Premierfilmek a 22. héten
2011. június 02. írta: redbandita

Premierfilmek a 22. héten

A héten nálunk is bemutatják Po a kung fu mester(?) legújabb kalandjait, illetve érkezik az X-Men filmek elődje is:

  • Bogyó és Babóca 13 új mese
  • Mint hal a vízben
  • Úton
  • X-Men: Az elsők
  • Kung fu panda 2

Bogyó és Babóca 13 új mese

Az első filmről tavaly nyáron már beszámoltam Nektek itt. Most Bartos Erika írónő 13 új Bogyó és Babóca meséjét filmesítette meg Antonin Krizsanics rendező. Az én unokaöcsém biztos, hogy ennek a filmnek fog örülni a legjobban, mert (mint szinte minden magyar gyerek) imádja Bartos Erika meséit. Ha bárkinek van kisgyermek ismerőse, akkor ajánlom figyelmébe a 13 öt perces történetet a csigafiúról és a katicalányról. Biztosan ezek a sztorik is legalább olyan kedvesek és színesek lesznek, mint az elsők! Különösen figyeljetek oda a kis rét lakóinak házacskáira és azok kimunkálására. Mivel Erika építészként végzett a BME-n, ezért nagyon hangsúlyosak a könyveiben az épületek. Nemrégiben kiállítása is volt a rajzokból.

Kung Fu Panda 2

Po a kissé lökött, dagi pandamaci már az első részben Sárkányharcos lesz. Most mégis nagy kaland elé néz, mivel felbukkan egy gonosztevő, aki egész Kínát megakarja hódítani és tönkretenni a kung fut. Szerintem, ha tetszett az első rész, akkor ebben sem fogsz csalódni. Legalábbis én ebben bízok. 

Mint hal a vízben (La Vida de Los Peces)

Francia-chilei dráma, melyben a 33 éves Andrés tíz év távollét után tér vissza fiatalkorának színhelyére, ahol felbukkan régi barátjának születésnapi buliján. Már indulni készül, de valaki vagy valami mindig visszahúzza. Leginkább régi szerelmével való újbóli találkozás készteti maradásra, akivel régen homályos körülmények között szakadt meg a kapcsolatuk.

 

Úton (Na putu)

Luna és Amar óriási boldogságban éli életét, amíg Amar közel nem kerül egy fundamentalista csoporthoz. Luna kénytelen végignézni szerelme megváltozott viselkedését, és meg kell próbálnia mindent, hogy szerelmük túlélje a megpróbáltatásokat.

X-Men: Az elsők (X-Men: First Class)

Megérkezett a hazai mozikba is az X-Men filmek előzményei bemutató film. A szereposztás és a rendező is más lett, mégis jónak ígérkezik. Matthew Vaughn rendező korábban olyan műveket készített, mint a Ha-ver, Csillagpor, vagy Az adósság. A főbb szerepekben pedig olyan sztárok, mint Michael Fassbender, James Mcavoy, Kevin Bacon vagy Jennifer Lawrence. A Hugh Jackman rajongók egy kicsit biztos elkeseredtek, de  a filmkészítők szerint Michael kárpótolja majd őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr172952582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása