Bogyó és Babóca filmvászonra kerül!
2010. augusztus 14. írta: redbandita

Bogyó és Babóca filmvászonra kerül!

Augusztus 12-től látható a hazai mozikban Bogyó a csigafiú és Babóca a katicalány kalandjainak első 13 része. A Cseppek.hu-nál végzett gyakornoki munkának köszönhetően részt vehettem a film sajtóbemutatóján, ahol részt vett Bartos Erika író, Pogány Judit művésznő, Antonin Krizsanics és M. Tóth Géza rendező is!

A filmeket M. Tóth Géza (akit már Oscar díjra is jelöltek) és Antonin Krizsanics rendezte, Bartos Erika könyvei alapján. A Bogyó és Babóca célközönsége elsősorban a kisgyerekek, óvodások, kisiskolások. Eredetileg nem is akarták bemutatni moziban a filmet, a Kedd Stúdió egy 26 részes TV sorozatot akart gyártani. De tartottak egy próbavetítést, ami annyira népszerű volt, hogy úgy döntöttek mozivászonra viszik a sorozatot.

Aki úgy érzi, hogy kislánya/kisfia még nem bírná végig ülni a rajzfilmet a moziban, annak elárulom, hogy októberben DVD-n is megjelenik, decembertől pedig TV-ben is látható lesz!
Az utóbbi húsz évben nem jött ki a Bogyó és Babócához hasonló magyar gyártású rajzfilmsorozat. Pedig a 80-as években rengeteg ilyet gyártottak pl. Pompom, Dr. Bubó, Frakk,, Gombóc Artúr stb. Ez a rajzfilm is hagyományos 2D technikával készült.

A Bogyó és Babóca zenéjét, és főcímdalát a gyerekek körében népszerű ALMA együttes adja elő.
 
Szerintem nagyon jól sikerült a Bogyó és Babóca. Bármilyen kisgyereknek bátran lemerném vetíteni, mert teljesen erőszakmentes. Emellett minden résznek van tanulsága. A figurák pedig nagyon jól sikerültek, átadják az érzelmeket, együtt nevetünk, sírunk a kis állatokkal. Mert nem csak két szereplő van, hanem elég sok pl. Pihe a pillangó, Baltazár a méhecske, Vendel a szarvasbogár, Szellő a szitakötő stb. Az én személyes kedvencem Bogyó a csigafiú volt.
A kis réten (ahol a szereplők élnek) minden nagyon szép, és elképesztően színes. A házikók pedig egyszerűen imádnivalók! Minden kis állatnak külön háza van, ami olyan mint ő maga! Ezt képpel tudom illusztráni legjobban!
 
 
 A Bogyó és Babóca olyan gyerekkori élményeimet juttatta eszembe, mint a Kisvakond vagy a Lolka és Bolka történetek vagy a Kockásfülű nyúl.
 
Nekem a legjobban az tetszett a filmben, hogy minden figura szinkronhangját, és a mesélő hangját is Pogány Judit adja. Szerintem nem is találhattak volna jobbat!
Felnőtt létemre jó érzés volt hetven percre ismét gyerekké válni, elvarázsolódni Bogyó és Babóca világába!
 
Már most várom a következő 13 részt, és azt, hogy bemutathassam Bogyót, Babócát és barátaikat a hároméves (Kisvakond rajongó) unokaöcsémnek!
Minden kisgyermekes családnak csak ajánlani tudom Bogyó és Babóca meséit, és a többi Bartos Erika könyvet is!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr432221319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása