Premierfilmek a 26. héten
2011. június 30. írta: redbandita

Premierfilmek a 26. héten

A héten három filmet mutatnak be a hazai mozik. Érdekesség, hogy nem mind a három film premierje csütörtökön volt, hanem mindegyik más napon. A Magyarhangya Egyesület kedden egy sajtótájékoztatóval egybekötve mutatta be Tilva Ros című filmjét, az eseményre mi is meghívást kaptunk, úgyhogy hamarosan elolvashatjátok a film kritikáját. E héttől a mozikban:

Transformers 3 (Transformers: Dark of The Moon)

Az van, hogy ha nagyon várok egy filmet, akkor abban általában csalódnom kell. Sajnos így voltam a Transformers legújabb részével is. Nem igazán tetszett, pláne az első kettőhöz képest (bár megjegyzem a második sem annyira, mint az első). A sztori egy kicsit fura, mert megpróbál egyszerre történelmi, dokumentalista lenni és mai. E kettő ötvözete pedig egészen különös elegyet alkot. A 60-as évekből indulunk, amikor az első Holdra lépés történt, még eredeti vágóképek is vannak az akkori híradókból. Aztán hirtelen már a mai kor vívmányai között találjuk magunkat. A film folyamán rengetegszer fordul a kocka és az egész sztori egyre zavarosabb.
A szereplők között vannak a nagy visszatérők és az újoncok. Régi szereplő, pl. Witwhicki azaz Shia LaBeouf, Lennox (Josh Duhamel), Simmons (John Turturro) vagy Epps (Tyrese Gibson). Új szereplő a már oly sokat emlegetett Rosie Huntington-Whiteley és Patrick Dempsey, aki McCsábító szerepéből McRosszfiú bőrébe bújt. Hamarosan jelentkezem a film kritikájával is.

Tilva Ros

Szerb film, ami eléggé hasonlít az amerikai Jackass-hez. Bor valaha legnagyobb rézbányája mára csak egy hatalmas lyuk Európában. Toda és Stefan legjobb barátok, bandájukkal rendszeresen itt deszkáznak. Idejük nagy részét azzal töltik, hogy Jackass jellegű videókat gyártanak. Közös barátjukért, Dunja-ért, aki a vakációra tért vissza Franciaországból, csendes szerelmi harcot vívnak.

Larry Crowne

A film rendezője, forgatókönyvírója és férfi főszereplője is Tom Hanks. Bár a forgatókönyvet Nia Vardalossal közösen jegyzik, a görög hölgy neve ismerős lehet, pl. a Bazi nagy görög lagziból, vagy a Bazi rossz Valentin napból.
Mindig érdekel, hogy egy színész hogyan állja meg a helyét rendezőként, főleg, ha saját magát is igazgatja. Láttam már pozitív és negatív példákat is, így nagyon kíváncsi vagyok, hogy Tom Hanks melyik "csoportba" tartozik majd.
A sztori szerint Larry Crowne egy veterán tengerészgyalogos, aki leszerelése óta egy hipermarketben dolgozik. Most kirúgják. Larry úgy dönt visszaül az iskolapadba, és diplomát szerez. Ő
maga is meglepődik, amikor belehabarodik a retorikaoktatóba, Mercedes Tainotba (Julia Roberts), aki már legalább annyira unja a tanítást, mint a férjét....

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr813026787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása