London Boulevard (2010)
2011. április 11. írta: redbandita

London Boulevard (2010)

A történetet akár több film összemontírozásaként is értelmezhetnénk: egy testőr, aki a védett személlyel szerelmi viszonyba bonyolódik, egy régen bűnözésből élő fiú jó útra akar térni, és a maffiafőnök, aki nem akarja elengedni az emberét. Mindegyiket láttuk már filmekben. Akkor miért érdemes megnézni a London Boulevardot? Például Colin Farrell miatt, vagy csak egy kis kikapcsolódás érdekében. Nagy történetet, filozófiai mélységű tartalmat ne várjunk, mert akkor csalódunk. De van benne izgalom, szerelem és tragédia...

A rendező William Monahan eddig inkább forgatókönyvíróként jeleskedett. Ennek a kriminek is ő írta forgatókönyvét, korábban pedig olyan filmeket írt, mint A tégla vagy a Hazugságok hálója. Azok a filmek nekem azért, tetszettek, mert izgalmasak voltak és kiszámíthatatlanok. Ez nem igazán sikerült a London Boulevard-ban. Nem történnek benne nagy és váratlan fordulatok, ahogy azt egy krimitől elvárnánk.

A film főszereplői Colin Farrel és Keira Knightley. Nekem vannak olyan (mondhatni kedvenc) színészeim, akiknek minden filmjét megszoktam nézni. Colin Farrell is ilyen színész számomra, ahogy jó néhány filmjében itt is „rossz fiút” alakít. Vagyis egy rosszfiút, aki éppen jó útra kíván térni. Mitchell három évig volt börtönben, de jó magaviselete miatt kiengedik. Eltökélt szándéka, hogy megváltozik, de a múltat nem lehet csak úgy kitörölni. Újból és újból megkísérti a bűnözés szele főleg, hogy a haverja (Ben Chaplin) mindig újabb és újabb remek ötletekkel áll elő.

A női főszereplő Keira Knightley, aki itt egy sikeres színésznő szerepében tűnik fel. Ez mondjuk azért érdekes, mert nem tűnik nagy feladatnak színésznőként egy színésznőt eljátszania. Charlotte minden újság címlapján szerepelt már, ezért úton-útfélen mindenki felismeri. Emiatt és persze a paparazzok miatt már nem is szívesen lép az utcára.

A két főhős egymásba botlik, Mitchell kimenekíti Charlotte-ot a paparazzok gyűrűjéből. A lány pedig felkéri őt olyan testőrfélének. Azért írom, így mert nem csak személyvédelmi feladatok lát el, ha kell szerel is. Ahogyan a Több mint testőrben, úgy a London Boulevard-ban is eljön a perc amikor a testőr és a célszemély egymásba szeretnek. Charlotte azt kérdezi Mitchelltől: „ha beléd szeretnék mit tennél?”. Ő pedig azt feleli: „mindent”. Azt hiszem ez az a pont, amikor a hölgyek a mozi foteljébe olvadnak, a pasik pedig ásítanak egyet. Tény és való, hogy nem igazán illik egy krimibe, de én elfogult vagyok, úgyhogy megbocsátok. Szóval Mitchell és Charlotte új életet akarnak kezdeni közösen.

 

 

De Mitchell egykori Főnöke (Ray Wirstone), a maffiavezér, a londoni gengszterek vezetője nem akar ilyen könnyen lemondani egyik legjobb emberéről. Márpedig Mitchell nem akar neki dolgozni. Visszautasítja az ajánlatát, amivel finoman szólva felbőszíti a Főnököt.

A gengszterek világában megvannak a szabályok, ha valaki nem tartja be őket pl. ellenszegül, akkor annak következményei vannak. Pl. akarva akaratlanul bűnrészessé válik egy gyilkosságban, de ami ennél rosszabb, hogy a szerettei is veszélybe kerülnek. Csak egy megoldás marad! Ezt már nem szeretném kifejteni, mert akkor az a csekélyke izgalom is elvész, ami benne van a filmben.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr732818558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása