Premierfilmek a 20. héten
2011. május 20. írta: redbandita

Premierfilmek a 20. héten

Jack Sparow negyedszerre is visszatér a mozivászonra, film készült egy Buena Vista Social Club- szerű együttesről, egy fiatal lány pedig félelmetes kalandokba keveredik:

A Karib-tenger kalózai - Ismeretlen vizeken (Pirates of The Carribean - On Stranger Tides)

Az eredetileg három részesre tervezett Karib-tenger kalózai újabb három filmmel örvendeztet meg kicsiket és nagyokat. Ennek első része az Ismeretlen vizeken. Johnny Depp közel 7 milliárd forintos gázsit zsebelt be a filmmel. Orlando Bloom és Keira Knightley távoztak, de megérkezett Penélope Cruz. Enbee cikkét itt elolvashatjátok a filmről!

A prímszámok rejtélye

Ez a német-olasz-francia film egy lány és egy fiú, Alice és Mattia életének történetét mutatja be gyermekkoruktól felnőtté válásukig. Kettejük életének alig vannak közös pontjaik, ám végig érezzük, hogy valamiért egy párt alkotnak. Olyanok ők, mint a matematikában ikerprímeknek nevezett számok.

Benda Bilili

Francia dokumentumfilm az "afrikai Buena Vista Social Club"-ként aposztrofált világzenei együttes tagjairól, akik nem hétköznapi környezetből jönnek. A főleg hajléktalanokból álló kongói formáció utcazenélésből élt, amíg fel nem fedezte őket egy filmes stáb.

Winter's Bone- A hallgatás törvénye

Végre nálunk is bemutatják a 2010-ben készült Winter's Bone-t. 4 Oscarra jelölték és egy Golden Globera, 2010-ben megnyerte a Sundance Filmfesztivál Legjobb Forgatókönyvírójának járó díjat és a Zsűri Különdíját. De a Torontói és a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon is díjazták. A sztori nagyon felkavaró, így gyengébb idegzetűeknek nem javaslom. A 17 éves Ree élete nem egy átlagos tini élet. Ree anyja alkoholista, nem törődik gyerekeivel, apja drogdíler és egy per során óvadékként a házukat ajánlja fel. Csakhogy nem jelenik meg a tárgyaláson, ha nem kerül elő, Ree és testvérei elveszítik otthonukat. Ree elhatározza, hogy útnak indul a hegyekbe, hogy megtalálja apját. De útközben egyre több akadályba ütközik. Hazugságok, és életveszély vár a 17 éves lányra!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr42919313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása