Trónok harca - 110 - Fire and Blood
2011. június 23. írta: enbee

Trónok harca - 110 - Fire and Blood

Legyünk rendhagyók, kezdjük a végén! De csak mert eddig majd' mindig szegény Daenerys maradt utolsónak... Az egész évadot is ő zárja, szóval én inkább vele kezdem. Csak azért is!

A boszi tényleg megmentette a Khal életét, de a királynő elég hamar ráébredt, hogy rossz üzletet kötött. A férje ugyanis eléggé katatón állapotban van, nem él, inkább csak létezik. Plusz a ló tényleg nem volt elég áldozat, a meg nem született gyermek viszont igen... Azt hiszem érhető, hogy szegény Daenerys teljesen kiborult, és erre még csak rátesz egy lapáttal az, hogy a sereg is tovább vonult nélkülük, mert hát a király, aki nem tud lóra ülni, az nem király. A Khaleesi a sarkára él, és férje halotti máglyáján elégetteti a boszorkányt, majd ő is besétál a tűzbe. A vele maradt (és immáron felszabadított) rabszolgák nagy csodálatára azonban a nő sértetlen marad, éééééés... a halott mellét elhelyezett tojásokból kikelnek a nagyon szép kis sárkányok!

A Dothrakik nagyjából az egyetlenek, akik még nem értesültek Eddard Stark haláláról. A hollók a szélrózsa minden irányába elvitték a hírt - a reakciók sem késlekednek. Jon megszökik az Éjjeli Őrségből, de szerencsére Samék meggyőzik, hogy térjen velük vissza a Falhoz, mielőtt bárki észrevenné az eltűnését. Arya, csak hogy élve kijusson Királyvárból, fiúnak öltözve (értsd: levágták a haját) tart szintén a Fal felé. (A konvolyban ott van az a kovácsinas fiú, aki miatt anno az egész nyomozást elkezdte Ned.) Sansa helyzete már sokkal rosszabb... Szegényke próbál végre valahára a sarkára állni, de Joffrey királyi egója mellett ez öngyilkos küldetésnek tűnik. Otthon, Deresben kiderül, hogy nem csak Bran, hanem a kisöccse is ugyan azt álmot látta Nedről, és a három szemű hollóról, ami így megduplázva tutira fontos szál lesz a következő évadban. Ki maradt ki? Robb és Cat. Na ami körülöttük zajlik, az egészen új mederbe tereli a dolgokat. Az történt ugyanis, hogy miközben az urak azon vitatkoztak, melyik Baratheonnak kellene Joffrey helyett a trónon ülnie, egy egészen új opció vetődik fel, amivel hirtelen mindenki egyet is ért. De nem mondom el, hogy mi az :)

Az ugye nyilvánvaló, hogy a Lannisterek nyaka körül szorul a hurok. Egyrészt szövetkeznek Baratheonék, mert kellene nekik a vastrón, és a követelésük nem is annyira alaptalan, másrészt meg Robb Stark, apja szövetségeseinek segítségével még az előző részben elfogta Tywin Lannister szeme fényét, Jaime-t, akit Ned kivégzése miatt most már tuti nem lehet majd elbizniszelni az északiakkal. Még sincs minden veszve. Úgy tűnik, Tywin végre észre vette, hogy Tyrion nem ostoba, sőt! Ki is nevezi őt a király Segítőjének, remélve, hogy kicsit kordában fogja tudni tartani Cerseit és Joffrey-t. Hogy sikerül-e neki, azt nem tudom. Jövőre talán kiderül.

Az utolsó rész tartalmából:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr783001260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása