb utóbb kiderül, ebben a suliban senki sem százas. Sőt! A helyettesítő tanár érkezése aztán még inkább felkavarja az állóvizet. A gazdag, fiatal jóképű Scott-ra többen is rástartolnak. Összességében nem lett több ez a film, mint egy egyszer megnézhető amerikai vígjáték. Bocs, Will!

Őszintén szólva csalódtam Will Gluckban, mert a Könnyű nőcskével elég magasra tette a mércét. Az alapsztori most is jó volt, de valami mégsem működött. Még csak azt sem lehet mondani, hogy Cameron Diaz (Édes kis semmiség) hibáztatható lenne, ezért hiszen ő jól hozza a lecsúszott, semmivel nem törődő, füves, zugívó tanárnőt. Ha jó a forgatókönyv és a színész is jól végzi a munkáját, mégsem lesz jó a film, akkor az a rendező hibája.

Elizabeth (Cameron Diaz) éppen föladni készül nem túl fényes tanárnői karrierjét, hogy férjhez menjen egy dúsgazdag, és nem túl előnyös külsejű férfihoz. Ám az anyós közbeszól és meghiúsul a frigy. Elizabeth nagyon csalódott, nem kifejezetten a férfi elvesztése miatt, sokkal inkább a drága autó visszaadásának kényszere és a dollár millióktól való eltávolodás miatt. Egy megoldás marad, visszamenni az iskolába! A terv a következő: összeszedni több ezer dollárt egy mellnagyobbításra, amivel gazdag férjet lehet kifogni.

A drága műtétre azonban nem futja az alacsony tanári keresetből. Így Elizabethnek ki kell okoskodnia honnan szerezzen ennyi pénzt?! Az idő sürget, mert érkezik az iskolába egy helyettesítő tanár, a jóképű, fiatal és gazdag, Scott (Justin Timberlake). Érdekesség, hogy Justin Timberlake az évek folyamán milyen könnyen került énekesi státuszból színészibe. Nemrég láthattuk a Social Networkben, hamarosan pedig a Barátság extrákkal főszereplőjeként. Timberlake egész jól bújik a kissé naiv, esetlen kockásinges, mellényes, szemüveges tanár úr szerepébe. nyilván a valóságban eléggé távol áll ettől a karaktertől, mégis hitelesnek tűnik. Továbbá érdekes, hogy Cameron és Justin sok éven át együtt jártak, és szakításuk óta ez az első közös filmjük, de semmilyen nyomasztó, feszélyező hangulatnak nincs nyoma köztük. Még egy eléggé érdekes (ruhás!) szexjelenetük is van! A premieren is egész felszabadultnak mutatkoztak:

Nos visszatérve a filmhez. Elizabeth cseleket, hazugságokat, női fortélyt, konkrétan mindent bevet, hogy megszerezze a pénzt a műtétre. Pl. autót mos, vizsgaeredményeket és parókát lop, sőt még tanítani is elkezd! Ami nem kéne, hogy furcsa legyen, lévén, ő egy tanárnő, de egészen eddig, Elizabethet a világon semmi nem érdekelte, nemhogy a diákok! Azt se tudja kit, hogy hívnak az osztályban. De miért is érdekelné? Ő csak beül reggelenként, néha másnaposan, néha beszívva (persze orvosi utasítások miatt) levetít egy filmet, majd hazamegy. Csakhogy most célja van. annak a tanárnak ugyanis, akinek a diákjai a legsikersebbek, hatalmas jutalom jár. Közel 6 ezer dollár! A baj csak azt, hogy ezt eddig mindig a buzgómócsing, okoska kapta, Amy (Lucy Punch). Akinek egyre gyanúsabb Elizabeth és mindent bevet, hogy lebuktassa, az első perctől rivalizálnak, és ez csak romlik azután, hogy Scott megérkezik.

Még meg kell említsek két mellékszereplők, akik isteniek a filmben. Az egyik Jason Segel (Spancserek, Gulliver utazásai), aki egy tornatanárt alakít. Hiába ostromolja Elizbethet, a nő újra és újra elküldi, mivel nincs pénze. A másik a kissé lassú észjárású, pufók, Lynn (Phyllis Smith), aki szinte bálványozza Elizabethet.

Összességében elmondható, hogy a Rossz tanár egy átlagos amerikai vígjáték. Így tehát ne fűzzetek túl nagy reményeket hozzá. Egyszer azonban megnézhető, főleg Diaz és Segel alakítása és egymás közti huzakodásuk miatt! Továbbá azt is le kell szögezni, hogy Cameron nem túl fiatal kora ellenére, még mindig elképesztően néz ki! Ezt még női szemmel is el kell ismerni.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr513167867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása