Premierfilmek a 6. héten
2011. február 11. írta: redbandita

Premierfilmek a 6. héten

Szerencsére a héten megint sok jó filmet be tudok mutatni nektek:

Csak szexszre kellesz (No Strings Attached)

Az idei év egyértelműen Portmané. Már bezsebelt egy Golden Globe-ot és minden bizonnyal egy Oscart is a magáénak tudhat. Idén legalább 6 filmben látjuk majd. Az egyik ez a romkom film, ahol Ashton Kutcher lesz a partnere. Lehet-e barátság nő és férfi között? Ez örök kérdés. Ebben a filmben is megjelenik ez a gondolat. Adam csajozik, nem akar elköteleződni senki mellett, Emma pedig még kevésbé, bár ő a munkája miatt. Adam és Emma barátok, de egy reggel egymás mellett ébrednek. Barátságuk megóvása érdekében egyezséget kötnek, mely szerint kapcsolatuknak kötöttségek nélkülinek kell maradnia. Ez azt jelenti, hogy nincs virág, nincs féltékenység, nincsenek elvárások, de ami végképp nincs az a szerelem. De mi van akkor, ha egyiküknek ez már nem elég és többet szeretne!?

Gnómeó és Júlia (Gnomeo and Juliet)

Vannak a vörösök és a kékek, akik nem kedvelik egymást. Na természetesen nem katonai seregekről beszélek, hiszen ez egy animációs film gyerekeknek. A vörösök és a kékek kerti törpék, akik egymás mellett élnek, de örök viszályban. Csakhogy egy kék törpe és egy vörös törpe most egymásba szeretnek! A mese történetét természetesen Shakespeare Rómeó és Júliája ihlette. Én kíváncsian várom mi sül ki ebből!?

London Boulevard

Colin Farrell új filmjében egy börtönből szabadult bűnözőt alakít. Új életet akar kezdeni. Éppen kapóra jön neki, hogy egy színésznő, akit Keira Knightley alakít felfogadja testőrnek. Természetesen egymásba szeretnek, ahogyan az a Több mint testőr szereplői is tették. A gond csak az, hogy Mitchel-t egykori főnöke, egy maffiózó szeretné ismét felfogadni egy munkára. Amikor Mitchel visszautasítja, a férfi bosszút esküszik!

Örvény

Magyar-angol dokumentumfilm a szegénység problémájáról. A főhős egy kislány Lulu, aki rendszeresen megszökik a suliból, mert nincsenek barátai, idegennek érzi magát. Otthon se várja semmi jó, feladata, hogy gondoskodjon kisebb testvéreiről. Lulu végül a faluból is megszökik. Egyébként a filmben több Luluhoz hasonló sorsú gyerek életét követhetjük nyomon. A film célja nem az, hogy megoldást adjon vagy ítélkezzen. A film készítői azt szerették volna, hogy a néző gondolkozzon el azokon a sztereotípiákon amik a szegénység körül kialakultak.

Három Majom (Üc maymun)

Ez egy 2008-ban készült török-francia-olasz filmdráma. Törökországban játszódik a film. Egy politikus az éjszaka közepén felhívja sofőrjét, hogy segítséget kérjen tőle. A politikus nem sokkal a választások előtt elütött valakit, mivel ez tönkretenné egész politikai karrierjét, arra kéri a sofőrt vállalja be, hogy ő gázolta el  az áldozatot. Természetesen ezért szép kis összeget kapna, és a fizetését továbbra is kapná a börtönbüntetés idején is. Így tehát a sofőr elvállalja, de ezzel felforgatja saját és családja életét is!

Fehér nászéjszaka (Brúdgummin)

Ez is egy 2008-as film, amit a héten mutatnak be a hazai mozik. Ebben az izlandi drámában egy esküvő és egy házasság szereplőit követhetjük nyomon. Az irodalom professzor elveszi egykori tanítványát. De a lány nem csak a diákja volt, hanem az egyik leggazdagabb család sarja is. Ebből már vannak konfliktusok, de aztán kiderül, hogy tanár volt már nős és az is, hogy még mindig sokat gondol exfeleségére.

Egy jobb világ (Haevnen)

Ebben a dán-svéd drámában két család útjai keresztezik egymást, amikor fiaik barátságot kötnek. Csakhogy a fiúk nem jó irányba terelik egymást és emiatt bajba kerülnek. A film nagy eséllyel pályázik az idei Oscarra, legjobb idegen nyelvű film kategóriájában.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr552653572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása