Trónok harca - 109 - Baelor
2011. június 18. írta: enbee

Trónok harca - 109 - Baelor

Ha még nem néztétek meg az első évad kilencedik részét, akkor azt javaslom, ne is tegyétek. Várjatok még egy picit, és az évadzáróval együtt nézzétek csak meg, bár gyanítom annak is olyan befejezése lesz, ami után nagyon anyázni fogtok, és alig várjátok, hogy elkezdődjön a következő szezon...

Jon tényleg elég jól jött ki az élőhalottas csetepatétól, igaz megégette a tenyerét, de csekélyke ár ez azért, hogy még inkább maga mellett tudhassa a kapitány jóindulatát, sőt megkapja annak kardját is, amit eredetileg a fiának szánt volna. Üröm is keveredik az örömbe. Sam ugyanis megtudja, hogy Robb délnek indult, és ezt az infót tovább is passzolja Havasnak. Szegény Jon nem tudja, hogy az esküjének engedelmeskedve maradjon a Falnál, vagy ne törődjön a becsülettel és rohanjon a családja segítségére.

Nagyjából ugyan ezzel a dilemmával szembesül Ned is. Jonhoz hasonlóan ő is két opció közül választhat: kitart az elvei mellett, amivel veszélybe sodor mindenkit, akit szeret; vagy Isten és az emberek színe előtt elismeri a felségárulást, a rangfosztást, és magára öltve a feketét csatlakozik az Éjjeli Őrséghez. Az epizód végére megtudjuk, hogyan döntött Ned.

Sansa kitart Joffrey mellett, Arya pedig előkerül végre (még mindig Királyvárban van), de ők azok a Starkok, akik a legkevesebb vizet zavarják - egyelőre. Robb ugye megintul Lannisterék ellen, de akadályhoz érkezett. Hogy ezt lekűzdje, elég komoly elkötelezettségeket vállal fel, viszont cserébe nem csak átjárást kap, hanem még plusz harcosokat is. Fel is használja őket, Lannisterék megütköznek Starkékkal, de arra nem számít az Oroszlán, hogy a Farkas cselhez folyamodjon. Pedig megteszi! A mersz jutalma pedig egy értékes fogoly: Jaime Lannister! Gyanítom Cersei-nek ez nem nagyon fog tetszeni.

A Khaleesi története valahogy mindig a végére marad, hát így van ez most is. Nem látjuk sokáig, hogy mi történik velük, de annál fontosabbak az események. Úgy tűnik, hogy az új boszorkány sem tudja megmenteni Kahl Drogo életét, akinek az apró vágása elfertőződött. Vérmágiával próbálkozik a nő, de ez a Khaleesin kívül senkinek sem tetszik. Lázadoznak is az emberek, az egyik katona miatt pedig a Khaleesi hasra esik, és megindul a szülés. Lehet, hogy a véráldozat nem is Drogo lova volt?

Az utolsó rész tartalmából:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr322995220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása